kommer inte pa det

det kanns som jag har glomt nagonting, men jag vet inte vad. nagot jag var tvungen att gora innan jag flyger, men jag kanske kommer pa det senare. eller sa ar det bara resenerverna som spokar och gor mig forvirrad.
jag orkar inte med att jag maste jobba till kl 4 i morgon fredag, for det ger mig inte tillrackligt med tid att forbereda allt. pa fredagar ar de flesta stallen bara oppet till kl 3 sa ifall jag skulle behova nagot i sista sekund ar jag fucked sa att saga.
men det blir nog bra. maste hinna stada en gang till bara och fixa iordning extra-rummet igen for nar jag ar borta far I besok av en god van till honom fran Turkiet. och kanner jag I ratt blir det inte mycket av med den saken, stadning alltsa.

bbq:n igar var iallafall trevlig och det blev inte alltfor sent som tur ar. men jag ar anda trott. funderade en stund pa att lagga mig vid poolen innan jobbet men jag struntar nog i det tror jag. for somnar jag om kommer jag bli annu mer slo.

klibb-vader

da var man svettig igen da.
har precis duschat och fixat till mig efter en harlig eftermiddag pa stranden. MEN suck!!! vad jag hatar det har fuktiga klimatet!!! fast nu ska jag anda ivag till stranden igen, pa bbq till vara vanner som bor precis framfor sa egentligen ar det inget att hanga lapp for. skal pa er!

snart flyger jag

igar kunde jag antligen hamta ut min biljett till Sverige. blev lite stressad nar D forst sa att jag skulle fa den dagen innan flyget. jag lider namligen av forhands-planering. iallafall nar det galler resor. och eftersom jag kommer landa ganska sent pa lordagkvall maste jag ha koll pa vilka tag som gar flygplatsen.
med tidigare erfarenheter finns det typ 0 att valja pa sa att missa den enda chansen och slippa vandra runt pa gatan med bagage vill jag inte om jag nu inte sover over hos L-M. 
plan B ar att ta bussen ner till Linkoping till min vaninna S, fast vet inte om jag har nan storre lust med det. sitta 2,5 timme pa en trang och stinkande buss ar egentligen ingenting jag overvager, men har jag inget val sa...
forstar inte varfor de alltid lagger flygtiderna sa idiotiskt nar man flyger direkt till/fran Israel. antingen sa landar man runt kl 3 pa natten eller sa lyfter planet da. vad ska det vara bra for?
ar det forresten nagon som kan informera mig hur vadret ar just nu? a andra sidan spelar det ingen storre roll, jag ager knappt nagra vinterklader.

getting serious

tror bestamt jag har en liten minneslucka. kombinationen av trotthet och puff kan ge underliga spratt pa hjarnan marker jag. eller kanske det var min installda lektion som gjorde mig sa laid back. men fan vad skont jag sov. uppe i soluppgangen var jag ocksa, pigg. darfor tankte jag bege mig pa en morgon-promenad innan jobbet.
jag onskar jag kunde vara sa har serios alla andra mornar ocksa.


nu ar jag tillbaka..igen

nu kanner jag att jag ar tillbaka i mitt sk normala liv igen.
efter att igar ha fixat och grejat hela dan inomhus med bade stading, flera maskiner tvatt, och matlagning ar det som vi inte alls haft nan gast har. extra rummet ser likadant ut igen med alla resvaskor och annat vi inte anvander dagligen intryckt mot ena rumsvaggen och vart sovrum ar lika tomt som det var innan vi stadade ur och gjorde fint for min vaninna. det ar vid sana har tillfallen som jag marker sa val hur oinrett vi fortfarande har efter 1,5 ar boende i lagenheten och kommer ihag att jag maste ta tummen ur hacken och dekorera klart. men det kommer alltid upp andra saker som kanns viktigare.



 


sen tycker jag nog att det inte bor vara for mycket krims- krams overallt. bor man i en villa pa Ibiza hor det mer till. det var sa svart att valja bort det nar vi val kom till Israel. jag alskar Ibicenco-style. det ar sa mysigt.

helt otippat

jag har varit jakligt busy kan jag saga senaste veckan. sa busy att jag inte haft tid att satta pa datorn. grymt befriande. saken hor till den att jag haft besok fran Sverige, helt otippat faktiskt.
fick ett mejl fran en god van jag inte sett pa hela 12 ar forra fredagen och vips 3 dagar senare var hon har. all thanks to Facebook. man kan saga vad man vill om den internet-foreningen, men i det har fallet ar jag glad att jag satt in en fot dar. har forsokt som en galning for att fa tag pa henne. tyvarr tappade vi kontakten da vi bada flyttade at olika hall nar vi borjade gymnasiet och inte forran nu aterforenades vi som sagt. det sjuka var att det inte alls kandes som om det var sa lange sedan. bara att det hant en hel del skit och smaskiga saker, mycket att prata om.
men det ar klart man var lite nervos. tank om vi inte alls hade gatt ihop och det kunde ha slutat i ren kaos.  men istallet kom en tar i ogat i dag da jag lamnade av henne pa Ben Gurion- flygplatsen...

skumma fredags rus

min fredag har hittills varit over forvantans bra med tanke pa att jag nastan forsov mig i morse, igen! andra gangen den har veckan och det ar verkligen inte likt mig. och jag hatar det for dagen brukar bli helt fel, som om man vore i en drom. huvudet ar med men kroppen sover, allt gar pa auto-pilot.  for gar jag inte upp 1 timme innan jag duschar ar jag vanligtvis inte manniska. att jag av nan skum anledning hann med bade att gora kaffe och dricka, duscha, kora till jobbet, leta parkering, parkera och kopa is-kaffe pa hela 45 minuter och da hade jag 15 minuter tillgodo innan dagsverket borjade ar en gata. helt sjukt och riktigt stolt over mig sjalv var jag, for om ni visste var jag bodde ar det i princip totalt omojligt om det vore en vanlig veckodag.
att det pa fredagar ar fritt fram for vilken hastighet man an vill kora hade jag med min annars osynliga tur med mig idag. det polis-fritt pa vagarna morgonen innan erev-Shabbat (fredag).



det var nog darfor jag glomde paminna I om att gora Kiddush for en gangs skull. det ar valdigt viktigt for mina studier, aven om det formodligen inte kommer bli sa mycket att gora av nar jag val ar fardig. vi far se. for det ar ju faktiskt trevligt, i forutsattning att man ar ett gang som ater middag och umgas. oftast gor vi inget sant just idag. vi har denna kvall som var allra egna. bara vi tva tillsammans och myser. sa jag bor ga tillbaka till I's varma famn nu. godkvall pa er.

pust.

idag har det som vanligt varit fruktansvart hett och klibbigt. ar helt slut av allt svettande. pa jobbet ar fortfarande var air-condition halvt paj sen 2 veckor tillbaka och det ar inte roligt langre.
min kropp gar pa hogvarv for att forsoka kyla ner sig, har t om fatt varmeutslag pa framsidan av ena axeln. jag hoppas det ar varmeutslag iallafall och inte nagot annat otrevligt som borjan pa streptokocker.
det har jag haft en gang och forhoppningsvis aldrig mer. det var det varsta jag varit med om da ett gammalt ex smittade mig och jag fick det i nastan hela ansiktet och runt munnen. sa javla ofrascht kan jag saga. inget hyckleri har inte, utan det ar sanningen, vidrigt!!!

lugnet efter stormen

nu ar det bestamt. jag aker till Sverige om 2 veckor. far biljetterna idag som bevis och efter det finns ingen atervando. har precis pratat med min allra allra basta vaninna om att jag kommer sa att angra mig nu vore inte det basta beslutet. mamma skulle nog bli ganska ledsen hon med, sa det ar klart jag aker, allt for deras skull.

for ovrigt har jag varit pa valdigt bra humor senaste for en gangs skull. det ar som om nagonting inuti mig lugnat ner sig. att jag har accepterat laget. for hur jag an vander och vrider pa saker och ting, om varfor det ar pa ett visst satt kan man inget annat an att vanja sig med hur verkligheten ser ut har. det var det val knappast nagon som undgick att se igar eller?
idioti och ren galenskap. hur i h-te blir man sa kanslokall och hatisk? vilka tror de att de ar, som har ratt att bestamma over oskyldiga manniskors oden? ibland onskar jag att det fanns nagon som hade mod nog att slappa en atombomb pa hela terrrorist-organisations varlden. for det om nagot ar nagot som inte bor ha och ta upp yta pa denna jord. for alla far vad de fortjanar en dag, good brings good, bad brings bad. det kan ingen komma ifran nagonsin. 

i love sunsets

jag kan inte sluta imponeras av alla vackra farger som trader fram vid solnedgangarna framfor var lagenhet.
tror bestamt att jag ska infora kvallens solnedgang har pa bloggyn. fast bara om jag rakar vara hemma just da forstas.
vad sager ni?




svettigare an svettigast

Fasiken vad fuktigt och klibbigt det borjar bli nu. Varje dag blir bara varre och varre kanns det som.
Har varit som nyduschad hela dagen, riktigt otrevlig kansla. Tur att man inte luktar iallafall.
For det ar verkligen det varsta jag vet har under sommaren, alla surt stinkande individer som inte verkar forsta att deras kroppar maste tvattas ordentligt varje dag. Det far mig att tanka pa nar en vaninna till mig en gang berattade att de ortodoxa kvinnorna inte duschar och tvattar sig under menstruationen, och hur det da ar att sta bakom en sadan en varm sommardag (det hade hon erfarit). Helvete!!, rent ut sagt, men om det skulle vara sant tror jag inte riktigt pa, inte att alla skulle vara sa ofrascha iallafall.
Jag vet daremot att man inte far ha sex 1 vecka innan och 1 vecka efter, for enligt de ortodoxa judarna bor allt vara kliniskt rent dar inne. Men det ar da inget jag kan folja, eller nagonsin kommer att folja da jag konverterat fardigt. 
Jag forstar resonemanget, men att bara fa ha sex under 1 vecka i manaden?!  Sa om man tanker, "ja just ja, jag har ju mens om en vecka, sorry babe" i lustens hetta.


beslutsangest

sa dar ja, da var det antligen helg igen. nog for att veckorna gar fort nog att man knappt hinner med nagot annat an att det blir helg igen, men anda. jag alskar att ha ledigt, for vem vill inte ha det liksom?!

kanner mig lite forvirrad eller kanske snarare att jag har beslutsangest over om var jag bast kommer ta tillvara pa min semester. egentligen ar den inte under nagon bestamd tid, men formodligen ar det helt omojlig att fa ta ledigt till allt jag vill gora, om jag nu inte skulle ta och saga upp mig. och det vill jag inte an, eller inte alls, men ibland blir man ju sa less pa saker och ting. speciellt vis sommartider.. da blir jag san som tanker allt eller inget just i den stunden. for jag hatar verkligen att vara inrutad i ett schema dag ut och dag in, slentrian, aven om jag gillar att ha saker och ting planerade, men det ar ju inte riktigt samma sak tycker jag. planering och rutin ar helt olika saker.
hur som helst, mina destinationer som jag hittills beslutat att jag bara MASTE aka till i sommar ar Ibiza (jag langtar sjukt mycket tillbaka ibland till tiden vi bodde dar och efter en viss persons besok blir langtandet mycket mer) och Miami (som jag annu inte besokt, men som aven ar en ev flyttdestination) sen har vi Sverige... dit maste jag aka av andra orsaker, pga av familj och vanner. och det ar inte sa att jag inte vill traffa dem, for det vill jag innerligt mycket, men jag vill inte aka till trak-Sverige!!! far kalla karar bara jag tanker pa det. sist kandes det som om nagon ville strypa mig nar jag klev av planet, och kanns det sa kan ni ju forsta hur mycket jag inte langtar hem till mitt kara hemland..

...

jag trodde inte mina oron, eller snarare, jag ville inte hora vackarklockan i morse nar den ringde.
det kandes sa otroligt jobbigt pa alla satt och vis att ta sig ur sangen och vakna till liv. oftast har jag inga problem alls med att ga upp pa morgonen da jag ar mer av en morgontyp an kvallstyp, men idag var inte min morgon helt enkelt.
hade nastan huvudvark av trotthet, men det var som om Gud horde min bedjan for vips fick man sluta 2 timmar tidigare fran jobbet. och efter huvudmassagen med pepparmintsolje-shampo blev allt klarare.
den tiden har jag agnat pa stranden med gott sallskap och nu ar min seghet ar som bortglomd.
Sushi star pa menyn ikvall. givetvis pa Moon...

klockorna ringer ofta vid den har tiden

annu ett brollop..





 

 

det har var nog kanske det basta jag varit pa hittills.
att det utspelade sig pa stranden och vid solnedgangen forhojde helt klart den
enkla men speciella tillstallningen.
hippies, matbuffe, indisk musik och grona cocktails.. helt ratt!!

jag kan visst

snart ar jag pa vag till min sk religionslektion, som nastan alltid pa tisdagar.
har suttit och pluggat och svarat pa en hel del fragor (nastan 10 A4-ark for att vara exakt) for att vara ordentligt forberedd. tack vare att I lovade min Rabbi att jag skulle lasa pa allt jag bara kunde for att jag missade klassen forra veckan ska jag fa ett muntligt forhor for att bevisa att jag kan mer an jag verkar pa lektionerna ikvall. tack for den liksom. men det ar som det ar, nu eller senare spelar ingen roll. jag kan vad jag kan nu, och vad jag inte vet far jag lara mig sa smaningom.
hade vi inte varit sa manga som vi faktiskt ar (10st) hade jag sakerligen babblat pa mera, men nar inte en enda av de andra pratar engelska utan bara ryska och hebreiska tycker jag det ar elakt att prata infor dem (fan vad tontigt svenskt artig man ska vara da!!!) och svara pa ett sprak de inte beharskar (for ibland kan jag bara inte svara pa hebreiska).
sa blir det ju aven nar de svarar ibland, men da forstar ju alla utom jag och de kan ju inte ratta sig efter mig tyvarr, hur garna jag an vill och tycker att de bor. engelska maste alla kunna, punkt slut.

James Bond-vaskan

har hander det grejer forstar ni. igar kvall kom de for typ 5:e gangen pa ett ar (ganska ofta alltsa) med den speciella bomb-styrkan fran polisen till var byggnad. det var namligen nagon som aterligen hade lamnat efter sig en mystisk vaska. och inte vilken som helst den har gangen, utan en James Bond-vaska som de sager har (fniss).

efter en halvtimmes uppmanande och fragande ur polisens megafon skickades istallet proffsen in. efter ca 1 timmes trixande dar nere pa garden kom antligen den lilla roboten ut med en helt vanlig, dock gammal portfolj, helt tom dessutom.
det tas pa valdigt stort allvar har, det har med bortglomda vaskor. med tanke pa hur manga som blivit offer for sjalvmordsbombare och bomber fran vaskor meddelas det direkt vid ett fynd for att vara pa den sakra sidan.
for man vet faktiskt aldrig har. det ar helt sjukt!!

RSS 2.0