i prefere...

Sverige
Sverige en dag i april eller
(norra) israel
Israel under samma manad?

kanns som att sista platsen lockar mest for min del...

Sverige vs Israel

jag brukar folja yenny s blogg framst for att jag tycker att hon har sa helt ratt kommentarer och for att sidan ar kul att titta i. blev lite smatt konfunderad over hur en tjej som kommenterade resmal i yennys senaste inlagg, hur man kan stodja ett land som Israel.
egentligen borde jag inte ens odsla min tid for hon ar ju bara en i mangden och som jag heller inte kanner men dessvarre vet jag att det finns fler. alla har ratt till sina asikter men ar man fodd och uppvaxt i Sverige har man oftast inte den blekaste aning om vad som forsiggar runt om i varlden annat an vad man ser pa tvn och vad politikerna sager man bor tycka och tanka. man visar oftast en helt fel verklighet for folk gillar ju mer att hora om allt daligt an om vad som ar bra. man maste alltid peka ut nan som den elaka.
Sverige ar ett fegt land pa manga satt, vagar inte sta for sina asikter och vill inte beblanda sig i att forsoka hjalpa krigharjade lander mer an att skicka hjalp efterat, nar nagot hemskt hant.
jag OGILLAR verkligen det upplagget. dessutom man blir intalad som ung att soka jobb inom yrkesomraden det ar brist pa och inte vad man ar intresserad av och det ena med det andra. att det ska kannas fel att tycka vad man vill och att man inte bor se annorlunda ut an andra eller gora motsatsen vad andra gor for da kanske det ar nat fel pa en.
jag sager inte att jag ar perfekt pa nat satt men tror de som flyttar fran Sverige ar de som insett vilket strunt man omges av dagligen och gar sin egen vag i jakt pa det liv man vill leva.
och ta mig inte fel, jag ar helsvensk och tycker att Sverige har manga bra saker att erbjuda speciellt for de socialt missanpassade och arbetslosa aven om det inte racker till, aven sjukvarden och omsorgsbiten ar vi valdigt bra jamfort med andra lander pa men for mig ar det inte tillrackligt for att vilja bo dar, iallafall inte nu och pa valdigt lange.
varje gang jag aker hem och halsar pa kanns det som att kliva in i en varld dar ett stort svart moln svavar over en och iakttar varje steg man tar ifall man skulle kliva fel, for skulle man kanske polisen kommer och tar en.

8 eller 9

igar skulle vi stalla fram klockan 1 timme sa jag har ett litet problem nu for alla vara klockor star pa olika tider, aven var dator ar oberaknerlig for den andrar hela tiden fram och tillbaka europeiskt tid sa jag vet inte riktigt vad jag ska gora. jag ar nastan helt 100 pa att klockan ar snart 9 men skulle vara sa drygt om jag gick till jobbet 1 timme fore oppning for att inse att jag kunnat sova mer och kommer jag forsent blir det riktigt kaos for idag och som alltid pa fredagar ar det dubbelbokat av kunder som vill se snygg ut for Shabbaten och eftersom vi bara jobbar till kl 15 star de utanfor, nastan bankar pa dorren och brakar om vem som ar forst.
det ska bli sa skont nar den har arbetsdagen ar over, har ingen ork kvar och dessutom har jag fatt sana hemska eksem pa handerna efter allt hartvattande att jag maste verkligen vila fran jobbet. det har ar forsta gangen i hela mitt yrkersliv fatt nagot liknande och min chef sager att der beror pa att vadret just nu ar lite skumt for det ar var. sen nar far man eksem av vadret? dessutom bara pa handerna! dom ar helt uppsvallda, roda och spruckna och det gor jatteont sa fort jag kommer i kontakt med vatten. och varfor har jag inte fatt det forr?, har ju trots arbetat som frisor sen -98 och varje ar ar det var men eftersom Israel ar annorlunda pa alla satt och vis forsoker de intala mig att sa ar aven fallet i denna situation.
jag ma vara blond men jag ar faktiskt langt ifran korkad. det ar verkligen ett av det mest bullshit jag nagonsin hort. vilket skitsnack.

trottast

min kompis kom igar!! lite sent dock, hamtade upp henne kl 01 pa flygplatsen. eftersom jag vanligtvis crashar i sang kl 23 gick jag over min trotthetsperiod och gick och la mig 4.30 sa nu kan jag inte direkt saga att jag ar piggast i stan. inte min kompis heller som vaknade upp med mig men somnade igen (varav jag skriver).
stackarn, hade rest fran kl 05 pa morgonen igar. ibland undrar man varfor flygbolagen ar sa dryga och garna inte vill salja connecting-flights.
borjar kl 14 idag men just nu kanns det som det kvittar, far angest bara jag tanker pa att jag maste till jobbet snart. orkar inte med helgdags-ruschen idag. varfor ar folk alltid ute i sista sekund med att fixa haret for?
ar man dessutom tvungen att se bra ut i haret bara for att det ar helg?
vi frisorer kan minsann inte frascha till oss just av den anledningen att vi har inte tid, for den lagger vi pa er andra, a andra sidan sa tjanar vi ju pengar pa det.

ingen bbq for mig tack!!

nar jag kom hem igar berattade min pojkvan att vi ska grilla hemma hos hans foraldrar ikvall och att hela familjen kommer vara samlad. forvisso trevligt men det ska de gora aven nasta tisdag sa jag kande bra
-Nej tack jag skippar det, (ar jag stord eller?!) traffade allihopa i lordags och det racker for den har gangen. jag ar inte sa mycket for att ha familjemiddagar, och om sa inte varje vecka. har fortfarande inte andrat mig for dessutom skulle jag helst vilja sova hela dagen, hela kroppen varker som om jag blivit overkord av en bulldozer och morgonhumoret skulle kunna doda nagon just nu. har precis varit otrevlig mot min underbara kille som verkligen inte fortjanade denna behandling och klockan ar inte ens 8. folk tycker jag ser sa snall och oskyldig ut mest hela tiden sa nar jag ar elak blir jag glad for jag vill inte vara placerad i ett sant patetiskt fack aven om jag inte ar glad for den elaka garningen skull utan for att bevisa motsatsen. i'm not a saint so get over it!!!

schwedit!!!

min chef ar bra rolig han! varje fredag kommer det ut en extra sida skvaller om allt och alla och vad som hant under veckan i dagstidningen har och eftersom han ar en valdigt kand figur har omkring finns han med varje gang. forsta veckan jag jobbade skvallrades det om att en svenska (jag alltsa) med israelisk pojkvan flyttat fran Barcelona till Israel och att min chef efter allt prat om swedish hit och dit antligen fatt sina drommar besannade med att verkligen fa en blond svensk tjej med i arbetsteamet, och eftersom han alltid skamtar med alla kunder om att gora dem swedish beautiful kunde ingen tro att det verkligen var sant.
men nu har den vagen lagt sig sa den har veckan kunde han inte lata bli att gora annu ett skvaller om mig ; om att nagon tjallat till polisen att jag borjat och att jag formodligen inte hade arbetstillstand.
detta hander alltsa efter att ha jobbat i bara 2 veckor!!!  polisen smog in pa salongen och fragade ut mig som om jag gjort nagot riktigt kriminellt, jag kande mig valdigt illa tillmods men eftersom jag saklart har arbetstillstand och aldrig skulle vaga jobba utan det  (for blir jag ertappad far jag aldrig komma in i Israel mer) sa var det ju lugnt, men de var tvungna att folja med mig hem eftersom jag hade alla papper hemma, och det kandes annu mindre kul.
jag hade faktiskt fortrangt handelsen fran forra veckan tills idag nar vi hade photoshooting hela morgonen for att vara med i tidningen. (inte for att jag ville men hade liksom inget val, fatta vilken humor!! min chef tycker det har ar komiskt, vilket det pa satt a vis ar nu efterat men inte sa att hela Israel far reda pa det eller?!)
jag sager da det, snacka om att folk kan bli sa avundsjuka och bittra att de gor nagot sant. normalt satt kommer polisen inte overhuvudet taget till arbetsplatser bara sadar, och for ovrigt brukar det mest kontrolleras bland ryssar och folk fran osteuropa for de flesta som kommer hit darifran flyttar hit for att jobba som hora, och det uppmuntras inte!!

for ovrigt har min dag gatt valdigt fort och har varit mycket trevlig. det ar alltid lika kul nar man far komplimanger av folk som inte beter sig som neandertalare och som uppriktigt menar dem, idag var en san dag.


bad morning..

solen har vaknat annu en morgon men jag ar fortfarande inte pa topp-humor. ska ta mig en langpromenad innan jobbet och rensa bort all irritation. min kille ar inte heller sa munter sa far inte direkt nan uppmuntran. jag tycker sa synd om honom for han vet annu en gang inte vad han vill syssla med och da blir han sa deppig. han ar inte direkt typen som gar till 8-5-jobbet varje dag. fast det ar val nog vad de flesta man inte vill foredra antar jag, de vill vara sin egen. jag tycker det ar skont att bara vara anstalld sa jag slipper allt ansvar med bokforing och annat trakigt men inom en snar framtid kommer det nog bli eget for min del ocksa. det ar helt sjukt har, for samma arbete som jag gor i Sverige men med 11 timmars dag istallet for 9 (inkl lunch) tjanar jag en 1/3 del av vad jag far hemma. t om i Spanien hade jag battre lon men borde nog inte jamfora sa mycket for det ar ju helt olika varldsdelar,... fast anda.

surtrasket t/r

jo, och vad ar det som har hant idag da? typ precis ingenting sa nu ar jag dar igen i surtrasket!!
kan inte lata bli att bli upprord eftersom jag skulle ha varit ledig men inte fick det och vadret var stralande. alla vi frisorer (4st minus chefen) pa jobbet satt och rullade tummarna, at glass och rokte cigg nastan 4 timmar innan kunderna antligen bestamde sig for att komma men det var ju forstas inte till oss utan till chefen som tar in sa manga han orkar alla pa samma gang. och som pricken over i:t nar man tycker man kunde ha fatt gatt hem for lange sen, ja da far man JOBBA OVER en halvtimme eftersom vi ar tvungna att stada och fixa till innan vi kan stanga for dagen, vilket i och for sig jag inte har nagot problem med alls i vanliga fall men eftersom det hant alldeles for manga ganger sen jag borjade borjar jag bli lite smalack, och eftersom jag ar ny kan jag inte direkt oppna kaften hur som helst, lite av ett dilemma. for ovrigt ar ju allt superbra pa jobbet sa sana har dagar forstar jag inte varfor man ska vara tvungen till att genomga, vilket sloseri av vardeful tid som jag kunde spenderat pa massor av annat roligt.....
(for ovrigt fick vi alla ledigt en 1/2 dag var den har veckan pga att en kollega till mig klagade till bossen och sa att det minsann inte var schysst att vi maste jobba varje dag sa nu kan jag spendera den med min kompis pa onsdag hi hi!!)

bra just nu

yeey!! det basta med att jag inte bor i Sverige just nu ar:

1. det ar alltid sol nar jag vaknar fastan kl ar bara 7 pa morgonen
2. man behover inte ha vinterjackan langre (fast det var ett tag sen jag slutade med det)
3. det tar 2 minuter till jobbet
4. om 3 veckor ar det den arliga 3 dagars festen pa hotellet i Eilat
5. pa onsdag kommer min kompis  tillbaka fran Ibiza
6. det ar allt narmare till jag aker till Barcelona (har inte bestamt datum mer an att jag vet att sa fort det ar
    strandvader sa drar jag dit en vecka och halsar pa mina vanner och ligger pa stranden UTAN overdel pa bikinin
    sa jag slipper fa dom dar grymt fula markena, i hate them!!) I miss so much jag tror jag dor..

image11


snabb dag

tiden gar fort nar man har roligt brukar det ju heta, och dagen har gatt valdigt snabbt aven om det kanske var den absolut basta i mitt liv. glommer alltid bort att jag ska tanka mer postivt  till saker och ting innan jag vraker ur mig en massa strunt aven om det ar bra att lufta sig i mellanat. ar iallafall pa mycket battre humor nu, var ju riktigt ordentligt sur i morse. och mest pa att jag inte kunde gora vad jag egentligen ville gora idag nar jag har tid, namligen ut och shoppa bort alla drickspengar jag fatt. har inte varit i en kladbutik pa veckor helt enkelt av att jag inte haft tid. snart vet jag knappt vad nya klader heter men tack vare att jag kikar runt pa era andras bloggar hanger jag ju med lite iallafall aven om modet har inte ser likadant ut. (folk gar fortfarande runt med alla dessa Buffalos och dom ligger inte direkt etta pa min lista av skoval men sa ar jag ju inte 150 cm lang heller...)
nu ska jag iallafall ta mig ivag till gymmet antligen, har inte haft energi nog den har veckan men hoppas att det snart blir andring pa det. borde inte heller vara sa uppjagad over det eftersom jag ror mig konstant pa jobbet men det ar ju inte riktigt samma sak. gillar att svettas ut all skit som flyter runt i kroppen for hur skulle det se ut om jag gjorde benboj medan jag fonar, ha ha.
(det kanns som jag bara klagar hela tiden men det kanske blir sa nar man bor dar det klagas mest hela tiden over precis allt aven om saker och ting ar bra, men eftersom jag inte ar en san person och jag kom pa mig sjalv ska jag forsoka sluta med det, fast sluta roka gor jag nog inte an!! nobody's perfect..)

analfabet

ha ha, insag just att mina installningar till bloggen inte var helt som de skulle men det har jag styrt upp nu. ibland borjar jag fundera vad jag anvander mina ogon till for den senaste tiden har jag markt att jag andrar orden jag laser och skriver speciellt pa svenska att det blir helt obegripligt i vissa sammanhang, typ som om jag blivit analpabet pa aldre dagar. men det samma sak nar jag pratar hebreiska for da tanker jag pa spanska och nar jag ska prata spanska, da blir det hebreiska och givetvis med inslag av engelska. jag undrar var detta kommer att sluta.

pollen eller sand?

image10

sa har sag det typ ut i morse efter okensanden slapats fran Afrika och dragit in hela Israel under ett tacke..
jag trodde det typ var en kraftig pollen-attack men blev snabbt informerad av att det var det minsan inte. tankte att jag var duktig som stadade lagenheten igar men glomde stanga ett fonster igar kvall sa allt fix var typ helt i onodan.
jag kan nog inte bli mer anti for tillfallet, och dessutom maste jag spendera min heliga och enda lediga dag hos mina gamla svarforaldrar och det kanner jag verkligen INTE for idag aven om det ar helt underbara.
sometimes i just need to be left alone..


life sucks (sometimes)

det ar alltsa en vecka sen jag var inne a skrev.. eller inte riktigt for jag skrev faktiskt for nan dag sedan men det blev inte inlagt som jag ville och nar jag skulle gora om det hade inte hela texten sparats av nan anledning sa jag struntade i det, hur som helst skit samma.
den har veckan har gatt sa himla snabbt och har inte gjort annat an att jobba, och helt seriost borjar jag fundera over om det ska vara sa har hela tiden och jag som bara jobbat i 2 veckor!!!..
ska egentligen vara ledig imorgon men vi far inte en endaste extra ledig dag (endast halva fredag och lordag vilket inte ar nog eftersom man inte kan shoppa eller gora nat for allt ar stangt for vila!!!) forran 2 april pga av att det snart ar Pesach har (pasken i Sverige men har firas det ordentligt ur biblisk och historisk tro) och det ar en av de storsta hogtiderna har sa folk rusar till frissan for att bli beautiful. och inte ens under sjalvaste hogtidsveckan blir det en dag som man far ga hem tidigare. jag ar riktigt arg over detta for pa onsdag kommer min karaste kompis hit som jag inte sett pa 1 ar och som bara stannar over dan for att traffa mig innan hon aker hem till Eilat och jag kan inte ens da fa stanna hemma fastan detta var bestamt innan jag borjade jobba, life is not fear!!! i hate this f-ing holidays!! (inte alltid sa men det var skont att fa saga det nu..)

ar sa trott!!

nu har jag inte haft ork att skriva pa nagra dagar sa jag tankte atminstone ga in och trycka ner nanting. det ar ju namligen sa att jag har jobbat fran sondag t om nyss och jag ar helt slut att jag bara inte vill gora annat an att lagga mig pa soffan och vila. snacka att man ar ovan att jobba!! men det ar ju inte sa att jag sitter pa rumpan hela dan snarare tvartom! man ar verkligen on the run hela tiden.
det kanns som hela min rygg haller pa att ga av och det ar inte bra for jag gjorde ju en operation dar for lite mindre an 1 ar sedan sa jag hoppas verkligen inte att nat ar knas. det ar ju darfor jag gar till gymmet, att bli fit och stark igen, men det har jag inte heller lyckats med de har dagarna...
ska ta ett snack med chefen pa fredag da vi ska gora upp arbets-schemat. fick ledigt imorgon iallafall sa det kanns skont, dessutom jobbade jag over 40 minuter, och jag som inte ens ar anstalld an!! jag ar alldeles for snall, fast far man snall, blir man snall. alla ar jattetrevliga pa jobbet och bossen ar ocksa grym. han sager han ska lara mig en del tricks nasta vecka for i Israel maste allt ga snabbt och min arbetstakt funkar inte riktigt hela tiden. det gar bra sa lange det inte ar massor att gora, men det ar knappast som i Sverige dar vi har tid for varje kund, och for den delen i Barcelona var det likadant. beror pa stalle till stalle men det ar verkligen annorlunda har. det marker man bara pa hur mentaliteten ar hos folk vad galler allt.image9
 

the summer is here!!

de har sagt pa vaderrapporten att idag kommer det bli den varmaste dagen hittills pa aret (och det ar ju bara mars an..)ca 25 grader och jag tror dom har ratt. visserligen ar klockan bara 10 an (1 tim fore Europa) men det ar stekhett ute och helt vindstilla. det ar sa skont!!! ska till min pojkvans foraldrar idag och tillbringa Shabbaten med hela hans familj sa lite ledsen ar jag att jag inte kan aka till stranden. 
men en kompis till mig i Barcelona sa att det kommer bli den varmaste sommaren pa 50 ar sa om det blir sa kan jag ta det lugnt ett bra tag till for har borjar vintern i november/december nasta gang och blir det hetare an forra aret blir det ganska jobbigt faktiskt med solen hela tiden for luften ar sa fuktig aven om jag ar en sommartjej. jag hatar att standigt svettas, men det var sa enkelt nar jag bodde pa Ibiza for da tog jag bara cykeln 5 min och vips var man pa playan eller som i Barcelona dar vi har var andra lagenhet  (men som vi hyr ut) som ocksa ar 5 min gangavstand fran beachen. det ar sa harligt, alskar havet!
ska iallafall forsoka sitta i solen och fa lite farg idag for man ser sa blek ut nar man dessutom ar blond, (haret smalter in med ansiktet) och jag vill ju se lite frasch ut imorgon nar jag borjar min forsta dag pa jobbet. och lite nervost kanns det ocksa for min hebreiska ar sa kass sen jag slutade sprakkursen och det kan bli svart att kommunicera med chefen som inte pratar manga ord pa engelska, men i varsta fall far jag val ringa min pojkvan som far oversatta, ha ha. vi bor ju som sagt bara runt hornet....

undantag

image8

fast har kan man nog saga att planeringen gjorde sitt. allt ser exakt likadant ut pa bada sidor och kostade flera miljoner dollar att fardigstalla.. ganska grymt anda..

banner of planing


da har man klarat av sista stressiga dan for den har veckan da! hann aven med att gymma i morse och det kanns bra eftersom de stanger redan kl 14.30 for Shabbaten har. jag gillar inte fredagar och lordagar har vilket jag aven namnt tidigare men det ar ju en del av kulturen har sa bara att haka pa. det ar riktigt galet mycket folk ute pa gatorna innan Shabbaten gar in sa man ska vara glad att man hinner med nagot i kalabaliken.
fick reda pa att jag fick jobbet idag och ar SAA glad!! och lonen ar inte sa tokig heller for att vara har. ar alldeles for orolig i kroppen for att bara dega hemma sa det har ska bli kul. fast lite trakigt kanns det nu nar sommaren kommer och jag maste vara inomhus i hettan.. och nar jag tanker efter, det har hander mig hela tiden faktiskt; nar jag inte jobbar ar det vinter och nar jag borjar jobba ar det sommar, skumt, fast a andra sidan ar det mitt eget fel som flyttar runt sa mycket men kan inte ra for att jag ar san som vill ha omvaxling. det varsta som skulle kunna handa ar om jag skulle falla in i ett slentrian-liv dar allt som jag gor ar fortidsplanerat in i minsta detalj vecka efter vecka. lite planerat maste man val anda ha men inte samma hela tiden, det ar fruktansvart TRAAAKIGT!!!!


nightlight..

nightlight..

nu blev det inte som jag tankt igen..

jag som trodde jag skulle ha en ganska fridfull dag tog nog slut lika fort som jag klev upp, pust!! allt detta eviga stressande hit och dit for att fixa sina dagliga sysslor borjar fa mig att kanna mig lite klen i kroppen (fast jag har ganska stora biceps hi hi).
 
salongen jag var pa igar ringde dock inte men hade san tur att jag fick komma och provjobba hela eftermiddagen pa en salong jag sokte pa tidigare men som just tillsatt nagon da men som soker igen sa det var kul. vantar ivrigt pa svar ikvall, for det har stallet ar FAKTISKT annu battre an stranden (tro det eller ej) for den ligger runt husknuten (men det ar inte en gammeltant-salong) i var lilla galleria eller vad man ska kalla det. 
dessutom ar vart omrade ett valdigt nytt och frascht stalle och folk med cash sa bara 3 timmars jobb skrapade jag ihop 100 spann i dricks och det ar skillnad mot i Sverige dar man kan va glad om man ens far det pa en manad. 

na nu ska jag krya ner i var harliga jacuzzi och bara mysa..

slofock

har varit pa sprang hela dan sa nu orkar jag inte annat an att kasta mig ner i soffan och titta pa nan film.
hoppas att jag far telefonsamtal fran frisorsalongen som jag var pa intervju hos idag imorgon som sager att de vill att jag ska provjobba, skulle vara sa nice att fa jobba pa andra sidan gatan stranden.
skont iallafall, behover inte stressa sa mycket imorgon, skulle ha akt till norra delen over helgen men skjuter upp det till nasta vecka istallet. behover komma bort lite.

loving the sea

loving the sea

ja det skulle kunna bli sa har varje dag om jag jobbar dar, aven om den har bilden ar fran doda havet (hade ingen bra fran Tel Aviv i datorn sparad). det gar INTE att sjunka, totalt omojligt!!!

forvantansfull och positiv

nu har jag anligen inforskaffat mig ett par nya tranings-skor som jag skulle behovt gora for lange sedan. kopte visserligen ett par nya aerobics-skor for nan manad sedan men av nan anledning har jag inte tagit mig for att byta ut mina dagliga som jag anvander nar jag gymmar for dom blir ju sa skont ingadda. hittade iallafall ett par FILA som heter Pearl Brons och det tyckte jag passade mig helt utmarkt, och dom ar ju sa skona!! jag flyger i dom!

var pa en jobb-intervju pa en salong idag men jag tror inte jag ska provjobba dar pa torsdag aven om det verkar bra arbetstider for det ligger alldeles for langt bort, och lonen de kommer erbjuda mig ar helt enkelt inte vart besvaret. en sak om det lag i Tel Aviv men det har stallet ar at Ben Gurion hallet och lite till och med den helt galna trafikstockningen som ar dagligen kanns det som jag maste skippa det.
MEN, har en annan intervju imorgon som later valdigt lovande for den salongen ligger langs strand-promenaden och vad kunde vara battre an att fa ha sin lunch pa stranden varje dag? De soker en som kan prata hebreiska visserligen och jag ar ju inte sa duktig pa det, men om jag borjar dar far jag ju ova hi hi. har ju anda pluggat nu i 5 manader sa vill ju inte att det gar till spillo aven om jag helt bojkottat hebreiska hemma for min pojkvan bara skrattar at mig och anvander baby-sprak med mig hela tiden, sa engelska far det bli. men desto fler sprak desto battre,sa om ni vill lara er nat nytt finns: www.rosettastone.com. dar kan man aven spela in sig sjalv och lyssna, superkul!!


just wondering..

har suttit och tittat runt lite pa alla andras bloggar och blir otroligt imponerad over hur kreativa alla verkar vara, blir nastan lite avundsjuk fast inte pa ett daligt vis. det verkar som manga har modeblogg som favorit, och det ar det anda som kan kannas lite skrammande med att se att folk ar sa fruktansvart utseende-fixerade att det enda som verkar betyda nagot ar vad man har pa sig, och hur man ser ut. och javisst, (ska inte forneka!)det ar ju kul att se bra ut och alla ar vi olika med olika varderingar men nagonstans maste man val anda dra gransen eller? sager inte att det ar fel med det, och ska egentligen inte saga sa mycket sjalv for den delen for kan vara otroligt manisk, MEN utseendet  tar inte upp hela min tid och jag ar nog en av de fa i mitt yrke som faktiskt inte kammar haret och sminkar mig dagligen men 'tar hem det " anda. och jag har varken silikonbrost, fixad nasa, Victoria Silvstedt-lappar eller plast-naglar, snarare ser jag nog raka motsatsen ut och jag mar lika bra for det.
men som sagt, alla har vi olika intressen och tur ar val det for det skulle bli sa jakla trakigt om vi alla vore lika, och dessutom ar det valdigt underhallande har pa bloggen saaa TACK till alla er som bryr er!!

what language proxima vez?

måste vara så totalt efterbliven!! nu har jag ÄNTLIGEN hittat bokstäverna jag inte kan fixa på vår dator eftersom den är köpt i Israel, men programmerad i Spanien med spanska och engelska program.. fast nog blir det lite val langsamt for min smak eftersom de flesta ord innehaller just de bokstaver jag behover men iallafall bra a veta var de finns?!


till himmelriket?

till himmelriket?

nu har jag iallafall bestamt mig for att sluta grama mig over att jag inte bor i Spanien langre och att jag faktiskt bor i Israel. det har tagit bra lange att inse det och egentligen sa vill jag inte inse fakta for jag trivs sa bra dar borta jamfort med har, men eftersom jag ar tillsammans med varldens underbaraste kille gar jag honom till motes med att atminstone forsoka gora livet lattare, det gar ju inte att jag surar langre och for den delen sa alskar jag att upptacka nya kulturer men sometimes enough is enough om nan forstar vad jag menar. mest hela tiden lever jag i en bubbla sa nar jag kliver ur den blir jag sa sur, men bara pa mig sjalv for att jag ar det. tyckte iallafall att bilden passade bra in pa mitt humor idag, ska bli mina forsta steg mot att sluta vara negativ, men leat leat som det heter pa hebreiska..

Tel Aviv fran min balkong..

solen i tel aviv

upp och hoppa!!

nu ar det pa tiden att jag tar tag i mig sjalv. igar spenderade jag mesta tiden i soffan framfor tv:n, var namligen helt trashad fran kvallen innans bravader och kom inte i sang forran kl 7.30 pa morgonen.
det ar stralande solsken och hur underbart som helst ute men det ar bara ett litet problem, eller GANSKA STORT problem idag, det ar namligen Shabbat och det innebar att exakt vad du an vill gora sa kan du inte det for allt har stangt, precis allt (varre an sondagar). idag ar vilodag for alla i Israel sa jag borde inte fa panik over att inte gora nagonting men det ar just det jag far. ar inget stort fan av denna dag for imorgon nar jag ar installd pa att ta det lugnt ar det som en mandag fast det ar sondag och dax for folk som arbetar att stiga upp (dock inte for mig for tillfallet) vilket innebar att jag inte kan ta det lugnt utan maste ta tag i allt ansvar man har under veckan. i och for sig ar jag ju inte sa himla upptagen med sant men ni vet vad jag menar.
jag ska iallafall ta mig en langpromenad nu och kanske aka till stranden senare vilket inte ar helt fel. behover fa bort de osnygga randerna fran i torsdags och fa lite mer farg, har inte varit sa har blek pa flera ar vilket ar konstigt eftersom jag inte bott hemma pa ett bra tag..

varfor kan jag inte ladda upp mina bilder???

antligen fick jag till det att satta in en profilbild pa mig men fattar inte varfor det inte fungerar med nagot annat!! ar lite trog med att forsta vissa saker nar det galler datorer men det ar  eller atminstone ska vara busenkelt att ladda ner en bild.. ska trixa lite mer senare, ar helt slut i kroppen idag och helt okoncentrerad, tror det beror pa vad jag skaffade pa mig igar men sluttjatat om det.
skulle behova aka runt och ova lite att kora sjalv for nu har det gatt lite mer an 3 manader sen jag tog mitt korkort har och reglerna ar att man MASTE kora med nagon den forsta tiden innan man kan ge sig ut sjalv i trafiken det ar bara det att jag inte orkar ta mig for det heller idag. varit sa himla slo senaste veckan men det ar som att ga in i en krigszon har, folk ar idioter och kor som galningar, det ar konstigt att det inte ar fler olyckor an det ar, och pa satt och vis borde jag ju vara glad att jag ovat har for klarar man det klarar man vilket stalle som helst.
borjat blivit sa negativ sen jag flyttade hit for lite mer an 7 manader sen och det gillar jag verkligen inte!! ar inte san person men det ar nastan oundvikligt eftersom alla runt om mig antingen klagar for klagandets skull eller tycker de ar storst och bast och har det basta prylarna till det basta priset osv. om folk har skulle lagga ner lika mycket tid pa att forsoka klura ut hur de skulle kunna skapa fred skulle det kunnat skett for lange sedan, men sa ar ju inte fallet tyvarr.
hur som helst, ska forsoka ta mig till gymmet iallafall sa jag kan fa ut lite av de aggressiviteten som snurrar runt i huvudet.

RSS 2.0