fundersam



another day in paradise has just begin??

ja det kan man ju undra om det verkligen ar.. solsken och supervarmt ute ar det iallafall. igar hade vi annu en dag av skumt, kvavt vader och hela himlen var vit.
ikvall ska jag ha mote med chefen om nagot som jag inte har en aning om. ar valdigt fundersam. det var namligen det forsta han sa nar jag kom hem fran Eilat i mandags, -"om nagra dagar behover jag prata med dig om en sak". verkligen skumt, men har forsokt att inte tanka pa det och oroa mig eftersom jag inte vet for 5 ore vad det ar han vill ta upp med mig. oavsett tror jag nastan att jag skiter i om det skulle vara nat negativt om mitt arbetande for som jag namt tidigare ar det liksom inte sa roligt iallafall, men tycker definitivt inte att jag misskot mig pa nagot satt, snarare tvartom, ja ja..

idag aker mitt gull pa business-trip igen. en massa inkop av land senaste. ar ganska skont att ha helgen for mig sjalv sa jag kan aka till stranden och stanna sa lange jag vill, he he. ar sa frustrerande nar man kanner varmen men maste vara inomhus de basta timmarna pa dygnet under veckan.

sa dar ja, nu var andra koppen morgon-kaffe slut och det ar dags for mig att rora pa mig. kanner hur riktigt sladdrig jag borjar bli och det kanns valdigt obekvamt.







less pa det mesta

uuuhu!! ville verkligen inte aka hem fran var lilla semester i Eilat. det var sa jakla skont att bara ga runt i minimala klader och inte bry sig ett dugg om vad folk sager. hade glomt bort hur det var, och det gjorde mig bara mer ont o hjartat. -att jag inte kanner mig tillrackligt fri har alltsa.
inte for att det ar forbjudet pa nagot satt alls dar jag bor att kla mig hur jag vill, men det ar sa otroligt gammaldags pa alla satt och vis att bara tanken pa vad som kommer handa om jag gor det skrammer mig.
och min underbara underbara kompis, har saknat sa att bara gora saker som bara vi gor tillsammans och det kandes inget vidare att aka hem sa snart. sa har planerat att aka sma weekends har och dar och halsa pa henne for sa langt bort ar det ju faktiskt inte, 40 min m flyg.. suck!!! klimatet och levnadsattet dar ar perfekt for mig, som i Spanien...
har inte knappt ett enda kort fran vistelsen, kom hem med en massa shopping dock men jag har ju ingen modeblogg sa detta inlagg ar nog ratt meningslost och trakigt, men det ar ju jag som styr sa...
ar helt less pa det mesta just nu, framforallt pa att jobba. det var verkligen en sak jag insag nar jag var borta, att mitt jobb ger mig faktiskt ingenting mer an att jag funnit vanner. allt jag tycker ar roligt med mitt yrke gor jag inte alls, varken i kreativitet eller tankande, mest bara vad chefen sager jag ska gora, precis som en robot, med andra ord VARDELOST!!! sa fort jag bara kan ska jag sluta har jag nu bestamt.

doktor from hell

jag dor av trotthet!!! vet inte ens om annu en kopp kaffe kommer hjalpa mig denna morgon.
pencillinet far mig att kanna mig smatt berusad, tur att jag precis tog sista tabletten. egentligen forstar jag inte vad den har veckans knaprande ska ha hjalpt mig, for hor fortfarande ingenting, bara en massa brus och borrande. borde man atminstone inte fa tillbaka horseln efter att ha skadat levern med sa starka preparat?

maste nog ga till psyko-doktorn och fraga, aven fast jag inte vill. han ar helt stord, en tidsinstalld tickande bomb redo att fa utbrott vilken sekund som helst. kan inte forsta hur en sadan man kunde fa jobbet som lakare fran forsta borjan. och tyvarr ar han den enda pa kliniken jag tillhor..
I var nara att dunka ner honom sist (och garna latit polisen hamta honom) for doktorn blev helt eld och lagor nar inte mitt magnetkort fungerade pa vanligt vis (pga att jag fortfarande klassas som turist fram till att jag far mitt israeliska id maste numrena pa mitt kort sattas in annorlunda) och tokvagrade lata I hjalpa honom for han hade minsann jobbat i 10 ar och visste hur man skulle gora. det tog 10 min, han skrek, slog navarna i bordet och receptionisten var tvungen att komma och gora det for farbror doktorn holl pa att fa varsta frispelet medans jag satt bredvid och led av hemska smartor och han vagrade gora nagonting forran kort-fragan var klar. my God!!

ointressant vetande

detta ar valdigt ointeressant MEN,
iih!! har precis pratat med min ABSOLUT BASTA vaninna som tyvarr bor i Sverige. vi har bestamt att vi ska motas upp pa nan plats i Europa (givetvis) och semestra ihop i sommar. det ska bli sa jakla kul!!! har inte traffat henne sen jag var hemma sist och det var typ 1,5 ar sen om man raknar bort att jag var tvungen att aka hem och operera mig, da akte jag bara "hem" av en enda anledning (som jag helst hade sluppit) och sen fort som fan till Barcelona igen.
det ar dessa ljusglimtar man lever for att fa kanna emellanat. det skulle vara sa trakigt om man kande sa hela tiden for da skulle man ju inte veta hur glad man verkligen ar.


billigt ar aldrig bra

har sitter jag med mitt oljiga har och forsoker att inte klia sonder harbotten. vagrar anvanda skiten  som chefen lurade pa mig. jag visste redan fran borjan att det inte skulle vara bra, billigt ar aldrig bra. det luktar i och for sig gott men lamnar en lortig hinna over harstaet och det ser riktigt torrt ut.
hade turen som kunde kopa de har   istallet till reducerat pris for S pojkvan ar ocksa frisor, men det ar anda fruktansvart dyrt med dessa jamfort med nar jag jobbade hemma i Sverige och fick det mer an halften sa billigt, men oftast blev det dessa   som ar de absolut basta produkterna pa marknaden, men de finns inte i Israel tyvarr. haller faktiskt pa att forhandla med foretaget just nu for att kanske bli aterforsaljare for dem.
tills vidare, sa fort jag aker till Barcelona blir det till att handla upp hela lagret pa mitt gamla jobb.
Opps! he he, det blev visst en guide till harprodukter det har.

overkurs

det har har nog varit en av de absolut finaste och varmaste dagarna hittills och jag ar sa sur att vi inte spenderade den pa ett helt annat stalle an varifran vi just kom hem ifran. alltid samma gamla visa och kan inte komma ur den heller. 
image74
                       
har haft en intressant diskussion med I's bror om judendomen i storsta allmanhet och har nu insett att det ar nog inte sa latt som jag trodde det skulle bli med den dar boken.
brukar inte lasa sa mycket bocker overhuvudet taget, gillar inte romaner och fiktion utan mer "Vetenskapens varld"-bocker, sana som ger en en inblick i de mest bisarra men helt naturliga omraden utifran var egna existens. varfor? nar? var? hur? bocker som forhoppningsvis ger ett avtryck for framtiden. motiverande, kritiserande, stodjande, analyserande osv.
vad jag ville komma fram till ar att jag inte alls ar sa motiverad langre till att studera den dar boken som jag trodde jag skulle vara, och det ar inte bra alls. jag trodde att det skulle vara intressantare, och kanske det ar det ocksa, men den har forfattaren/oversattningen gor det valdigt komplicerat att lara sig nagot alls som jag dessutom maste komma ihag.

image75

vattenkrig

chefen: pa sondag maste du ha pa dig vita klader
jag: varfor da?
chefen: ha ha, det ar en speciell dag, ha ha...
jag:  ok, whatever u say..
S: don't listen to him, it's the day when we shoot water on eachother..
hans humor ar sa dalig att han tyckte att det skulle vara sa kul om vi kom i vitt och nar vi blir blota, ja ni forstar... karlar..

        (fick en bild i huvudet att det skulle kunna se ut som nar man tar studenten,men jag tror inte

                                            folk ar utkladda)


ovasen

  vad kan denna bild ha gemensamt med denna

  och  ??


jo, de for en massa hogt oljud ifran sig, och det ar det storande ljudet som pagatt i mitt igenbommade ora sen igar, ovasen samtidigt som jag inte hor. kan det bli mer fel!? kandes som jag legat och gosat med en paslagen hartork hela natten, (och NEJ, det ar inte min pojkvan, for han snarkar faktiskt inte.)

hade tankt att dammsuga lite idag, men nej tack det tanker jag inte utsatta mig for nu.
jag ville inte veta hur det skulle vara att vara dov for det ar hemskt nog anda att nagon behover vara det, men hade visst inget val.. ja ja.

ska nog ge mig ut pa en joggingtur istallet, och branna lite pa mina forsloade lar som inget annat an legat och vilat den senaste veckan. for inte ska man val vara inne eller vara stillasittande och bara dega over huvudet taget  en sa vacker solig och varm fredags-eftermiddag som denna he he.
vad kvallen kommer erbjuda ar fortfarande pa oppen-till -forslag-listan.

njae..

jag ar pa sko-jakt nu igen. har blivit lite manisk att hitta liknande sandaler.
ar sur pa mig sjalv att jag inte kopte ett par knallroda i skinn forra sommaren nar jag var har pa semester, for givetvis finns de ju inte kvar.
det tillhor en av de stora missarna jag lyckas gora gang pa gang ocksa, att tanka pa saken istallet for att kopa direkt for jag vet ju att jag inte gar tillbaka.
varfor gor man sant hela tiden?
vad ar det jag behover fundera pa egentligen, om jag vill ha nagot?


dagen har gatt riktigt fort idag, kanns inte alls som jag har jobbat nastan 11 timmar for sa himla roligt var det faktiskt inte sa att man tappade bort tiden. snarare tvartom, var riktigt sur/irriterad pa chefen som typ total-ignorerade mig mest hela tiden, som om han var arg pa mig for att jag varit sjuk och de har suttit i skiten. sa inte ett enda vettigt ord till mig, inte ens god morgon, hur mar du? enda gangerna han var tvungen att saga mitt namn var nar han ville ha hjalp med nagot, och det alltfor ofta. han kan ha ett sa drygt jakla satt att bete sig pa ibland, storande med flit.









nu borjas det igen!

ha ha, det ar sa intressant varje gang att ga in och titta pa de svenska nyhetssidorna och Sveriges version av galenskaperna som hander har nere. det ar val knappast nan som undgatt att det bombas for fullt nu igen..
och vem ar det som far skulden som vanligt?!
kan liksom inte forsta hur det blir sa fel och omvant hela tiden. ar det ingen som fattar vad det ar som pagar och haller pa att handa egentligen?
nu far det bli slut med att skicka alla dessa bidrag och forsoka tro att det hjalper till nat vettigt!!
-Oppna ogonen for, JA!! det gar till vapen och terrorist-stod.

image64

(PS. detta inlagg ar mest till for att avreagera mig lite. jag blir sa trott pa de eviga lognerna som inte bara Sverige, utan hela Europa ger. i somras tex i Libanon-kriget, jag sag inte en enda nyhetskanal som visade lidandet fran Israels sida, det var bara fran Libanon och hur muslimerna madde och hur fortryckta de kande sig. inte en javel verkade undra hur israelerna hade det eftersom kriget vinklades vara Israels fel.
- varfor tar man inte reda pa fakta och berattar sanningen? borde inte det salja battre och bidra till att faktiskt fler manniskor kanske borjar engagera sig i att gora nagot at det ,istallet for att borja bilda foreningar om hur man bor hjalpa muslimerna fran judarnas utfrysning.
det ar INGEN har som hatar muslimerna, det anda som ifragasatts ar logiken och tankesattet. FOR HUR TANKER MAN OM MAN VILL BLI SJALVMORDSBOMBARE ELLER TERRORIST-ORGANISATIONS ANHANGARE for att forinta en enda religion???!!! vad far man for gladje av att doda andra manniskor? DS)

back to rufs

kandes faktiskt ganska skont att ga omkring med dreadlocks och inte behova gora nanting at haret (inte for att jag ar sa tillfixad i vanliga fall heller..) men allt maste val ha ett slut nan gang antar jag sa nu ar man tillbaka med det vanliga blonda rufset.

 fore...                                        efter...
                       

har blivit tilldelad en uppgift nu igen av min kara pojkvan, som jag antar att jag maste ta itu med fastan jag inte vill. av nan anledning sa vet jag redan att det inte kommer bli som han vill men orkar liksom inte argumentera. vi borjar alltid tjafsa nar vi pratar om byrakratin i Sverige och hur mycket jag an forsoker fa honom att forsta att vissa saker inte funkar pa samma satt i sosselandet som i resten av Europa tycker han att jag ar trogfattad och puckad.
killar ibland alltsa... det roliga ar att min basta kompis gatt igenom exakt samma grej med sin man som vi argumenterar om, men jag har anda fel enligt honom fastan jag har alla fakta.

vanner betyder mycket

mina gulliga kollegor ringde precis upp mig och fragade hur allt stod till med mig. det har aldrig hant mig innan, och det tycker jag ar ett MYCKET STORT +. ar sa glad att jag jobbar med sana underbara manniskor, for det ar ju det som ar hela poangen, att ha bra och omtanksamma vanner pa jobbet for att trivas.
fick tyvarr annu mer skuldkanslor av att hora att de haft sa mycket att gora (pga att det ar annu en helg pa tisdag) att de knappt haft tid att saga ett enda ord till varandra senaste, but what can i do?!

jag kan bara hoppas att jag mar battre imorgon, for maste fraga om ledigt nasta vecka. I har namligen planerat att vi ska aka till Eilat och halsa pa vara kompisar och han mer eller mindre vagrar ta ett nej till svar. vi ska aka oavsett sager han for vi behover komma bort och koppla av lite, och det har han ju faktiskt ratt i.
jag bara langtar till att fa lagga mig pa stranden, lapa farg och fa simma i Roda Havet. skulle vilja dyka ocksa, ska tydligen vara helt sagolikt vackert dar nere.


sjuk igen!!!...

image56

Jo, det kan jag tala om for er som inte haft det!! Ett VALDIGT irriterande blockage av horsel som borjar med en mycket smartsam huvudvark som gar ner genom orat och halsen. Det fattades bara det antar jag. Hade som jag tidigare namnt virus i forra veckan och givetvis fick jag oroninflamation pa det. Visste inte vad jag skulle ta vagen igar pa jobbet med den plotsliga feber, smarta och illamaende som gick valdigt snabbt. Innan jag han fraga chefen nastan befallande bad han mig att ga hem for jag sag rent ut sagt fordjavlig ut. Var dessutom helst forstord fran brollopsfesten i sondags,men jag hade faktiskt ingen baksmalla av allt vindrickande, mest sa dar trott att man haller pa att svimma. Tur att jag fick det efter den iallafall. I skjutsade mig blixtsnabbt till lakaren nar jag kom hem fran jobbet som konstaterade att det var en valdig allvarlig inflammation, sa det blev till att vara sjuk hemma igen och ata pencillin i 1 vecka.
Kanner mig taskig emot S pa jobbet som maste avvara sin lediga dag pga mig men det ar ju inte mitt fel vad som hant och att vi faktiskt inte har tillrackligt med personal. Chefen har satt ut en annons men an sa lange har ingen lamplig borjat.

Brollopet var for ovrigt en valdigt trevlig, men dock liten tillstallning. Och lite besviken blev jag ocksa av hur simpelt det var. Stressade upp mig alldeles for mycket innan angaende kladsel och hur det skulle vara, for nar vi val var dar sa visade sig att jag och I var de mest uppkladda, och jag ar glad nu efterat att jag inte valde annan kladsel.
Det hela kandes mest som ett party och inget speciellt egentligen. T om mitt har-arrangemang var mer speciellt an brudens (S fonade rasta-skruvar i hela mitt har som sattes upp med nalar lite halvslarvigt bakat) och fick komplimanger av nastan alla. Har varit pa betydligt mer specktakulara events, men visst, alla ar vi olika med olika krav och klass. Traffade atminstone en massa vanner och hade superskoj och egentligen ar det ju det som ar huvudsaken.

beslutsangest!!!!


Nu har jag nog varit runt i varenda jakla butik i jakt pa ratt outfit ikvall, och visst hittade jag en del grejer som jag kom hem med, (1 klanning, 1 kjol, 1 tunika, 1 top och 2 par highheels) men jag tror jag vill ha nat annat, nu nar jag provat allt hemma. Suck!! Kan man bli mer stord och helt besatt av beslutsangest?! Jag orkar inte med mig sjalv nar jag ar sa har, jag ar sa jobbig mot mig sjalv!! Men jag har liksom en bild i huvudet pa vad jag vill ha och ger mig inte tills jag hittar den, vilket jag formodligen kommer att fa ge upp.
Kommer ihag innan jag borjade Design & modeskolan for nagra ar sedan< da hade jag samma problem< hittade aldrig vad jag ville ha sa jag ritade och designade dem istallet och innan jag hunnit sy upp dem ja vips da kommer de ut i alla butiker> 
Det ordnar sig, som alltid men tror det har ar nan fas jag maste ga igenom varje gang for att kanna mig bekvam, sa tontigt, jag vet, for skonheten sitter ju faktiskt pa insidan, well.. nobody's perfect!!

riktig olycka


Det har ar ju helt sjukt.. Har sitter jag en lordag-morgon och skriver nar jag egentligen borde sova eftersom jag ar ledig. Tyvarr har jag en vackarklocka inom mig som sager at mig att vakna den har tiden varje dag sa jag hinner med morgon-rutinen innan jobbet, drygt att kroppen vanjer sig med det.
Sen tror jag att jag ar lite nervos for att I annu inte kommit hem fran svensexan igar. Inte for att jag borde vara orolig for att han ska gjort nagot olovligt utan mer for att jag vet hur galet det blir varje gang han gar ut och han kor ju trots allt bil hem. Vet inte varfor, men sen vi flyttade hit ar jag alltid lite radd att nat ska handa pga allt man ser pa nyheterna varje helg. Det ar nastan alltid nan/nagra som hamnat i kniv eller pistol-drama och dott pa krogen eller nan trafik-olycka med fulla ungdomar. 
Nu vet ju jag i och for sig inte vad de hallt pa med och var de ha varit sa ska nog inte spinna vidare pa allt som skulle kunna ha hant for da blir jag galen, och ringa tanker jag ju verkligen inte gora.

Hade planerat att tillbringa hela dagen pa stranden idag men det ar for tidigt for att se om vader-rapporten stammer. Det ska tydligen vara storm och regn idag och for tillfallet ser det ut som raka motsatsen. Annars hade det varit en helt perfekt dag att aka och kopa klader, MEN eftersom allt ar stangt varje lordag kanske jag i slutandan blir hemma-sittandes.

SHIT!!! Mitt i skrivande stund, mobilen ringde nyss. Tro det eller ej men I ringde och berattade att 2 av vara vanner som var med igar precis varit med om en otack bil-krasch och han sag det mitt framfor sina egna ogon for han korde bakom, och att han sitter nu hemma hos en kompis och tar igen sig efter chocken och vagar inte kora for han ar full. Scary!!! Usch, jag hatar nar jag kanner pa mig sant. Jag ar lattad att det inte var I men just nu spelar det ingen roll for faktum ar att det ar nagra jag kanner och jag hoppas verkligen att ingen ar skadad.
Nu slipper jag iallafall sitta och oroa mig for vad jag tror kanske hant, men oroar mig istallet for vad som VERKLIGEN HANT!!!!

suck!

Hm,det ar fortfarande knas med min blogg, vet inte varfor och vet inte om det ar av en slump att jag och en annan bloggerska som yttrat oss om de eviga problemen fatt var text forstorad och stora problem med inloggning, alla valmojligheter blockerade osv. For det kan val inte vara min dator som strular till det. Kan dock kommentera numera. Guld-stjarna till er...oh?

Ar lite smatt irriterad pa det mesta for tillfallet, det var ju ovanligt!!
1. Av nan konstig javla anledning ar det bara mig myggorna ger sig pa, det kliar som in i h-te pa alla mina 10 stallen jag lyckades fa pa av EN ENDA mygga pa 5 minuter haromkvallen. Fick hora att de gillar sott blod, och med tanke vad jag smaller i mig om kvallarna kan det nog stamma bra. Trodde inte de flog omkring sa hogt uppe men tydligen.
2. Ar arg pa mig sjalv att jag ar sa trott efter jobbet att jag inte orkat aka ivag och handlat, sa jag har fortfarande inte inforskaffat mig en utstyrsel till brollopet pa sondag.
3. Vilket leder mig till stress for jag ar ALLTID ute i sista sekunden och blir pa daligt humor.
4. (jag ar tyvarr for mycket pedant for mitt eget basta) Ar panik-slagen av hur vidrigt ackligt lortigt det ar i lagenheten och vet att jag maste ta itu med det efter jobbet idag och det ar saaaaa traaaaakigt!!! Ska forsoka hitta mig en staderska som kan komma och roja upp minst 1 gang/v.
5. Sluta blasa in all sand och skit i vart hus vadret!!! och snalla sluta vara sa kvav vinden!!
6. Tanderna varker fortfarande hysteriskt mycket och det ser ut som jag har stoppat bomull i kinderna.

Vilka problem jag har, ha ha.. Ska ga en promenad nu far se om det blir battre..
                                                  

sand och ater sand

Yuckie!! Idag kommer det bli ett sant dar ackligt vader igen, kvavt, 35 gr, sandigt och ev regna. fick den perfekta bilden for att kunna ge en bild av sand-dimman. Kan ni se det gula faltet mellan den gravita himlen och Tel Avivs byggnader?
Nar ska det har sluta egentligen? Lagenheten ser ut som en liten unge lekt med sand inomhus sa idag behover jag inte ens bry mig om att stanga fonstren.
image55

Den har veckan hittills har varit allt annan an lugn pa jobbet, vete fan var alla manniskor kommer ifran!! Dessutom ar vi underbemannade och det gor ju inte saken battre. 3 dagar i streck med 10 timmars arbetande konstant.
Borjar kanna av ryggen igen och det ar inte bra, har dessutom kopt nya arbets-sandaler men inte ens dom kan rada bot.
Min pojkvan sa till mig igar att han ska ringa min chef idag och saga till honom att jag inte kan jobba sa har mycket langre for han kan inte se mig sa har sliten varje dag och med den lon jag far ar det inte knappast vart det. For pengarna behover vi inte, jag jobbar for min skull, for att jag tycker det ar roligt, men det blir inte roligt sa har. Ingen tid till att umgas har vi heller.
Kan ju verka gulligt det har men min kille forstar liksom inte att det har ar hur man jobbar i Israel tydligen, mindre varde an en mygga, man sliter som ett djur, har knappt en lunch och far ta all forbannad skit alla kunder kommer med. Israeler i allmanhet borjar ga mig pa nerverna, ordentligt!! Vissa ar ju helt javla dum i huvudet och fattar liksom ingenting, som om de bott i en grotta hela sitt liv.
Forstar min kille, och sjalv vill jag inte heller jobba sa har, men jag ar radd for att chefen kommer att saga att jag maste sluta da for han behover nagon heltid och det vill jag inte. Jag vill jobba, och battre plats kommer jag nog inte hitta som dessutom ligger 2 minuter fran mitt hus. Dilemma. Och vill inte heller framsta som om I bestammer vad jag ska gora och inte gora, for sa ar det verkligen inte!!!
Men det ar sa har israeler resonerar, take it or leave it!!

wow, det funkar igen!!


 

Sen jag skrev det senaste inlagget har jag inte kunnat logga in, undrar om de blev arga pa mig. Det verkar ju nastan sa, jag blir straffad for min asikt, och eftersom jag redan gjort mitt avslutande pa hur irriterande detta ar sa slutar jag har.



 

image54

Det har ar iallafall vad jag tycker om det just nu, Brittans min ar oslagbar!!
Och vad jag kanner just nu, dvs i min kaft vet jag inte var jag ska borja. Satte ju in min tandstallning for 2 dagar sen och kan saga att det har ar nog bland den varsta smarta jag kannt pa lange, fy helvete vad ont det gor!!!! Ar dock glad for att det bara sattes i underkaken for hela insidan av munnen ar helt sarig och uppsvalld, ser ut som ett mongo just nu. Overkaken har en plast-skena som det ar meningen att jag ska ha hela tiden (men nu har jag den endast pa natten for smartans skull), for en sak i taget, sluddrar nar jag pratar utan den och nar jag har den pa,ja ni kan ju tanka er. All tung-brytning med hebreiskan gor det omojligt just nu.
Fan, skulle ha lyssnat pa tandlakaren nar han sa att -"vi kanske bara satter pa overkaken nu och nasta gang nere, for det kommer bli ett litet tryck forsta veckan, och om du ska pa brollop pa sondag kan det ju vara en bra ide.. Du kommer att hata mig i nagra dagar nu.."
Men jag var ivrig och tyckte tvartom, for dessutom ar han ju totalt uppbokad och vill inte vanta ytterligare en manad. Ville fa det gjort, fast jag forstar vad han menar.. NU.
Har inte heller kunnat ata sen dess for tanderna dodar mig langsamt, sa har en ofrivillig diet for tillfallet, pa gott och ont. Eftersom jag redan ar underviktig enligt BMI kanske inte sa bra, men for att se extra fit ut for brollopet, ja kanske..

Har anda svavat pa moln sen igar morse for jag har VARLDENS underbaraste pojkvan (enligt mig saklart). Vackte mig med att gora varsta karleks-forklaringen igar och vi lag och myste i sangen en stund.(jag ar riktigt elak vanligvis 1a timmen..) Och han ringde typ 5 ggr till mig igar for att hora hur allt ar med tanke pa ovanstaende text. (vilket kan verka lite drygt,men om ni kande honom skulle ni forsta att han inte ar en san som gor det)
Sen vi flyttade hit har massor i vart forhallande blivit sa mycket battre, som om vara sjalar hittat varandra, eller snarare han hittat till mig. Han har gjort de mest underliga grejer for mig som jag inte i min vildaste fantasi hade kunnat ana att han Mission Impossible Mr Macho-man skulle fa for sig att gora,men nu har han det. Mina onskningar har blivit besvarade utan att jag gjort ett endaste dugg. Man kan ju vara lite sega pa den fronten tror jag och ar radd att saga sina kanslor, som min man t ex. Han tycker att jag borde veta vad han kanner for mig eftersom han gor en massa saker for mig hela tiden, och aven om det ar sant sa ar det de sma orden som betyder mest ibland, for mig iallafall. Bryr mig inte om nanting annat, for saker ar bara matriellt och kanslor nagot annat, eller har jag fel?


irriterad som vanligt!!

Kos emek!!
Forstar verkligen inte vad nissarna som anordnar blogg.se haller pa med egentligen!
ALLTID ar det nat javla knas, ar det inte kommentar-funktionen sa ar det nat annat, som nu t ex, ska det ta 111 ar att kunna logga in pa sin egen sida for allt man gor visar bara "Cannot find the server" och jag vet  ATT DET INTE har nanting att gora med min dator-uppkoppling eftersom allt annat jag grejar med fungerar utom har saklart pa blogg.se. Jag ar knappast den enda antar jag

Det har kommer bli det sista utbrottet jag skriver och tanker om vad jag tycker om jonsarna, (det blir ju lite for tjatigt och eftersom jag anser att min tid ar alltfor dyrbar att spenderas pa att odsla energi pa det) och dessutom leder det inte till nagon annanstans an till att gora mig mer irriterad. Men VAD FAN HALLER NI PA MED GRABBAR?!
En kvinna skulle inte lata detta paga sa har lange. For bloggen ar val inte bara till for svenskar i Sverige, eller??!!
Jag borjar fundera att det kanske ar sa pa allvar..

Svar till er del 2...

Forstar inte alls nu, sett att vissa utomlands faktiskt kan skicka kommentarer och svara men an sa lange och formodligen for alltid (eftersom overordnade pa blogg.se FORTFARANDE inte verkar ta ur tummen ur sitt, jag anar stora arsle)
 Jessica: sag dina inlagg nyss, (hade visst missat nagra pga cp-fel pa bloggen), men hur som helst verkar det som vi bada har samma syn pa Shabbaten, tristessens dag da man verkligen har tid att gora saker pa men da ar allt saklart ingenbommat. tur att det ar sommar nu sa dagen kan spenderas pa stranden istallet, he he. Har en av min basta vanner boende i Eilat och hon funderar ocksa pa att ga Ulpan, och det ska finnas dar, sa leta lite till for det verkar nagot drygt att aka tll Tel Aviv for bara 2ggr/v skull. Det ar ju trots allt 5 timmars bilfard. Vem vet, kanske vi ses dar for funderar pa att aka dit nagra dagar over Shavuot, jag menar,Eilat ar ju inte overdrivet stort, och sa manga svenska blondiner finns det ju inte dar, he he.


Metall-girl


image53???!!!!!!

image52

Antligen!! Idag far jag min tandstallning paklistrad!! Ha ha, nu kommer jag kanna mig som varsta metallmuns-prinsessan. Det varsta ar over med viruset  och jag maste ga till jobbet idag, suck!
Sjalvklart tycker min kille att jag bor vara hemma annu en dag men eftersom jag ska till tandlakaren senare idag (for den tiden tanker jag inte andra) vill jag ga till jobbet for att inte kanna mig konstig imorgon att jag typ var tillrackligt frisk for det men inte for jobbet, dessutom fick jag bara sjuk-lakarintyg pa 3 dagar.

Var ju pa stranden en stund igar ocksa, sa jag ar faktiskt mycket battre (jag hatar att jag maste vara sa arlig jamnt och inte utnyttja det lite och njuta av extra "ledighet" men vad gora?!..dessutom gillar jag ju faktiskt mitt jobb.)
Kanner inte att jag har den powern annu eftersom jag trots allt bara jobbat 2 manader. Efter den 3e kan jag kanna mig mer saker eftersom den israeliska lagen sager att arbetsgivaren INTE kan sparka mig hur som helst for da ar jag fast anstalld. Har kan man tydligen bli av med jobbet dagen innan och darmed ingen lon, det ar nog en av de fa saker jag gillar med Sverige (hor och hapna!!) att man far fullt betalt oavsett om man jobbar eller inte den manad man blivit uppsagt. Fackforbund ar bra ibland, men de tar en massa javla betalt for en san service ocksa!!

Lag Ba Omer

                   

Igar var det det arliga firandet med "maj-kasen" som vi har i Sverige den sista april, har kan man lasa mer om det om man vill. Har inte samma innebord som hemma givetvis!! Skrev i ett tidigare inlagg att det ar den 23 maj,MEN det ar det inte. Da ar det en annan helg, igen..Shavuot.
Det maste ha eldats rejalt igar for allt man ser ar gra-vit rok som ligger som en dimma overallt, och det luktar brand ute, vilket betyder att jag fatt tilbaka mitt luktsinne igen, yeey. Man kunde hora en massa ambulanser och polis-bilar hejvilt tjutande pa kvallen sa det maste ha gatt hett till, ha ha.
Skulle ha haft bbq med alla pa jobbet pa beachen igar-kvall men eftersom jag blev sjuk sa stalldes det hela in, hade anda ingen lust att ga.

Borjar bli RIKTIGT RIKTIGT rastlos av att vara inomhus nu, sen i torsdags-kvall narmare bestamt har jag inte kunnat gora ett skit. I och for sig bor man ju helst vila nar man ar sjuk men jag brukar inte vilja inse faktumet att jag ar det och inte ska anstranga mig alltfor mycket, utan vila sa jag blir frisk, men det ar ju SAAAA TRAAAKIGT!!

Den har boken tog jag mig "tid" att lasa igar (har haft for mycket tryck fran nasan for att kunna koncentrera mig) men kanns som jag tagit mig vatten over huvudet med den. Sa himla komplicerad med alla dessa (  ) efter alla nya ord, och som man inte kommer framat alls. Kom till sidan 46, sen gav jag upp.




forvirrad

Hm, scary, tror visst att var dator ar pa vag att kollapsa, det blev just vit ruta med svarta streck pa sa jag var tvungen att dra ur kontakten for att borja om. Far se hur det gar den har gangen nu da...

Febern har fortfarande inte slappt och trycket fran nasan upp till huvudet blir inte heller battre, utan lukt och bort-domnad, som om jag snortat kokain hela natten, MEN VILKET JAG GIVETVIS INTE HAR!

Jag hatar att vara sjuk nar det ar fint vader ute. Sa typiskt, varje gang jag ar ledig blir vadret "samre" an vad veckan varit och nu ska man bli sjuk istallet, suck!! Har iallafall turen att vara hemma ensam en stund nu for I har akt till sina foraldrar nu igen, det ar ju Shabbat och ar faktiskt lite lattad over att jag inte behover ga dit.
Ar kanske lite elakt, men ibland har jag inte lust helt enkelt, och det ar tur att det bara ar varannan lordag numera. Dessutom hade vi ett litet tjafs, eller rattare sagt drev han mig till vansinne sa jag bad honom ga tidigare an vad han tankte. Behover den har tiden for sjalv, utan stornings-moment. That's my only need nar jag ar sjuk, eller nagon som pysslar om mig pa riktigt och inte ber mig fixa allt hela tiden.

Ibland kan jag kanna mig riktigt instangd har, som om jag inte far luft. Det har ingenting med vart forhallande att gora utan av landet i sig, och manniskorna. Det ar svart att forklara, men lite som om jag skulle bo i Sverige, OH NO!! HEMSKA tanke!! Sa jobbigt ar det verkligen inte!!!! Men pa nat vis kanner jag avsky samtigt som jag gillar att bo har. Ar nog lite forvirrad for tillfallet och vet inte riktigt vad jag vill. Bara att jag maste ha miljo-ombyte.

image46   image47

Hittade flyg harom dagen, 1 vecka t/r Tel Aviv-Stockholm for bara 299$, riktigt bra pris. Egentligen vill jag inte aka hem och halsa pa alla heller. Vill aka till en helt ny outforskad plats, och det kanske gor mig annu mer frustrerad och arg eftersom jag absolut inte kan aka nanstans i denna stund eftersom jag jobbar...


Jag ar faktiskt sjuk!!!

(Jessica: Tack for tipset angaende klader till brollopet forresten. Hade inte en susning om att det var sa casual. Da kanske jag t om kan ga med jeans, nan schysst top och high heels...)

 Vaknade helt forstord i morse, tappt nasa sa jag knappt kan andas, huvudvark m feber-frossa och givetvis en-gang-i-manaden-varken. Ville bara do i forsta ogon-oppningen. Det blir att stanna hemma for dig i dag sager I och kanner pa min brann-heta panna. Det blev sa, men inte forran jag verkligen provat om jag skulle kunna ga att jobba, med att ga upp och ta mig en kaffe,men nej.
Kom precis hem fran doktorn som gav mig en massa mediciner, jag har tydligen virus. Den dar typen som de flesta far i borjan pa sommaren da det ar hett, kvavt och kalla vindar om vartannat med kall air-condition inomhus. Jag ar sa arg. Har lyckats halla mig frisk sa lange nar alla andra varit sjuka men nu gick det tydligen inte langre.
Onskar att min mammas lilla hund kunde ha varit har nu och gosat med mig som han gjorde sist nar jag var i Sverige efter operationen. Mamma sa att han letat efter mig i en vecka nar jag akte darifran for han kande pa sig att jag var sjuk och var orolig. Djur forstar sant.

Nu kan jag antligen komma igang med bok-lasningen, aven om jag saklart hellre hade varit frisk. Men vad annat kan jag gora i detta tillstand. Det ar helt underbart vader ute men dar far jag absolut inte vara just nu..

pinsammaste jag

Oh my God what an embarassing moment sista stunden pa jobbet!!
Lilla jag borjade kanna mig sjuk redan igar, men tankte att det ar ju bara idag och halva fredan kvar sa jag kan nog sta ut. Ar inte den som klagar i onodan. Sa stressar till jobbet i morse (efter att ha ringt S 10 min innan vi borjar staende pa banken, fortfarande inte klar m mina arenden, men hinner rivstarta bilen och kora med ilfart hem och aka upp 13 vaningar och ner och vara dar 2 min innan!!) men ingen hade kommit.
Kandes som jag var i en drom, det var gratt och kvavt ute, riktigt ackligt vader och inte en kotte ute typ. Chefen var tydligen fortfarande i sangen for vips kommer frugan och oppnar 5 min efter, S kom 15 min for sent och M var sjuk.
Borjade kanna mig annu mer vimsig men kan inte ga hem eftersom M ar sjuk.
Sa jag pinar mig igenom hela dagen fram till var sista kund och allt jag tanker pa ar att fa ga hem och sova, helt vimmelkantig..
Fran ingenstans kommer chefen och tillratta-visar min fonings-teknik med att fa en att kanna sig dalig och illa till mods och sager att jag maste tvatta kunden igen for det var inget bra, HOGT OCH TYDLIGT infor alla med ironi i rosten. Har borjar mitt dilemma..,jag tar emot piken och forsoker le sa mycket jag kan fastan jag kanner att jag ar sa arg att jag vill grata och saga till honom att det var elakt gjort, men jag kan inte for da borjar jag tjuta. Istallet borjar han da visa hur man ska schamponera kunden (som om jag inte visste det efter 10 ar!!!), kunden sager till honom att han gor det for hardhant och att jag ar den forsta frisoren hon haft hittills som vet hur man gor det pa ratt satt. Han blir tyst.. Jag tar mig igenom foningen men nar kunden betalar berattar hon att det var fult gjort och att jag blev forolampad. Chefen: A, kan du komma hit en stund?
Annu en gang blir jag tvungen att sta framfor chefen nar han fragar med en skrattig rost om sa var fallet.
Jag: nae, jae kanske, buuhuuu.. jag borjar grata.. sa pinsamt!!! gick ut till koket for att lugna ner mig for chefen fattade ingenting just da, hur skulle han kunna gora det. Det ar ju inte precis som jag beklagat mig hela dan att jag mar daligt, ar inte den som klagar i onodan.
Efter jag lugnat ner mig forklarar jag situationen dock, men da ar det ju redan for sent, jag har gratit infor alla!! Men han forstod iallafall att det var kanske inte sa snallt gjort av honom men att han menade ju saklart inget illa. Det vet ju jag ocksa, men nar jag ar sjuk blir jag sa overkanslig att om nagon sager minsta ord fel kan jag borja grata.

Det gjorde inte ju saken battre nar jag kom hem och sag vad som lackt ut i trosorna. Det var visst dags for den dar tiden i manaden, fattades bara det!! Snart borjar val en massa ackliga roda finnar poppa upp i ansiktet ocksa sa jag kan vara allt pa en gang; febrigt blek, sjuk, pinsam och med uppsvullet pizzafejs, Tjoho, var ar festen?!
Hur skamtar man bort en san har grej nu da?


Ledig men panik

Fr om nasta vecka har jag aven halva mandag ledig, det kanns sa skont, hela 3 dagars ledighet pa raken i veckan, kunde verkligen inte ha blivit battre.
Men nu har jag lite smatt panik, om 1 1/2 vecka ska jag pa brollop och har fortfarande inte inforskaffat mig en outfit. Vad ska man ha pa sig pa ett judiskt brollop? Har hort att de flesta ar over-stylade upp over oronen, men det ar liksom inte riktigt jag. Behover hitta en klanning som ar elegant men anda inte for mycket och har absolut ingen aning var jag ska leta. Blir inte lattare av att min pojkvan vagrar folja med mig som rad for han tycker jag har bra smak och kan hitta nagot sjalv, och det kan jag saklart, men till den ar tillstallningen maste jag nog ha med mig nagon som vet. Tips nagon?


Mazal Tov Lilach!!!

Igar kl 06 pa morgonen kom antlingen flickebarnet ut, och givetvis akte vi alla efter jobbet och halsade pa. Ha ha, hon var saa gullig!! Sjalvklart hade ingen kamera med, men det far bli nasta gang. Snacka om vilken skillnad med bb-avdelningar! I Sverige ar det sa lugnt och tyst att man knappt vagar prata, och har ar det kalaballik. Folk skriker och tjoar, och det ar rena rama festival-folkmassa-köande for att komma in i entren, nastan iallafall.
Det kandes sa overkligt allting pa nat satt, att hon fatt en bebis och blivit mamma. Tankte aldrig pa det sattet innan av nan anledning, och nu ar det sant. Hon borjade nastan grata nar hon skulle forklara hur det kandes, jag blev lite radd men aven uppspelt. Jag vill ocksa ha!!! (fast inte genomga sjalva fodandet, det verkar for otackt) Kanske det betyder att jag inte ar redo, men borjar ju bli till aren och vill inte for sent.

Jag hade aran att kora alla oss till sjukhuset och gissa om chefen var nervos?! Ha ha, nar han fick reda pa att det ar forsta gangen i mitt liv som jag haft korkort och dessutom bara 5 manader blev han skit-skraj och var tvungen att sitta bredvid mig att dirigera och komma med tips. Jag skulle hallt tyst, men det var sa kul och helt oslagbart att se reaktionen om att jag ar Nahag Chadash.
Givetvis blev jag tyvarr ocksa nervos, aven om jag har bra sjalvfortroende. Chefen: -"kor sakta, sakta, ta till vanster, hoger, se upp for den dar bilen osv... De andra:- "shut up and let her drive", i bakgrunden: hog trance.

Har precis fatt reda pa att vi som bor utomlands inte kan skicka kommentarer mer sa jag sager till er alla som skickar till mig att ha overseende med att jag kanske inte borjar alla mina inlagg med svar av kommentarer.
Till Jessica: Kul att jag inte ar ensam. Vad gor du har, och var bor du? Eftersom du inte skickade mer uppgifter far det bli sa har. Svar pa din fraga, vi traffades pa Ibiza for 4 ar sedan.

jassa Valborg..

Ha, Ha,inte visste jag eller snarare sa tankte inte jag pa att det var Valborg igar. A andra sidan borde jag ha tankt pa det eftersom 2 av mina vanner- Gingit fran Tyskland fyllde ar igar och aven en kompis i Sverige som jag glomde ringa till, fy pa mig!!!  Jag ar helt slut varje dag efter jobbet sa hjarnan kopplar liksom bort.. Det var verkligen ett bra tag sedan jag "firade" Valborg, kommer ihag en gang i Uppsala pa den tiden man alltid blev dyngrak.

Har tands det ocksa brasor men det sker inte forran den 23 maj och av (som vanligt) helt andra orsaker. Snart kommer aven "vatten-dagen" som vi har for att valkomna sommaren, sa blev tipsat om att inte ha nat vitt pa mig den dagen igar. Kan nog vara smart, for tydligen ar det vatten-krig hela den dagen..

Ikvall ska vi ha mote om det som intraffade forra veckan, och det ar sa skont att min chef faktiskt ar pa min sida. Killen pa jobbet har fatt varsta rycket och skrek aven pa chefen i sondags, vilket saklart inte kan accepteras om ingen anledning finns. Han ar nog schizofren som jag trodde..
Vi vantar hysteriskt pa att den gravida tjejen ska trycka ut ungen nu, det borjar ga over tiden och hon ar jatte-radd for att foda. Hade varit coolt om det blev idag 1 maj, samma dag som chefens fodelsedag, men nar det an blir sa kommer det bli SA kul. Langtar verkligen. Men det kommer bli lite konstigt for har lart kanna henne med mage sa det drojer nog ett tag for mig att vanja mig med henne utan. Hon ska tydligen vara jattesmal. Hon tycker att jag ska bli gravid nu ocksa sa att hon kan vara den smalaste pa jobbet istallet, ha ha.

RSS 2.0