da var det dax..

nu lagger jag ner detta nagra dagar och beger mig norrut till Istanbul istallet.
tydligen ar det runt 10+ dar nu och det ska regna tills pa tisdag berattade var van som bor dar. det kanns val inte riktigt sa kul att behova packa resvaskan med varma klader nu nar man antligen borjat ta av sig allt, men bort harifran vill jag sa det kan nog bli trevligt anda. det blir ju som man gor det till. varken regn eller sjukdom kan stoppa mig fran att ha roligt i detta lage.
jag undrar vad de har for atbart for icke kottatande folk dar borta. om inte annat far jag val kora en san dar diet de skriver om i alla tidningar for att fa till den ratta beach 2008-looken aven om det ar det sista jag behover just nu.


tips for haret

forresten..bara sa har apropa..,
under en av oandliga fredagskvallar, och som sakert manga av er (de flesta) ar ute och roar er vill jag som bara sitter hemma och inte har battre for mig anda rekommendera den har for alla med langt har, eller forresten alla med har som ar langt nog att behovas kammas. kanske ni ar nagra stycken som fortfarande inte fatt pa er skorna och sitter och trycker och laser senaste uppdateringarna har pa blogg.se for att fa info om senaste och nyaste prylarna/modet.
nu ar ju inte detta en modeblogg overhuvudettaget, mycket langt ifran, men ibland forsoker jag anstranga mig for er. dessutom kan jag nog pasta att modet har skiljer sig sa mycket fran Europa och Skandinavien att det helt enkelt inte gar att uppdaterna nagot unikt, inte ens pa mils avstand. eller vad sags om Buffalo-skorna?
ar ni med nu?...
hur som helst, fran det andra till det forsta..den har grejen passar friskt som trasigt, rakt, lockigt, fargbehandlat, tunnt, tjockt, ja faktiskt alla.. den har ar den basta jag nagonsin provat. reder ut utan att gora ont och sliter inte ens av en massa har bara sadar i onodan.
den ar vard varenda krona.


varfor just dar?

image271

Varfor just dar?!

hur?!

har gatt runt med en sjal runt halsen hela dagen och det hjalper faktiskt riktigt bra mot kall artifierad luft fran en maskin maste jag saga. det ar latt att vara efterklok for jag onskar verkligen att jag haft den pa hela veckan.
osnyggt men bekvamt, och det sistnamnda ar vad som ar viktigt i denna ointressanta smorja.

till nat helt annat.. ar det nagon som har hort talas om foljande scenario?;
en kund till oss blev mycket snopet bestulen pa sin mobil i morse nar hon skulle kopa cigaretter i kiosken bredvid salongen. nar hon lanar var telefon och ringer upp sitt nummer svarar tjuven och informerar att hon far tillbaka den for 500 shekels (1000 SEK). sagt och gjort moter hon upp med honom och byte sker.
nar jag berattade detta for I sager han att det ar valdigt vanligt har och att detta t om hander med bilar. biltjuven i fraga begar vanligtvis en summa som ar halften av vad bilen kostade och far som han vill.
och det ar det jag inte riktigt forstar. hur kan tjuven komma undan med det? borde inte polisen kopplas in? var finns haken? for nan maste det ju forstas vara. helt sanslost hur folk kan komma pa sana satt att "tjana" pengar pa. forvanar mig inte alls om detta bara hander har faktiskt..

vem forsoker jag lura?

vad fan da!!! trodde jag hade garderat mig och darmed haft motstandskraft med att behalla sa mycket som mojligt av kladerna pa trots denna hetta, men nej da!! samma sak varje ar, och varje ar provar jag nat nytt som ska hjalpa mig fran att inte bli sjuk nar A/C:n satts igang precis overallt.
forstar inte varfor det ska vara sa jakla nodvandigt att ha iskallt inne. folk verkar liksom inte ha koll pa det har med att lagom ar bast, iallafall nar det galler sjalv-valda temperaturer. men vem forsoker jag lura? mig sjalv? det finns inget lagom har i Israel, det ar bara i Sverige det existerar.
nu ar jag alltsa sjuk, feber, ont i halsen, tappt i nasan, (ja allt sant dar jobbigt otrevligt) 2 dagar innan semestern och jag maste jobba idag ocksa. h-te!!! ett nytt nervsammanbrott att se fram emot. muchas gracias

ar huvudet dumt far kroppen lida..

Det var 40 gr varmt idag och totalt vindstilla. Gissa om jag ville sla huvudet i vaggen och erkanna min dumhet i att ha jeans pa mig eller? Och att A/C:n i bilen flippade ur pa vag till jobbet var inte alls irriterande, mobil bastu kan man enkelt oversatta min resa dit pa. Riktigt harligt nar man precis har duschat och vill kanna sig frasch, not!!
Tur att jag atminstone hann fa mina ben vaxade och paborja min Infra-behandling i morse, men det var pa haret..

ongoing repeat

man kan nog saga att jag ar beroende av sushi. sushi hit och sushi dit.
inte nog med att jag at det till lunch (kunde ju iof sig vantat), igar kom mitt 6:e sinne fram igen i form av en mycket stark vetskap av att I sakert ville ata sushi som middag. mycket riktigt, nar jag kommer hem fran jobbet har budet precis varit och lamnat av en stor pase innehallande diverse sorters sushi i var lagenhet. ibland blir jag morkradd av hur ratt jag har hela tiden om saker som jag omojligt kan veta nagot om och sen hander dom. vi hade inte ens pratat om det utan det skulle bli som en liten overraskning eftersom I vet hur mycket jag alskar det. saklart jag tog upp pinnarna och avnjot annu nagra bitar. kombinationen ginger och soya ar oslagbart.
image269  image270
forutom det lyckades jag annu en gang lura mig sjalv att om jag gar in i en viss butik sa kommer jag inte kopa nagot, bara titta. yeah right! om jag inte hade beharskat mig vid tillfallet efter da jag precis provat en klanning av mina drommar som satt som gjutet pa min kropp hade jag kopt upp bade mitt resekapital och mina sparade slantar (lite val overdrivet men ni forstar poangen) och det kom jag pa just da och lyckades vara stark och saga nej tack (finns den kvar efter resan koper jag den direkt).
ett par heels fick folja med istallet. de var oundvikliga. maste ha.

info

forresten. HAR kan man ata brod nu under Pesach-veckan. det ar inte kosher dar. bara sa ni vet.

stick och brinn

kanner redan pa mig att den har dagen kommer bli allt jag inte vill att den ska bli och lite till, som igar fast varre. jag ar absolut inte langsint, men om man vaknar upp och ar pissed och dagen knappt borjat ar det nat som inte stammer. ar sa less pa allt. orkar inte engagera mig.
jag hatar folk som trampar in pa andras territorium och tror att de vet och kan allt. folk som lagger sig i saker de inte har att gora med och sen tar over allt. varfor tror de/ni att de /ni har ratt att gora det egentligen? var det nagon som fragade eller var det det hederliga your own initiative som gallde? jag kan tala om av erfarenhet att det inte alltid funkar, det handlar om timing.
har haft spannings-huvudvark i en vecka nu. det kommer och gar beroende pa hur jag ror mig.

det ska bli sa jakla skont att dra ivag pa sondag. behover nya krafter. precis allt tär pa mig just nu. allt ar en anstrangning. pa jobbet ar det givetvis varst. klarar inte av att se O's nuna for tillfallet. jag blir acklad av hans stroppiga och falska beteende senaste tiden. han beter sig som en svin bokstavligt talat. sen D slutade har hela hans personlighet totalforandrats. att det ar agaren av salongen och min chef gor det hela inte lattare.
har tagit mig en funderare och om inget forandras snart tackar jag for mig och gar. min arbetsgladje existerar inte langre och da ar det dax att bege sig vidare och hitta battre tycker jag.
-cause I'm worth it, som L'oreal-tjejerna skulle ha sagt.

forts. Pesach

ater hemma igen efter middagen. for en gangs skull hade jag riktigt trevligt, kanske berodde pa vinet??! eller for att jag inte sett I's broder med familjer pa valdigt lange och da blir det ju genast mycket skojigare anser jag. varje vecka noter. inte ens med min egna familj har jag talamod att ha familjetraff med jamnt och standigt. det finns liksom inget nytt att beratta utan man sitter bara dar som ett litet ljus och vill ga hem sa fort man bara kan. vilket i och for sig inte hander sa ofta for vi har alltid en massa saker att beratta for varandra eftersom vi bara ses 1 gang/ar men anda.
I's bror har varldens sotaste lilla son, man smalter som is i solsken sa fort man ser honom. hans mamma ar fran Guatemala sa mixen ar helt perfekt. ena sonen sag ut som en indian nar han var liten med sitt spikraka svarta har och den har.. ja ni far domma sjalva
image268

Pesach

min kropp maste ha varit rejalt sliten. har precis vaknat upp fran min eftermiddagssomn och den sker MAX 2 ggr/ar. har lite angest for det har ar forsta gangen pa lange som solen har stralat och varmt hela dagen, fran morgon till kvall, t om nu, perfekt strandvader alltsa. men det har ar aven dagen, Shabbat och dessutom Shabbat innan Pesach sa vad som forsiggatt dar ute vill jag inte ha nagon som helst del av.
nu star I och trampar, maste ga och duscha och bege oss till Laila Seder hos hans foraldrar. Ciao sa lange

resa bort

vad harligt det kanns att veta att efter nasta skit vecka pa jobbet drar jag ivag en svang pa semester igen. kunde inte ha fatt ett trevligare samtal fran I tidigare nar jag var pa min break pa jobbet. han ar ju for gullig bara. var lite putt dar ett tag for det verkade som att jag skulle typ vara den enda som inte far ledigt, men efter ett litet telefonsamtal till chefen sa var det klart pa nagra sekunder och resan kunde bokas.
destinationen ar inte langre an 2 timmars flygresa, men borta som borta och kul ska det bli for har aldrig satt min fort dar heller. fan vad internationell jag blev helt plotsligt da. 2 resor till platser jag inte besokt an sa lange och aret har just borjat. fortsatter det sa har kommer jag vara gladast i stan vill jag lova. ombyte fornojer helt klart.
image267

markliga banker

tack for den. nu kan jag borja slosa bort min lon som jag fick for 1 vecka sedan. har far man namligen lonen utbetalad i en check som man maste ga till banken och satta in och sen tar det ytterligare 3 dagar innan man har tillgang till sina pengar. inte en dag for tidigt alltsa.
tankte att jag skulle oppna ett nytt konto och flytta over mina slantar forra veckan till en annan bank darav min vantan pa det goda, men saklart den nya banken ville djavlas med mig. som vanligt nar jag har hoga forhoppningar. den nya banken ville varken ge mig ett uttagskort och allra minst ett Visa-kort sa jag fragade vad det da ska vara bra for att oppna konto hos dem. de kunde bank-damen saklart inte svara pa. sa jag vande pa klacken och gick.
jag trodde banker i allmanhet ville ha nya kunder och mer pengar i deras bank men sa verkar inte fallet har.
mycket markligt maste jag saga.

helvetet fore

jag vet inte var jag ska borja. blir trott bara jag tanker pa elandet, att stada alltsa.
det ser ut som att ett gang med barn varit inne och dragit med hela sandladan och klattrat overallt. jag hatar det har vadret. bara man oppnar fonstret flyger det in en massa smuts.
tydligen sa ar det en period pa 50 dagar da varen borjar har som detta sker, varje ar ar det samma sak, som pollen skulle jag tro, men det har ar snappet varre kan jag lova. tappt i nasan blir jag ocksa, har svart att andas.
jag ar valdigt irriterad just nu. pa det mesta, och klockan har bara hunnit bli 9. vet inte hur jag ska ha ork att klara av den har dagen, pa jobbet borjar helvetet fore Pesach ocksa forstar ni. men om I ar dar idag ska det nog ga battre, klarar inte av att se L langre. hon gar mig pa nerverna med sitt korvstoppande och falska leende.

dagens

shit! vad jag hatar att bestamma vilka klader jag ska satta pa mig till jobbet i det har vadret. helst skulle jag vilja ga naken men det blir val jeans och linne antar jag och nagra skona sandaler.
men tji dar fick ni, nan dagens outfit-bild ar det inte pa tal om.

fastklistrade jeans

dagens vaderprognos:

stralande sol -> vindstilla och stekhett. temperaturer fran 32 gr och uppat.

holl pa att svimma av varmeslag nar jag fick skjuts av Z pa hans motorcykel. jeansen var helt fastklistrade pa benen nar jag klev av efter en tur pa 10 min. fartvinden hjalpte inte ett skit kan jag saga.
image266
(nar det blir soligt och varmt tar de av sig kavajerna..)


uppklarat och nice

nu kan jag slappna av igen. jag blev lite orolig nar jag forst fick syn pa den kvinnliga domaren i rattssalen idag. hade inte alls blivit forvanad om hon hade borjat pressa mig hardare bara for jag ar tjej och blond och dessutom inte fran Israel, men det gjorde hon inte. inte heller hade hon nagot emot att prata engelska (man maste ju faktiskt utnyttja det ibland, aven om min hebreiska ar hyfsat bra, men det vet ju inte hon).

som jag berattade tidigare blev jag ju stoppad av polisen och anklagad for att kort mot rott for nagra manader sedan.
jag overklagade min "dom" bara for att man far en massa varningsprickar pa sig, och far man for manga mister man korkortet. och det ville jag ju saklart inte skulle handa (skiter fullstandigt hur mycket jag maste betala i boter, men prickar, nej tack) sa jag fick alltsa pallra mig till domstolen idag for att gora upp.
infor alla "askadare" (minst 50 pers satt i salen och lyssnade och fick reda pa precis allt om alla innan deras fall togs upp) gjorde vi slutligen en kompromiss, en mycket god sadan tycker jag. om jag erkande att jag atminstone kort mot gult skulle mina prickar tas bort men jag var tvungen att betala boten inom 2 manader annars skulle det bli fangelse.
vi kunde aven ga till hogsta domstolen med arendet och jag skulle behova debattera med killen som gav mig boten. men det har jag ju absolut ingen lust med sa jag ar nojd med vad som styrdes upp, aven fast jag ocksa fick en utskallning och fick skammas lite for att jag hade tuggummi i munnen. tankte val inte jag pa!!!

finally




image265
da har jag antligen fatt reda pa datumen for alla fester i sommar. jag langtar sa jag spricker!!
(OM L pa jobbet kommer lata mig aka i rattan tid ar en annan femma), men dromma bor man annars dor man!
Alternativ/ Plan B ; jag sager upp mig. det har aret forblir jag ostoppad.

gul

jag har alltid alskat gult i alla dess former och nyanser.
men det har var ju bara alldeles for mycket, eller hm, hur bor jag formulera mig?
image264
stackars liten?!..
(forresten, undrar om hunden tanker lika som jag. det verkar inte battre)


Israels Top Model 2008

Da akte antligen lilla Katja med grisnasan ut (just pga av nasan...)
image259
och istallet ar tjejerna som bor vara i final kvar for Israels nasta Top Model
Sashaimage260
Natalieimage261
Ellaimage262

Jag hoppas saklart pa Sasha aven om det inte ror mig i ryggen personligen vem som vinner i slutandan

inte helt fy skam

forstar inte varfor det ska vara sa svart att sammanfatta och lagga upp en riktig vaderleksrapport? man forlitar sig ju pa den och lagger upp lite planer om vad man ska gora under de "finare" dagarna, samma sak forra helgen. fullt solsken och 30 gr varmt har utlovats och det har iallafall inte jag upplevt varken da eller nu. det ar inte sa att jag sitter och hanger lapp for det, men lite besviken ar jag nog allt att det fortfarande inte ar pa G for bikinin an.
far halla tillgodo med 30 gr varmt med en sol som gommer sig bakom sand-dimman istallet, inte helt fy skam det heller med tanke pa att det tydligen snoade haromdagen hos er i Sverige.

har precis skrubbat ren skinnsoffan och nu ar det dags for mig att rensa avloppet. puss!!
image258


Get a life people

Ville bara uppmana ALLA, ja ALLA som verkar "hanga upp sig" pa mitt inlagg om Natacha Peyre i april 2007. Sluta lanka (fick precis reda pa att detta gors), och sluta kommentera om nagot jag skrev for over 1 ar sedan. Vad ar det ni vill poangtera egentligen? Vad ar det som ar sa speciellt med just detta inlagg?
Ar det sa att alla ni som fortfarande hakar upp er pa hennes tutt-operationer inte kan fa nog att lasa om henne, eller se en bild pa henne eller? Nan slags skadegladje om att hon andrat sig eller what the hell is going on with u people?
Natacha ar (eller atminstone nar jag kande henne for typ 6 ar sedan) en valdigt rar och gullig tjej och det ar det enda jag ville saga fran forsta borjan so get a life folk som vill tro nat annat.

patetiskt varre

da var den javla arbetsdagen over, och javla var just var den var. hade jag inte tagit ett djupt andetag i ogonblicket jag gjorde hade jag nog gett L ord och inga visor, tagit mitt pick och pack och dragit darifran. jag hejade mig enbart for alla mina stackars kunder som fick vanta for att jag inte kunde passa tiderna pga att L korvstoppade schemat.
har antligen (battre sent an aldrig) insett arbetsmoralen pa jobbet och nu mer an nagonsin forstar jag varfor G och D slutade. hur kunde jag vara sa naiv?
och den dar sk "lonehojningen" jag fick igar ar ju bara skrattretande patetisk, eller vad sager ni om 2 spann/ timme?! bara for att de ska skicka mig pa kurs och betala den. som om jag vore skyldig dem nagot eller.
detta ar salongsagare i Israel i ett notskal. trodde jag hade kommit till ett "normalt" stalle men det fungerar likadant overallt, (agarens motto:) -bete dig som ett svin och skit i allt utom dig sjalv. superb!!!
det brilliantaste av allt ar likheten mellan salonger och dess frisorer.. de byts lika ofta som underklader i det har landet, och det ar val ofta nog det.
vet inte hur lange jag star ut. detta har pagatt ett tag, men idag var dropparnas sista fall.

oh my god!!

orkar inte vakna till. helt forstord av nan anledning. vet inte om det ar for att jag vet att jag har 1000 saker att fixa innan jobbet eller om jag faktiskt ar i underlage mitt normala jag. whatever.
pa lordag aker vi formodligen en dagstripp till Doda havet med M och R for att bara slappa i solen, flyta runt, rulla runt i leran, fa massage och ata god mat sa det ar bara att bita ihop och glomma bort att jag har ont overallt. det ar val bara for lyxigt att bo bara 1 timme darifran. klockrent, kunde inte ha sagt det battre.
image257

jag vet att det ar ett evigt tjatande pa mig att jag ar sa trott hit och dit men det ar sa fruktansvart energikravande att bo har. allt ska vara sa omstandigt pa nat satt fran de mest enkla grejer man ska gora.
holl pa att fa ett mindre nervsammanbrott igar av att bara vara i matbutiken tex. det ar som folk klivit direkt ur medelaldersgrottan och blir sa forvanade over att saker och ting ar mer moderna an vad de ar vana vid. jag hatar folk som inte vill lyssna och som tror att de ar de enda som finns i rummet. ingen hansyn for nagon annan an sig sjalv.
da undrar ni sakert varfor jag ens bor har om det nu ar sa jobbigt. svaret ar att jag och I har ett mission med att vara har och sa fort det ar fixat drar vi ivag harifran sa langt vi bara kan.
det man inte dor av gor en starkare, och det tror jag fullt ut pa i detta sammanhang.

dagens gora

Today...

- ga till banken och satta in pengar, igen!!! (satans Cellupark vagrar sattas igang fastan mitt konto har tillrackligt med cash)


- ringa Cellupark och skrika i deras oron att de maste losa deras tekniska skit-problem sa jag kan parkera utan att springa ut  fran jobbet var 3;e timme och satta igang Easy-park


- kopa mat, (hur kul ar inte det?!!)


- hanga tvatt, (annu roligare!)


- tvatta bilen, (tjoho!! blir bara battre a battre)


- jobba mellan 14-21


update

varken sirener har horts eller annan kalabalik har uppstott an sa lange idag sa jag tror att allt prat om hurvida det blir eller inte blir ett krig kan glommas bort, eller iallafall for stunden. har kan man tyvarr aldrig vara pa den sakra sidan, men det galler aven pa de flesta platser runt om i varlden.
for hur kan man nagonsin vara alldeles saker? det finns galningar overallt. galler bara att vara pa ratt plats vid ratt tillfalle.

nu haller jag istallet pa att forbereda mig for kvallens religionslektion. ar sjukt matt fran salladen jag just tryckt i mig, MEN dar ar det iallafall inte livat kan jag saga. sakligt och harmoniskt nar var Rabbi berattar. man far passa sig sa man inte somnar istallet hur interessant det an ma vara.

blir det krig idag?

jag sag just ett arme-flygplan susa forbi ganska nara var byggnad.
hade helt glomt bort, eller snarare fortrangt att idag ar dagen da vara grannlander tror att Israel ska starta ett krig med dem. de har fatt for sig det bara for att Israel forbereder sina trupper och gar igenom sakerhetsrutiner i deras forsvar sa ska vi borja kriga. hur och varfor de tolkar det pa det sattet och t om gora om historien till att bli ett krig kan man ju undra. vad ar det for fel med dessa manniskor egentligen?! ar det for de vill ha krig eller?
bara for det sa tror aven Israel att sannolikheten att de kommer fa bomber inskickade fran dessa idioter idag (att det kommer bomber dagligen fran Gaza ar ju inget nytt men dar ar armen alltid pa G) ar valdigt stor sa att vara pa den sakra sidan har de uppmanat, eller snarare givit order om att alla invanare kl 10 nu pa morgonen ska ga till sitt narmsta sakerhetsrum och invanta vidare instruktioner pa vad som hander vidare.

det ar riktigt riktigt skrammande hur ledarna i dessa lander tanker och agerar. hur ska det nagonsin kunna bli fred nar det ar det enda de verkar tanka pa, att anvanda vapen det forsta de gor istallet for att anvanda sunt fornuft och komma med nan bra plan som funkar for alla. dags att svalja stoltheten och ga vidare i dessa uraldriga argumentationer om "det var han som borjade, vi maste ge igen". det blir ju bara varre och varre det har. de kan lika garna valja in nagra 5-aringar fran dagis i deras regering som gemensamt bestammer leken. det ar verkligen pa den nivan.
och den dar Iran-snubben..behover jag ens saga mer om vad jag tycker om honom?!

har fatt nog

da var det torka igen, mycket som hander men man vet inte vad man ska skriva.
igar var en allmant trist dag, kande mig grymt sliten sa har bestamt mig for att ta min forsta morgonpromenad i mitt upptagande av traningen strax. det ar det basta for att hoja forbranningen namligen, en ga-snabbt promenad innan frukosten pa ca 1 tim. jag kliver ju anda upp sa tidigt pa mornarna sa det ar faktiskt om nagot jag bor sysselsatta mitt uppvaknar-tillstand med. frisk luft och motion gor susen.

angaende igar hade jag aven pa kann (eller jag nastan visste av nan anledning) om att fa ytterligare en parkeringsbot. mycket riktigt satt en ful liten lapp pa hogra framrutan pa bilen nar jag slutade jobbet. hade varit sa duktig hela dagen och fixat med parkeringslapparna, men tack vare nagon som tryckt in annu en kund mellan mina bokningar och strulat i mitt bokningsschema slutade jag 40 min senare an vad jag trodde (hade ingen aning om vad klockan var) och parkeringen var inte tackt for det. det komiska i det ar att det var ett medvetet strul fran personen som gjorde det och det gor mig vansinnig. varje gang detta hander ar det pga av nat strul pa jobbet och for att jag varit snall och stallt upp, men nu ar det stopp med det, har fatt nog. sa den har lappen ska jag ta och trycka upp i manniskans ansikte idag for jag tanker da inte betala for nagon annans fel for 4:e gangen. har jag inte ratt?

i hate... IT!

det har ar en av grejerna jag HATAR pa denna community, det eviga vantandet. vantandet pa det mesta som vi alla vill formedla i ogonblicket som vi kommer pa vad vi vill saga. sadar ja, dar kom bilden!! men bara for DET later jag bilden stanna under texten i ren protest over vad jag skulle kunna ha gjort.  tom ofrivilliga mellanslagstecken....)image254
sa har kanner jag mig just nu, MEN
mycket snabbt gar jag vidare pa en sekund till nagot helt annat....
och det ar nu det ar dags att saga sista saken for refrangen, vad den nu ar.
forvirrad...
ville bara tillagga att jag hatar allt just nu.

i come any time

har sitter jag och lyssnar pa Asian Groove som jag kopte i Thailand och vantar pa mer, och mer i den benamningen att det slutar har, sorry folks!! ( you just have to imagine whatever u want it to be..)
istallet tankte jag beratta hur stralande min dag har varit, for det har den verkligen varit aven fast den inte anordnades pa stranden. det var soligt, men alldeles for blasigt for att vara kladd enbart i bikini. inte ens jeans och kofta varmde i helvetes vinden.
vidare; jag, my love och vara vanner var barnvakt at M's brors kandis-dotter (hon medverkar typ i alla reklamer pa TV:n) och det hojde faktiskt tristessen som befann sig en stund till att bli "the party" of anybodies day but ours i den soliga hettans stund. jag hatar soligt vader nar det blaser kallt. det finns liksom inte mycket man kan sysselsatta sig med mer an det vi just gjort, och det roligaste var att jag och M sa det i varandras munnar precis samtidigt pa minuten vi sags. for det mesta laser vi varandras tankar, men den har gangen blev det snappet djupare. jag vet inte riktigt hur det bor tolkas eftersom vi aven alltid ringer varandra exakt samtidigt som vi tanker pa att ringa.
M sager, -"Shit!!! du kommer att leva lange! Jag tankte precis pa dig! och tvartom.

allt kan handa idag

kanner mig stolt. det har ar forsta lordagen pa valdigt valdigt lange som jag inte ligger som ett slakt pa soffan och vill dra ner persiennen. brukar inte bli direkt bakfull, men tillrackligt trott for att inte vilja gora annat an att gomma mig fran omvarlden. det kunde ha varit en perfekt strand-dag idag, men sjalvklart ville inte vadret sa bara for att jag ar uppe med tuppen och planerar dagens aktiviteter. det ar forvisso riktigt soligt, men jag tror inte det ar tillrackligt varmt for bikini-outfit. eller vad sager ni om 20 gr celsius?

snart kommer med all sannolikhet M ringa och dra i mina tradar. hon bor 1 min fran stranden. for ar det soligt spelar det ingen roll hur kallt, hon kommer ligga dar i sanden anda. hon ar t om mer strand-kåt an jag, men bor man sa nara och med havsutsikt fran sin lagenhet skulle jag ocksa vara dar och slass om plats en lordag som denna, eller Shabbat kanske jag bor saga. det har ar aven dagen da alla barnfamiljer drar dit och stokar till och vasnas sa man far huvudvark. tur att jag ar ledig pa sondagar ocksa, sa man kan fa ligga i lugn och ro. jag tycker inte om nar det ar for mycket folk omkring mig, for speciellt barn har en tendens att skvatta sand pa en var och varannan sekund, och ni ska inte tro att foraldrar till dessa terrorister oppnar kaften och sager till. har ar alla lekar  fritt fram att leka sa lange de inte gor sig illa. i hate kids on the beach.

just ja

hade helt glomt bort det har med att riktigt storstada hela lagenheten infor Pesachen. bla!! vad jag inte har lust med att dra fram varenda liten sak i alla lador och skap och damma av. det kanns som jag inte har tid med det dessutom. nar ska jag hinna med det?
fast jag tanker nog dra mitt stra till stacken den har gangen som alla andra judiska kvinnor har i landet och gora det jag med. jag ska ga infor det den har gangen eftersom jag anda haller pa och konverterar, jag bor ju inte svika mig sjalv. fram med Pesach-porslinet och bort med allt som innehaller mjol och som inte ar kosher-godkant.
man bor val anda storstada atminstone 1 gang/ar eller?

battre sent an aldrig

som jag forstar det har det redan varit Pask hemma i Sverige. blir lite smatt forrvirrad med alla helger och hogtider nu nar jag bor i landet dar vi "firar" nagot jamt och standigt. som igar t ex, 1 april.. chefen forsokte lura mig men var inte ens installd pa att det var dagen for lurendrejerier utan trodde bestamt att det var den sista april och 1 maj, men pa sista april ar det val dags for majkasen? shit vad kass man ar!! som om jag bott utanfor Sveriges granser i all oandlighet, men faktum ar att jag inte varit insatt om nar ens nar jag bodde "hemma". det enda som har varit intressant ar ledighets dagarna och paskaggen med godis och inte varfor vi firar Pask overhuvudet taget, aven fast jag saklart vet varfor enligt religionen.

image252

hursomhelst, har firar vi Pask (Pesach) inte forran den 18:e april sa jag har en ny chans. dock ger man inte bort godis och sant utan klar sig i vitt och har en allvarlig oppningsmiddag om varfor och boner i all oandlighet innan det ar dags for bbq dagen efter. inte ens agg i allmanhet ar relevant i judiska trons firande.
image253

kaffe utan kick

det var lange sedan jag kande mig sa har trott pa morgonen. anda sen tidsomstallningen till sommartid har min kropp inte alls velat ga upp i tid. ser ut som ett vrak minst sagt. det tar mig ca 2 timmar att se ut som manniska och borja fungera normalt. alla kaffekoppar jag hinkar i mig far mig inte att bli mycket piggare heller, for tack vare mitt laga blodtryck stalls jag bara pa den nivan alla andra ar pa och far inte den dar kicken jag hort folk prata om.
image248

the final push

min hemmakvall ser inte battre ut an att jag far tillbringa den har framfor skarmen tack vare den dar satans basketmatchen mellan Maccabi Tel Aviv och Barcelona. lagomt roligt. det kunde inte ha blivit ett battre slut an sa pa denna fantastiska dag.
nu ar det bara huvudvark och somnproblem som fattas.
image249      image250


inte vidare aktuellt langre

jag som hade sa mycket att beratta har under helgen for en gangs skull (da blogg.se bestamde sig for att stanga ner och jobba hacken av sig helt i onodan) och nu kanns det inte vidare aktuellt att uppdatera vad som hande for flera dagar sedan. har nastan glomt bort det dessutom. man maste passa pa nar man har orden pa tungan.
ingenting av intresse for varken mig eller er dar ute har lagt sig pa mitt minne for framtiden langre an till nu av vad jag sysslat med en solig tisdag som denna varit. riktigt segt ar den enda benamningen. eller vad sager ni om detta;??!!

-satt i drygt jobbig bilko 40 min som vanligt pa tisdagsmornar
-drack 2 stora koppar kaffe i ren tristess
-fick mina axlar masserade
-fick harbottensmassage
-klippte bade chefen och S endast for att vi inte hade battre for oss
-kopte hutlost dyr lunch bara for att kunna sitta och vanta i solen tills den var fardig for take away
-svor till alla bilforare pa vagen hem for att snigelkora och ta upp plats pa vagen
-suttit helt i onodan efter jobbet och rullat tummarna och vantat pa ett telefonsamtal om jag har 
  religionslektion ikvall eller om jag kunde ga och gymma. det blev inget dera till slut....

det enda av MYCKET STORT intresse var planen om att aka pa semester igen som dok upp. den har gangen blir det inte lika langt bort och hur lange det blir kommer kannas ungefar som nar man skrapar fram resultatet pa en triss-lott nar jag fragar chefen den har gangen. ovisst.

RSS 2.0