trevligt

forsta dagen pa lange nu som vi har solsken mer an en timme i strack. det har inte varit nadigt de senaste dagarna. vinden har varit sa stark att man trott att fonsterrutorna ska sprangas sonder i vilken sekund som helst, blandat med sporegn fran helvetet och svart himmel,
-vader a la Sweden alltsa.
detta har fatt mig annu en tankestallare om att det skulle vara totalt omojligt for mig att flytta tillbaka till Sverige igen. sa otroligt deprimerande pa alla satt och vis, outhardigt!!
men som sagt, det ar inte langt kvar till min resa och nar vi kommer tillbaka igen ar det pa G for varen antligen.

at last!!!

nu ar det inte langt kvar tills vi aker. en vecka narmare bestamt. har varit sa nervos fram till igar for min chef hade inte riktigt godkant ledigheten pa 18 dagar. 2 veckor och ABSOLUT INTE mer sa hon, och satte press pa mig in i det sista om att det minsann inte skulle ga langre. vet inte vad som foll henne in igar da hon pa nat vis hade totalandrat sig. det hade i och for sig inte spelat nan roll for vi har redan betalat for biljetterna, men antar att hon hade tittat pa almanackan och insett hur dum hon var om att begara mig hem det datum hon ville. det skulle ha varit en dag innan en helg vilket skulle ha betytt att jag skulle kommit hem och varit ledig 3 dagar till innan jag borjar jobbet for ny arbetsvecka.
har inte alls haft den dar uppspelta kanslan man har nar man ska resa till ett stalle man aldrig varit pa utan mer bara matt daligt och nastan tankt att jag skiter i det. for ar det sant problem om 3 dagars extra ledighet ar det inte ens vart att aka alls. men nu ar det alltsa ok och gladare har jag nog inte varit pa lange.
att min allra basta L med hennes pojkvan aker med gor inte resan mindre rolig kan jag saga.


kunde ni inte battre?!!

det kryllade av paparazzin och fotografer fran alla mojliga hall och kanter, men det har var det enda de lyckades fota fran var show pa galan i mandags. jag ar sur pa mig sjalv att jag inte knappte nagra privata for halften av modellerna finns inte ens med pa bild.
all work for nothing kanns det som..
var uppvisning var faktiskt den basta, och det sager jag inte for att vi gjorde den utan sa var det. holl pa att somna av tristess innan vi fick plats pa scen..

image222 image223



 

image227 image228


image224


image226

huvudvark

vet inte hur jag ska orka med den har dagen. vaknade med varldens huvudvark efter allt ryckande i tacket och frysande i natt. varje gang jag lyckades somna efter mina frys-attacker blev jag avriven tacket, och sa holl det pa tills vackarklockan ringde. suck.
ikvall ar var salong med i en stor show pa nagot av event-stallena i centrala Tel Aviv dar vi ska visa upp vara modeller och representera vart salongsmarke Keune. jag har blivit tilldelad ansvaret att formedla allt jag kan om var ekologiska So-Pure serie. t om flaskorna till denna serie kan slangas i skogen sa formultnar de av sig sjalva. min chef tyckte det var den ultimata iden eftersom vi i Skandinavien ar mer medvetna och insatta i detta koncept om att bevara miljon. har inte direkt studerat detta in i minsta detalj men det ska nog ga bra anda.
hoppas bara jag vaknar upp och far en energi-kick under dagen annars kommer det bli jobbigt att halla igang fram till kl 23 da vi forvantas kunna sluta for dagen.

Zac

image218

   

Han ar inte ens min, men gudmor fick jag titeln till ifall nagot skulle handa min van M. Vilket vi saklart inte onskar. Forsta gangen jag sag honom blev jag helt till mig och har tjatat sonder oronen pa I utan framgang.
 "-Inte sa lange vi bor som vi gor. Du har ju dessutom redan en hund, ha ha" far jag som svar. Hunden jag har ar ett uppstoppat gosedjur som I tyckte var hur kul som helst att ge mig.
"-Enkelt, han skaller inte, behover ingen mat och behover inte ens rastas. Vad mer kan du begara?" Jattekul!!
Damn it!! Lat det ga undan tills vi inte bor har langre.

svarare an jag kunnat forestalla mig

det har blir nog mycket svarare an jag nagonsin kunnat forestalla mig. jag pratar saklart om mitt slut-prov i den har konverterings historian som jag sysslar med. det kommer inte bli lattare sagt an gjort i den har fragan. det kan jag nog redan lova stort. jag visste att det skulle bli overkurs, men inte pa den har nivan.
ar precis hemkommen fran ett besok med en av mina Rabbiner som ska forbereda mig infor den stora dagen. nar det nu blir aterstar och se for blir det sa har invecklat vet jag inte om jag nansin kommer klara det.
pa varenda svar man ger pa en fraga far man tillbaka
-varfor da?, -var star det skrivet sa?

inte visste jag att man maste ha koll pa det nu ocksa, i vilken textrad mer eller mindre man far reda pa informationen i Torah. racker det inte med att man vet att det ar sa for att Gud bestamde det for en herrans massa ar sedan?

missforsta mig inte nu, for jag tycker faktiskt att det ar valdigt interessant det jag lar mig, men att behova halla reda pa kallorna for fakta verkar lite val onodigt, eller?
israeler i allmanhet ar valdigt ifragasattande. det kommer ALLTID en foljdfraga nar man berattar nagot och den ar saklart -varfor? och da ar det tankt att man ska forklara hur man tankte da man svarade, vad som ligger bakom svaret man angav osv.
allt som oftast funderar jag inte i de banorna om varfor jag tycker si och sa i mina asikter och framforanden, utan det ar bara sa for att jag sager sa. jag borjar lara mig de har besserwisser fasonerna dock, och ger darmed inte mer info an vad jag behover. varre var det i borjan jag kom hit da fragor i all oandlighet haglades over en och man inte hade en susning om vad man skulle fa fram for man blev mest bara sa chockad over nyfikenheten.
jag hade aldrig upplevt nagot liknande nagon annanstans. och da var man sa oskyldig och snall ifall man skulle verka oforskamd att jag gav svar pa allt vad de ville veta. nu ar det tvarstopp kan jag saga. det ar ju inte jag som ar oforskamd utan den som staller fragor om nagot de inte har med att gora.
sa vad jag ville saga med det har ar nog enklare an jag  forst tankte, och darmed gett svar till mig sjalv...

israeler= judar, judar= judendom, judendom= invecklad

special-edition

kvallen till ara; nu nar jag anda ar inne och svamlar om romantik... for mig betyder det precis det jag ska sysselsatta mig med de narmsta timmarna. pa en niva som inte hor vardagen till. det sitter sa langt inne det nagonsin kan, men ibland maste man faktiskt latta pa tyglarna. det kanns ratt att gora det nu...

kan drommar bli riktig verklighet?

jag har turen (eller kanske oturen beroende pa hur man ser det) pa satt och vis att ha en fastman (som det sa fint heter nu nar vi ar forlovade) som bott och rest over storre delen av varlden mesta delen av hans liv. det ger oss storre mojligheter att organisera som i det har fallet var kommande resa. har kikat runt lite nu pa hemsidorna for var destination och kan knappt barga mig tills det blir av. det kommer bli sa otroligt bra pa alla satt och vis tror jag. som en drom som formodligen de flesta av oss haft nagon gang i livet, men som oftast inte blir av for det ar ihopblandat med scener fran en film man en gang sett och relaterar till och darmed aldrig kan na verkliga livet.. eller? 
"The Blue Lagoon" ar ett exempel pa vad jag menar. det ska bli intressant att se och uppleva om det verkligen kan bli sa romantiskt och oskuldsfullt. om inte dar borta finns det ju oandligt manga fler platser pa jorden som kanske kan vara mer i narheten av att erbjuda just detta jag soker just nu, romantik. en sa lange i mina dar har jag inte riktigt upplevt det. kanske jag tycker sa for att jag sjalv inte ar vidare romantisk och for att jag forkippar romantik med nagot helt annat an den som forsokt vara det med mig.. vad vet jag egentligen..

final?

nu ska det val anda bli av. resan alltsa. jag har datum och allt. om 2 veckor bor jag lamna Israel for att forbruka ett annat lands strand och sol.
det ar nagra sma detaljer som fortfarande maste tas itu med sa jag haller tummarna for att Z kommer med goda nyheter idag. annars har min uppspelthet varit helt forgaves. blir det inte nu, blir det inte alls..

tjoho

en mycket upplyftande sak hande pa jobbet igar, namligen att "the stinkbomb" fick sparken. det kunde inte ha blivit en dag for tidigt. anledningen?
killen har ingen telefon, varken hem eller mobil (hur man nu inte kan ha det!!) sa han anvander sig av telefonkioskernas tjanst for han anser att om nagon verkligen vill traffa honom sa bestammer man en tid och ses pa den platsen och tidpunkten och ingen avbokning kan ske. som pa den sk "gamla goda tiden".
tyvarr fungerar det ju riktigt inte sa nu for tiden och speciellt nar man har ett jobb att skota.

sa igar ringde ovanstaende upp till var receptionist och sager att han mar daligt men kanske dyker upp senare pa eftermiddagen. han blir tillsagd att ringa chefen om detta, och till svar ger han att han inte kan for han har inga mynt att ringa for. inga mynt att ringa for?!!!  hur som helst, dagen gar och han kommer till jobbet senare som om ingenting hade hant. inte ens en ursakt har han att komma med.
sa nar han sen blev tillsagd att lamna salongen kunde han inte forsta och ville heller inte forsta varfor han var tvungen att ga och vad han hade gjort for fel. han stod sakert 10 minuter rakt upp och ner och bara stirrade tills..
-varfor, varfor? jag vill bara veta varfor, viskar han.

jag tycker dock lite synd om honom for han ar sa fokuserad pa sitt svamlande om att fa fram sitt inre sjalv och darmed bara vara att han inte forstar nar folk pratar pa en annan niva. han tycker det ar onodigt med ord utan enligt honom behover man bara kommunicera med blickar, " the world is ready for it" som han sager. ni forstar att det darmed ar omojligt att  fora en civiliserad konversation med honom. jag forsokte till en borjan tills jag insag hur vridet allt man sa blev.
att han ens blev anstalld fran forsta borjan kan man ju da undra, men det var lika enkelt som han fick ga, aven om han formodligen kunnat fa en ny chans. han var "normal" tills han formodligen kande sig sa pass saker i sin roll att ga ut med sitt riktiga jag.
 jag onskar honom anda lycka till i framtiden aven jag ar mer an otroligt glad att inte behova sta ut med att se hans ansikte varje dag.

a sleep disorder?

vaknade upp kl 4 i morse liggandes i soffan. kommer inte ihag mer an att jag kom hem fran jobbet och vi borjade titta pa en film, sen ar allt helt svart. som om jag hade varit dod ett tag. och det ar inget skamt! for jag ar verkligen helt bortkopplad fran reality och det spelar ingen roll hur mycket I forsoker ruska om och vacka mig sa gar det inte.
det har "fenomenet" hander ganska ofta numera och borjar kannas lite olustigt faktiskt.
tror dock inte det ar nagot jag kan ga och fraga doktorn om for det ar nog manga dar ute som skulle vilja kunna sova sa djupt.

off i go

Jag overvager att inte ga ut igenom dorren for att rora pa min losa kropp utan agna lite tid at att plugga. Det ar verkligen nagot jag bor syssla med atminstone en liten stund har hemma varje vecka. Det kanns som jag bara kommer upp med en massa undanflykter for att slippa det hela tiden. Jag har liksom ingen ro till det. Det ar mycket roligare att sitta och diskutera med nagon om hur saker och ting star till an att forsoka forsta genom att lasa hela tankesattet bakom det ena med det andra i religionen. For det ar ju inte bara Torahs ord utan aven Shachavims forklaring som galler, och sen kan det aven vara Moktse, dvs mycket att halla reda pa.
Sen finns det ju en hel del boner att ha koll pa. Vilka man gor nar och var och vad man laser extra beroende pa vilken dag och hogtid. Ingenting ar det samma och det ar meningen att jag ska kunna dessa nastintill utantill pa hebreiska, eller atminstone namnen pa dem och dess budskap.
image217
Bara av att jag sitter och skriver ner detta blir jag lite matt. Har ingen inspiration for det har just nu, (vill bara ha semester!!)  Hade jag haft en pojkvan som var lite insatt hade det varit mycket enklare, nagon att fraga om saker och ting, men jag har ju inte det. Bara for att man ar jude betyder inte att man har koll pa allt ska ni veta. Lever man inte ett liv som ortodox kan man omojligen veta allt detta som jag just tagit upp.


vardagsbekymmer

Nu har jag min chans annu en gang sen i sondags sa jag ska forsoka att ta tillvara pa den. For andra gangen den har veckan stalldes namligen min religionslektion in som jag skulle haft nu pa morgonen vilket betyder mer fritid att utova t ex sportrelaterad aktivitet pa innan jag borjar jobba.
Det ar bara det att det sa kallt ute nu sa vill inget hellre an att krypa ner under tacket igen. Av nan anledning har det varit ett aterkommande regn och skitvader senaste manaden varje tisdag och onsdag. Varje tisdag eftermiddag borjar det och fortsatter till onsdag formiddag. Markligt..
image215


Vidare till min semester ledighet sa fick jag fritt fram att aka ivag, med en endaste liten hake. Som egentligen inte alls ar sa liten. En av delagarna (Z) pa jobbet vill ocksa aka ivag, och planerat ungefar samtidigt som jag vill, vilket betyder en omojlighet. Bara en av oss far aka i taget. Grejen ar den att Z har statt pa stand-by i 2 manader hos flygbolaget i hopp om att fa flygbiljetter till halva priset om nagon avbokar. De kan ringa upp honom vilken dag som helst och da aker han. Far han inga biljetter innan 16:e februari aker han da istallet for det ar tiden for att fira sin brollopsdag.
Detta gor mig oerhort frustrerad for oavsett vilka biljetter vi hittar sa kanske vi iallafall inte kan anvanda dem ifall han far ett samtal dagen efter vi bokat dem. Fick valet att aka nu pa direkten, men det ar inte sa enkelt. Dessutom spelar ju givetvis priset in i fragan ocksa. Vet inte varfor, men biljetterna ar helt sjukt dyra for tillfallet. Vi planerade att vanta till efter jul och nyar da det oftast ar bade mindre folk som aker och billigare, men det verkar som om allt ar emot oss for tillfallet. Blir det inte av blir jag vansinnig tror jag. Har vantat sen forra aret pa det har da vi egenligen skulle ha akt, men inte kunde pga att vi kopte lagenheten och hade fullt upp med renovering.
Well, wish me luck.
image216

ta tummen ur hacken nan gang!!

Min lathet maste fa ett slut nu. Vet inte hur lange jag har intalat mig sjalv att jag ska borja gymma igen. Jag som var sa hurtig forut och oavsett tidpunkt och vader begav mig ut pa bade langa promenader och styrketraningspass.
Och for 10 ar sen, jag HELA 10 ar sen!! tranade jag sa mycket for att kunna tavla i fitness, men snart ar det ett minne blott. Den tiden da inte ens en snostorm kunde hindra mig.
Nu nar man har fyllt 30 ar det om nagot pa tiden att borja ta hand om sjalv. Det finns inga kramer och produkter i varlden som kan hjalpa en med att inte aldras, kanske forhala en smula, men that's it. Vad galler fysiken ar det bara motion som galler och jag alskar faktiskt att trana sa jag vet egentligen inte varfor det har blivit sa har. Men nu nar jag har fatt en egen bil gor ju inte heller det saken battre. Innan sprang och gick jag hit och dit och gjorde alla arenden pa det sattet, nu tar jag bilen till alla dessa stallen. For att spara tid antar jag, men tid for vad kan jag ju dock fraga mig om nu. For att skicka mejl till nara och kara eller for att bara sitta och blanga pa TV? Plugga?
Det sysslar jag inte heller med sa svaret forblir inget. Sparar tid at inget. Later som totalt nonsens eller hur?


i'm keeping up my good work

Det har ar lite lustigt faktiskt. Jag insag precis att jag bloggat i snart 1 ar har pa blogg.se. Besoksantalet har okat nagot de senaste manaderna, men jag ar fortfarande sa dar low-profile om jag hade till syfte fran redan forsta borjan. Det tycker jag ar bra jobbat av mig. Har inte direkt ett behov av att flera tusen dagligen gar in och snokar i mitt privatliv, aven om det saklart ar roligt om ni gor det.
Och anledningen ar nog ocksa till att det inte ar sa for att jag namligen valt att vara ratt trakig och ointressant har. Ganska ofta printar jag ner saker som bara ar till for att slappa ut allt jag gar runt och bar pa, for det ar massor mina vanner. Men aven dar ar det begransat for att inte bli for personlig.
A andra sidan skulle jag nog kunna saga mer eftersom jag for det forsta bor ett visst antal mil ifran er och sannolikheten att ni ens skulle ha en aning om vem jag ar = 0, och de fa lasare som kanner mig personligen har inga krav vad galler val av amne utan laser for att ha en aning om vad som hander i mitt liv da vi inte ses sa ofta, alldeles for sallan t om, aven om vad jag sager ibland kanske inte ar helt sanningsenligt.
Men jag tycker det ar skont att kunna vara anonym. Det ar ju det som gor det sa finfint har pa bloggen, att man far vara precis som man vill utan att nan ska forsoka bestamma over en.


ha doar

nu har jag precis kommit hem fran Posten och var bara tvungen att satta mig ner en stund och pusta ut. det gick allt annat an smidigt dar borta. but who am I trying to fool? det ar aldrig latt att ga till posten har, det tog jag aven upp tidigare om banken. men pa posten finns inget nummersystem overhuvudet taget. det har de faktiskt infort nu pa banken, MEN GIVETVIS beroende pa vilken bank man besoker.
vidare, kvinnan som stod bakom mig i kon pa posten borjade nastan braka pa tjejen fore mig for hon "glomde" typ beratta for mig att hon aven hade 5 andra bakom sig innan jag hade min tur. hon borjade hanflina at kvinnan, och det gillades inte minst sagt.
ingen ar perfekt, men jag borjar funderar om de flesta manniskor har har en hjarna alls eller om de bara lamnar den hemma nar de gar ut i det fria for att kunna ha som ursakt att de inte forstar battre for mer ointellegenta manniskor far man leta efter.
hade det aven gatt annu en minut dar borta hade jag formodligen smallt till den otroligt storiga killen som stod precis i nacken intill mig och i 30 minuter lekte med sin mobil med knapp-ljud. kan det bli mer irriterande? varfor har man ljudet pa? uppmarksamhet eller ren idioti?
jag behover lugna ner mig lite grann tror jag och forsoka att ignorera det mesta som kommer i min vag for att jag ska ma battre. brukade inte alls vara sa har irriterad innan jag flyttade hit och jag tror inte att det ar en fas i mitt liv som gor att jag har sa kort stubin numera utan att det verkligen ar som jag sager.

onskas: vit manad

den har veckan blev det full rulle igen kan man saga. forra helgen gjorde jag och I namligen en deal att borja ta det lilla lugna, men vad gor man nar det kommer vanner fran andra delar av varlden och halsar pa.
kanns som om veckorna forsvinner pa 2 roda sen ar det helg igen och man ligger hemma pa soffan pa lordagen och ar irriterad pa att den spenderas pa samma satt som lordagen innan.
och sen rullar det pa pa samma vis igen, dag in dag ut- inget slut. visst, man lever ju bara en gang, men nan matta far det nog ta och bli snart. borjar bli lite trottsamt, eller sa ar det jag som borjar bli B.

vi pratade om det pa jobbet idag och kan bara inte forsta hur min chef som ar 10 ar aldre an mig klarar ga ut 2-3 ggr i veckan och komma hem kl 7 pa morgonen och sen ga och jobba hela dagen som om han sovit hela natten. jag tror faktiskt inte den enda anledningen till det och svaret ar for att han ar man. kanske har han storre motstandskraft, men a andra sidan har formodligen hans lever varit med om en hel del mer an vad min har.
hur som helst, ett par vita manader ar vad jag skulle behova.
image214

funkar inte

ar i ett stadie dar jag varken vet in eller ut. jobbigt kan man sammanfatta det ratt snabbt. inte ens den sorgliga sangen pa hebreiska fran ett av Buddha Bar skivorna som sjunger for mig i bakrunden kan hjalpa mig nu. ine ens my favorite song. det badar inte gott....
jag marker att det har inlagget formodligen kommer att borja luta at de senaste som skrivits sa kanske battre att halla tyst. MEN jag har mycket att saga, men vet bara inte var jag ska borja....
och det ar snart ljust ute igen. damn damn!!!


na nu!!

jag ar RIKTIGT sur i denna stund. sur pa det elandigaste pinsammaste som kan handa nar man gar pa middag med andra. den eviga slutnotan...
jag tycker INTE att det ar ok att jag som kvinna ska behova dra ett endaste stra till stacken nar 8 man narvarar, men sa var fallet ikvall. ja, precis!!!! man kan ju undra var dessa oforskamt ackliga manniskor kom ifran fran forsta borjan, men jag kan lova att jag inte hade nagot att gora med inbjudningen.
helt ofattbart. inte ens spanska killar beter sig pa detta vis. jag rekommenderar inte att ga pa date med ett israelistkt sallskap. kanske jag har dalig erfarebhet, men anledningen till att jag drar upp detta fran forsta borjan ar just detta, att det inte ar forsta gangen det hander...

brrr!!!

det har nog aldrig varit sa kallt har som det ar nu. tydligen ar det kyla fran Sibyrien som har blast bort det "varma" vintervadret. det ar t om frost ute ser jag nu. i sana har tillfallen ar jag glad att jag har koll pa vad man ska ha pa sig, for ar man fran Sverige sa vet man. av erfarenhet brukar jag alltid bli sjuk nar det ar sa har omvaxlande, (iskallt pa morgonen och varmt mitt pa dagen), men sen den gangen vi hade snostorm i 3 dagar nar jag bodde pa Ibiza for 3 ar sedan vet jag att saker ska man da aldrig vara nar det kommer till naturen. en vinterjacka ska man alltid ha i beredskap i garderoben oavsett vart man an befinner sig.
hade det varit lite sno nu ocksa hade jag faktiskt inte tyckt varit helt fel heller. hellre sno och kallt an sporegn och varmt.
image213

semester

jag kan inte koncentrera mig. tanker hela tiden pa semestern som nu ar riktigt bestamt att vi aker pa. innan var det lite si och sa  om nar och vart, men nu blir det alltsa av. kan knappt barga mig. dock andrades ev resmalet igar for fick rapporterat av min van M, som kom hem darifran i fredags, att det inte alls var sa bra som hon hade trott, och dyrt  var det ocksa. vi pratar forstas om Thailand.. paradiset som inte langre kan kallas for det utan mer forodande forstorelse i jakt pa pengar. jag visste att jag skulle ha akt dit for lange lange sedan och av nan anledning blev det aldrig sa. efter att ha sett filmen "The Beach" har jag haft en drommande forestallelse om hur det ser ut dar, men givetvis ar det aldrig som pa film.

all or nothing

om 2 timmar senast maste jag vara pa jobbet. har inte sovit en enda sekund, helt omojligt.  nu har det sakert gatt den tredubbla tiden av vad jag trodde skulle fa mig i sang flera ganger om. jag visste att det skulle bli sa har, men det ar inte manga timmar som jag maste anstranga min kreativa sida av hjarnan pa. dessutom orkar jag inte slosa min energi pa forsoka intala mig sjalv att jag har  angest for vad jag gjort och anstranger mig extra mycket for att ha skuldkanslor for det, men det har jag ju inte. ar det fest sa ar det. och vid dom dar lite extra speciella tycker jag inte att man ska spara pa krutet, utan snarare tvartom, ge allt som jag och mitt sallskap gjort denna kvall och fram till nu pa morgonkvisten. dock kan jag erkanna att jag ar ensam uppe och vaken.
det basta i sana har tillfalle ar saklart kaffe

image212

annu ett brollop

pa 20 minuter kopte och hittade jag min outfit for ikvall utan att ens ha den minsta aning om vad jag skulle satta pa mig innan och vad som finns att valja pa i butikerna.. det tror jag minsann ar en mycket bra tid bade jamforelsevis med andra shoppare och aven rekord-massigt om det nu skulle finnas nagot sant i Guiness.
jag ska namligen pa brollop i en stad som de flesta inte brukar ha manga arenden att utratta i, namligen Be'er Sheva.. jag har aldrig varit dar "pa riktigt", utan bara akt igenom eller forbi nar man ska aka ner till Eilat.
har hort ett a annat om befolkningen dar, sa det har ska bli mycket interessant.
en valdigt kar van till I kommer anda fran England for att vanda plattor sa det ar kan nog bli en ratt vild fest. synd bara att jag maste jobba i morgon, men det ska val ga det med. varre saker har jag varit med om.


day from hell

Vaknade sa otroligt trott igar med onda ogonfransar sa jag knappt kunde se, hur man nu kan ha det.
Vadret var gratt med sporegn och ater sporegn. Val pa vag till jobbet, inte nog med att min bilstereo flippat ur och bara brusar  trodde jag att det inte skulle vara sa hemsk trafik for det ar det aldrig den tiden jag ger mig ut. 
GIVETVIS av nan idiotisk forklaring var typ alla, ja ALLA som ager en bil ute precis samtidigt vilket resulterade i 1 1/2 timmes korande i medelhastighet 20km/tim, en stracka som i vanliga fall tar mig 15 min. 
Forst trodde jag att det kanske hade varit nan olycka (for det ar det alltid nar det regnar har eftersom folk inte vet hur man kor) men det var det ju inte, bara vansinnigt vardelosa bilforare ute pa vagen.

image211

Pa jobbet skamtades det sen om just det, for folk vet inte hur man kor i regn i detta land. Sa jag hade ett mycket smart tips tycker jag, namligen att dom kan ta bussen sana dagar sa folk som vet hur man kor kan fa komma i tid och bli besparade detta lidande.
2 timmar senare brakar jag med den nya killen pa jobbet. Detta resulterade i att jag nu mer an nagonsin tycker han kan ta sitt pick och pack och dra darifran. Inte nog med att han stinker svett och ovard, ( t om chefen har sagt till honom 2 ggr om det) ar totalt utseendefixerad och bara star och blanger pa sig sjalv i spegeln precis hela tiden, tar valdigt valdigt lang tid pa sig med precis allt han gor tror han sen att han ar bast pa allt.
Han ska alltid forsoka fa folk att kanna sig mindre an honom och det gor mig vansinnig.
Jag blir galen pa puckade manniskor!! Stamningen var allt annat an pa topp efter det och det var fortfarande bara morgon...
Dagen flot pa valdigt valdigt langsamt och hade ingenting att gora till precis da jag ska ga hem. En kund kommer in och snall som jag ar gor jag slingor pa henne. Min snallhet gav mig en parkeringsbot som sa fint vantade pa mig da jag slutade, bara 2 minuter innan jag kom hade parkeringsvakten varit framme. Sa otroligt irriterande.
Dagen slutade med att jag sitter och halvsover pa min religionslektion som inte alls var till for studier. Det var en liten fest for de tjejer som klarat provet. Jag hatar tiden vi har lektionen pa i vanliga fall, alldeles for sent pa kvallen da man har jobbat hela dagen och sen maste sitta och koncentrera sig pa omojliga hebreiska ord. Igar var det da givetvis en massa massa langa laaaaanga inlagg pa ryska som gjorde att jag fick nog. Vi var 2 som satt och led for de aldrig ville sluta prata. Jag onskade att jag aldrig slosat min tid pa att aka dit for precis ingenting, ville helst av allt bara ga och lagga mig och stanna inne for ovadret men..
Jag gladjs for dem som klarade provet, med hade inte behovt vara med.
1 timme senare an vanligt slutade vi och fick borja mitt obligatoriska letande efter parkering nar jag val var hemma.
Jag tror jag spenderar mer tid att leta parkering an vad jag gor att styla till mig. Sorgligt..


vill sova nu

det har ar valdigt jobbigt. jag kan inte sova som jag mig bor. vi hade ju en liten celebration igar for I och kvallen avslutades valdigt sent, eller tidigt kanske man ska saga da klockan ar 7 pa morgonen. jag vill verkligen glomma bort hela gardags kvallen pa restaurangen for den var sa langt ifran som jag ville den skulle bli. maten var sa usel att det inte ens gar att beskriva. de borde inte ens ha tillstand att servera.
jag ser aven att jag missat ett samtal fran min religionslarare pa mobilen for 2 timmar sedan. jag undrar vad hon hade pa hjartat. jag bara hoppas att vi inte hade en lektion jag inte visste om i morse. det ar jobbigt att hitta pa ursakter (som jag gor ibland) till en sa godhjartad manniska.

har ar den

Sa.. har har ni den!
image210
(Att kvaliteten pa bilder inte blir battre an sa har fran mobilkameran ska vi inte behova hanga upp oss pa sa mycket just nu...)

jag hatar mig sjalv da jag inte tanker langre an ogat skadar!!

det har med att kopa presenter ar jag urusel pa, iallafall nar det kommer till att kopa till nagon som redan har mer eller mindre allting. vad koper man till en sadan?
med den lilla tid jag hade att springa runt att leta blev det till slut en  finskjorta och en finare sweatshirt som jag betalade for. jag gjorde det mycket enkelt for mig sjalv eftersom var och varannn dag far jag hora "jag maste kopa nya klader".  jag ar langt ifran nojd med mitt val, har lite daligt samvete t om for ville komma pa nat speciellt, men det ska ju vara tanken som raknas i forsta hand eller hur.
jag angrar att jag inte gav mig ut tidigare. att jag far lon om 5 dagar satt aven det sin begransning om hur mycket jag kunde spendera.
typiskt da, kom pa det nu.. jag har namligen en vaninna som jobbar pa ett foretag som koper och saljer diamanter. hade det inte varit for att hon ar i Thailand just nu hade jag kutat till henne innan resans avgang forra helgen och styrt upp det dar halsbandet I vill ha.
damn!!! jag hatar mig sjalv da jag inte tanker langre an ogat skadar..
jag som alltid brukar vara steget fore, na ja, nastan iallafall.  gillar inte den har kanslan, att vara efterklok.
hoppas helkroppsmassagen vager upp...

mat-bekymmer

efter att ha konverserat alldeles for lange de senaste dagarna med min chef blev det varken ''Osteria Da Fiorella'' eller ''Toto'' (som ska vara en av de basta smakupplevelserna nar det kommer till italiensk mat i Tel Aviv), inte ens hit som jag hort sa mycket om, utan Boccaccio som vi ska fira I's fodelsedag ikvall pa.
jag hoppas verkligen att M har ratt i vad hon sager. I ar lite av en finsmakare sa minsta lilla miss kan forstora hela middagen. det ar just en av anledningarna till varfor jag verkligen hatar att laga mat ocksa. inte nog med att det ar lite jobb med det hela, men att ocksa behova oroa sig for om han kommer gilla det eller inte tar for mycket energi. alldeles for manga ganger har han blivit helt galen nar det inte haller mattet.
nu later det varre an vad det egentligen ar, for klart man blir besvken om man forvantat sig nagot annat. men ibland har I alldeles for hoga tankar om min prestation i koket och nar det inte blir som han trott tar hans israeliska sida over pa ett helt onaturligt satt som inte gar att beskriva. men elak, NEJ det ar han inte!!!
snarare ARLIG som vi svenskar knappt vet hur det stavas. det ska alltid hymlas hit och dit och man ska saga det pa ett fint satt osv. varfor da kan man ju undra. att det inte skulle vara snallt mot den personen? att den blir ledsen?kanske det. 
men a andra sidan ar det inte snallt att ljuga henne/honom ratt upp i ansiktet heller.
sa...vem har ratt da?


drama

de senaste dagarna har varit helt sjukt dramatiska nar det kommer till vadret. ena sekunden stralande sol och den andra sporegn utan dess like. ett sant dar regn som jag trodde skulle bli om man dodade en spindel nar jag var liten.
sa dar stod jag igar, utanfor gallerian i city, helt chockad. hade t om tagit av mig bade halsduk och jacka for det var sa varmt till att motas av ett regn jag inte ofta skadar. 10 min innan jag borjar jobba, och kan inte ens ga ut och ta en taxi for att bli kord de ynka 200 meter jag normalt gar pa 5 min. nan ovre makt maste ha hort mitt bedjande for ratt var det var sprack det upp och hann t om kopa en latte innan jag var pa plats i salongen.
lika dramatiskt ar det inne i min skalle for tillfallet. ena sekunden kanns allting sa perfekt och den andra vill jag bara fly bort fran det har landet.
for folk blir jag inte klok pa ibland. min forlovningsring ar tydligen enligt den judiska religionen en vigselring blev jag informerad, sa att satta pa mig den skulle betyda stor otur. som om man inte far och ska vara glad for allt ska alltid papekas med skadegladje i baktanke.
ibland dras jag in i skrocken sa att jag bar mitt hamsa-halsband dagligen kanns helt ratt just nu.

panic

min pojkvan fyller ar pa sondag och jag har fortfarande inte kommit pa nan bra present till honom. jag kan lugnt saga att jag har panik nu. jag har dessutom inte tid att springa runt och leta efter nagot for jag jobbar hela dagen idag och i morgon fram till stangning for Shabbaten.
jag trodde jag hade det ett tag, men fick senare veta att han inte alls skulle vara intresserad av en relaxing dag pa ett SPA sa det blev att borja om fran borjan, annars tyckte jag att det var en ganska bra gava.
knappast nagot i jamforelse vad han gav mig. overraskining och allt, men hur ska jag ens kunna bracka det?
finns inte en mojlighet i varlden.
idag blir aven den dag jag halvt begar sjalvmord. han vill klippa av sig sitt langa underbart lockiga fina har.
han har tjatat i evigheter och jag har vagrat for klarar inte av att gora det, och for att jag helt enkelt inte vill. jag tycker inte alls att han passar i kort har, han kommer bli grymt oattraktiv sa detta blir en langlivad lidelse for mig. inspirationen att hitta en present da jag gjort dessa klipp vagar jag inte hoppas pa. sist han gjorde det grat jag och var helt galen i veckor (fast da var det inte jag som klippte, utan nan okompetent frisor som inte alls vet vad snyggt ar)
detta kanske later lojligt, det ar ju bara ett har, men om ni tanker efter hur ni kanner er nar haret inte ar som ni vill sa vet ni. mycket av kanslan sitter just dar, inte sant?
vilka bekymmer man har. tragiskt.
att det sitter fattiga barn i Afrika utan varken foraldrar, mat eller husrum tanker man inte alls pa i denna hysteriska varld...


dreaming

image209

Om max en manad ska jag ocksa sitta pa en liknande strand....

vardag= deprimerande

nytt ar, nya planer.
jag hoppas 2008 kommer bli lika bra som forra och lite till.
det har aret har jag bestamt att vi ska resa till en hel del lander som jag inte varit i an.
jag borjar bli trott pa den, kan man saga? israeliska vardagen. valdigt trott!!! problemet ar bara att vardagen ser mer eller mindre ut pa samma satt vart man an befinner sig i varlden sa tyvarr ar man fast dar.
det gar inte att fly den, mer an att ta en semester, men det tillhor ju ocksa vardagen..
SUCK!!! ibland kommer jag in i en san dar fas da jag tanker alldeles for langt in pa djupet hur allt egentligen fungerar, och det forsta ordet som kommer upp da for att sammanfatta det hela ar deprimerande.
jag har nog printat ner ett par meningar om just detta tidigare, sa som ni forstar vill jag fa/ maste jag ta en permission fran detta ett tag.
annars kommer jag nog do av inre tristess och lidande.

image208

RSS 2.0