pust och ston

det varker overallt for tillfallet, axlarna, benen, nacken, huvudet.. t om med i ogonen. snacka om hard arbetsvecka. sen D slutade forra fredagen har det inte varit en lugn stund, precis som jag forutspadde.
jag tycker i och for sig och GIVETVIS att det ar roligt, MEN understruket bara om vi ar tillrackligt med personal som kan hjalpas at, vilket vi inte varit. 
aterligen befinner vi oss i en svacka och behover mer arbetskraft pga att Evelin kom forsent for 100:de gangen harom dagen och fick en spark pa rumpan ut fran salongen for allra sista gangen. ska det vara sa svart att vakna? jag menar, hon har ju dessutom en 6-arig son som hon maste ta till skolan. att bara se bra ut racker liksom inte alltid hur duktig man an ar pa att posa/ sjunga/ frisera eller vad man nu sysselsatter sig med. engelska ar ocksa ett plus om man vill komma nan vart inom "fame".
jag gillar henne annars jakligt mycket, vi har riktigt kul ihop pa jobbet (kanske for att hon inte riktigt har alla hastar hemma, darav mycket skratt) sa jag hoppas faktiskt hon slar igenom med vad hon an vill gora efter detta. hon snackar om skivkontrakt i Mexico, men som sagt utan varken engelska eller spanska i bagaget kan det bli lurigt tror jag.
den har kvallen hittills har inte bjudit pa sa manga skojigheter mer an Israels version av Top Model pa TV:n sa jag tror bestamt att det ar dags att jag drar mig tillbaka for nu.
Laila tov kolam

tidsomstallning

oj oj, helt plotsligt kom det in nagra kommentarer har i luckan. det ar alltid lika roligt nar nagon besoker mig. dock var det om nagot jag skrev for 1 ar sedan sa kanske inte sa aktuellt amne, vad vet jag.

i natt stallde vi om klockan har och for en gangs skull var jag riktigt noga med att halla reda pa det. men fan vad jobbigt att man inte kunde fa sova en timme till. jag ar levande dod just nu.
tur att det ar helg efter den ar dagen. jag bara hoppas att vi har tur med vadret for da blir det stranden for hela slanten. ska bara lata mig i solen och dricka vin hela helgen har jag planerat.

temptations

fan! hade lovat mig sjalv att inte kopa nagot pa ett tag och istallet forvara alla slantar fint pa banken. sa blev det inte saklart. kom just hem med jeans, sandaler och ett linne. well.. de satt som ett smeck, men nan bild blir det da inte.
anledningen till min snalhet ar for jag planerat att ev kopa en hund. varje gang jag traffar min van M blir jag helt lojligt kar i hennes lilla Pug sa nu har jag bestamt att jag ocksa vill ha en, med eller utan I's medhall. har tjatat hur lange som helst och nu har han gett med sig lite men enbart for jag sa att jag betalar den med egna pengar. vad gor man inte?!


...

totalt tappt i nasan flera veckor nu. svart att andas.
hander mig alltid under den har arstiden och forstar inte varfor. som om nan kort upp tva tamponger i borrarna.
ska till tandlakaren snart och fixa till "skonhetsfelen" i overkaken. sakta men sakert borjar mina tander bli raka aven dar nere. langtar tills ralsen tas bort, det stor mig fortfarande grymt mycket med lappen. tycker min profilbild blivit totalt forandrad p ga av det, men antar att det ar smallar man far ta for att se fin ut.

till nat helt annat. forra veckan salde vi en av vara bilar och borjar bli lite smatt uppspelt over vad vi kommer att "fa hem" snart. kan knappt barga mig, men vill inte bli for installd pa det forran det ar helt klart. ar t om mer exalterad an I fastan det inte kommer bli jag kor omkring i den, atminstone inte till jobbet. for dar far man vara glad att man inte fatt annu en skrama eller buckla pa sin bil av nan idiotisk forare som tryckt in sin bil pa en helt ofattbart for liten plats. hander mig alltid, jag parkerar snyggt och fint och nar jag kommer tillbaka ar jag inparkerad med 5 cm mellanrum bade fram och bak. jag kan fortfarande inte forsta hur folk tanker nar de gor sa. oftast far jag fraga om hjalp av nan kille pa gatan att fa ut min bil, och det brukar ga bra, men for i helvete da!!! fatta att ni inte far plats!!

image247
( i wish!! dear God, if u hear me... )


sol i sikte

klockan ar bara 8.30 men det ar brannhett ute. idag blir det minsann en svang till solen innan jobbet.
kanner mig valdigt tillfreds idag av nan konstig anledning, for konstigt ar verkligen var det ar. har inte hant nat speciellt for att jag for en gangs skull mar bra nar jag vaknar.
den 2:a hissen i var byggnad ar fortfarande paj sen over en vecka tillbaka och folk borjar minst sagt tappa talamodet, for hur mycket kan man ha nar man dagligen maste vanta typ 10 min pa den dar satans mojangen som ska ta en upp fran eller ner till marken. det ar 56 lagenheter i vart hus och hade jag inte bott pa 13:e vaningen hade jag tagit trapporna givetvis. man blir grymt less pa de dar idioterna som bor pa 1:a och 2:a plan och inte kan ta sig for att ga ner utan maste hindra oss andra som inte har nat val.
bor nog trycka pa knappen snart sa jag inte kommer forsent till vaxningen.
ciao sa lange

grymt irriterande

hela helgen ar och har varit rena varmeboljan har, uppat 35 grader.
men eftersom min vaxerska ar sa grymt upptagen kan jag inte njuta av det. jag vagrar namligen att raka mig. lyckades fa en tid imorgon istallet for pa onsdag, men vad hjalper det mig nu.
det har ar inte forsta gangen det hander, sa nu blir det att boka tid en manad i forvag sa man kan vara pa den sakra sidan.
det blir till att vara lite duktig i koket istallet for en gangs skull. jag har totalt tappat intresset for matlagning sen jag flyttade till Israel. jag vet inte varfor det har blivit sa, inte for att jag var nan stjarna innan heller, men tog mig atminstone tid till att gora det.
skulle ha velat aka till Ikea en svang ocksa, men det ar sa fruktansvart trakigt att ga runt dar ensam.
alla jag kanner jobbar idag. sa det blir nog annu en slo dag har hemma i hettan. suck!!

??!!

forresten, and by the way..
hur smart ar man da man bestammer tid for traff en tid da man nastan sakert vet att man inte kommer att kunna passa?
man vill sa innerligt garna, men sa omojligt att fullfolja.
bada parter vet redan fran borjan att inget mote kommer ske.
varfor ens oppna munnen kan undras..
artighet??!!

folj dina egna instinkter

snacka om tragiskt, men nu sitter jag faktiskt har framfor min datorskarm, nyss hemkommen fran vad jag tror var VARLDENS MEST TRAGISKA fest, (atminstone den forsta vi var pa) och forsoker sammanfatta kvallens aktiviteter. (sa NOT road var jag) detta ar och kommer forbli anledningen till varfor jag inte gar ut oftare an jag gor, och varfor jag valjer att printa ner mina asikter nu om att man faktiskt kan och kommer forr eller senare vaxa ifran intresset att beblanda sig med folk som man tror kommer att gora vardagen lattare for en fast det i slutandan inte betyder ett skit mer an ett roligt minne, dvs, totalt orelevant i ens egna verklighet.
(att ga ut och "festa" ar inte mer an en handelse av att slappna av och koppla bort sig lite fran det liv de flesta av oss lever, ni vet det dar trakiga, slentrian och ansvarsfulla med jobb och hela fadderullan... )

VARFOR lyssnade jag inte pa min trasiga kropp fran forsta borjan (holl ju faktiskt pa att somna) att stanna hemma istallet for att odsla energi och tid pa nagot sa vardelost?!!!
vart sallskap alskar jag varje sekund av de ganger vi umgas, men What the f*ck! sager jag bara. var kom alla dessa laskiga manniskor ifran en kvall som denna, maskerad eller inte? nu forstar jag precis varfor det var sa angelaget att M ville att vi skulle komma.
kvallens plus var endast I's omtanksamhet att narvara och behaga mig i precis allt jag onskade (= vad som kravs for att vara vard sin kvinna enligt judisk tro. mannens uppgift ar att skamma bort och ta hand om sin kvinna pa alla mojliga satt till 100%, a true gentleman) 
tror bestamt att gardagens utgang with the boys gav I det daliga samvete han fortjanade och att annu ett av mina "I told u so!" fick honom pa riktiga tankar igen.
det ar skrammande hur val jag kanner honom egentligen. battre an han kanner sig sjalv tro jag.
vore det omvant, skulle jag formodligen kanna mig otroligt obekvam och otrygg bara for att sa kanner sig antagligen de flesta av oss nar man blir utvarderad och omtalad.
har anda manga ganger "forsokt" funderat och dromt (verkligen anstrangt mig att fantisera for att ta reda pa min karlek till honom) om hur mitt liv skulle se ut utan I men det enda jag ser ar "The Happy Ending". mina drommar ser likadana ut som nar jag fran forsta gangen traffade honom. for mig var det "Love At First Sight". det var verkligen inte sa enkelt som det verkar lata, (it takes 2..) men jag visste redan efter 2 dagar att vi hor ihop for alltid.
och jag vet att att han ocksa kande nagot annorlunda aven om han aldrig skulle erkanna det. han ar for mycket man for det.  jag alskar manlighet!!
image244

Purim

sur som citron, ja det ar hur jag kanner mig den har morgonen. det borjade redan igar i och for sig. anledningen? jo, min kara pojkvan kom precis hem fran en fest och detta kan betyda inget party for min del denna helg.
skit!! blir sa less pa att jag ar bland den enda av alla jag kanner som alltid alltid jobbar pa fredagar. och nu nar det ar nat slags firande, annu storre anledning att vi har salongen oppen.
idag borjar namligen "Purim" som firas liknande som Halloween. egentligen har den har hogtiden ingenting med att maskera sig att gora utan handlar om nar judarna overvann Kung Ahasuerus plan att forinta, forvilla och lagga en forbannelse over dem for en himla massa ar sedan. mer om detta kan man lasa har.
med andra ord, det kryllar av fester och min mobil ar nerringd av inbjudningar. men vad hjalper det nar man har en karl som ligger forstord i sangen. det ar klart att jag kan ga sjalv, men eftersom vi inte bor mitt inne i centrala Tel Aviv har jag ingen lust att trassla med taxi hit och dit.
dagens i-land problem.. suck.
image243


inte nu igen

imorgon ar sista dagen for Bogen pa jobbet. det kommer bli sa jakla trakigt utan honom. forst G och nu han. de nya grabbarna ar sa langt ifran roliga som man kan komma. jag tycker det ar viktigt att man har kollegor pa jobbet som man kan ha vettiga konversationer med och som man skrattar med. nu med Trotter och Viktig-Petter i ganget blir det knappast intressant. spelar ingen roll hur duktiga de ar sa finns det ingen gemensam namnare mellan oss.
a andra sidan far jag se det fran den ljusa sidan; jag far mer jobb och kommer bli skickad pa olika kurser for att djupare lara mig allt om haruppsattningar etc sa jag kan nog sta ut. min chef pushar mig for olika projekt hela tiden och kanske kommer vi aka pa en workshop i Tokyo inom snar framtid sa det ar bara att jobba och skita i allt runt omkring. det har kommer ge mig mer erfarenhet till att oppna min egna salong senare, aven om jag skulle kunna gjort det for lange sedan, men kanske inte har i Israel. det kravs en viss attityd har som inte finns nagon annanstans i varlden.
image242


bara sa ni vet..

da har det aterligen blivit dags for det har sandvadret som var forra aret ocksa. jag tror det ar nagot som kommer varje ar av nan konstig anledning. varfor ar det sand i luften pa forsommaren liksom?
det kanns som jag inte gor annat an att stada och fixa sa ser det likadant ut en timme senare igen. likasa ser min bil ut. som jag varit med i nat race pa en aker, helt lonlost.
(och NEJ, jag kanner mig inte alls som en gnallkarring som skrev det har..)
image241


igar hade jag min religionlektion som alltid pa tisdagar och for en gang skull kan jag saga att jag hangde med riktigt bra. min hebreiska ar tydligen inte sa dalig anda. tror taktiken om att bara ta det som det kommer funkar bast for min inlarningsformaga. ju mindre press desto battre. men det ar klart, sprak ar alltid bra att kunna sa ska ge det lite extra anstrangning framover. onskar bara jag hade tillfalle att trana spanskan for den borjar verkligen forsvinna mer och mer.

puh!!

i omloppet utav 2 veckor har nu alltsa 2 av de killar jag haft lite daliga minnen av "antligen" kommit ur sin bur och det var faktiskt inte sa farligt att traffa pa dem igen, eller atminstone en av dem, (den andra traffade endast I igar.)  det verkar som det skett nagot positivt dar inne med dem bada, bade utseendemassigt och personlighetsmassigt sa jag kan nog sta ut med att de just nu bor i narheten av oss. har heller inget annat val for den delen. var lite nervos forst for visste inte vad som vantades men det ar nu dags for oss alla att sluta fred med det forflutna och blicka framat. alla fortjanar att fa en ny chans inte sant? man kan ju inte bete sig som ett dagisbarn hela livet aven om israeliska man garna gor det.


inne och vilar

vadret har varit helt underbart hela helgen men anda har jag fortfarande inte lyckats pallra mig ut for att ta del av det. riktigt okreativ helg kan man tycka men jag ar ganska nojd med att bara ligga inne och vila for tillfallet.
igar kvall var vi pa en "Brita" for en av vara vanners andra baby och den avslutades ganska sent sa ar ratt sliten efter alldeles for manga glas vin. jag som hade lovat mig sjalv att ta det lugnt pa den fronten ett tag, men sa gar det nar man blir bortbjuden.
det verkar aven vara nagon slags baby-produktion som pagar for tillfallet i var vanskapskrets. alla ar gravida just nu eller har precis fatt tillokning. borjar kanna lite press pa oss. alla fragar och undrar, som om det vore nat konstigt med att man inte har barn. men det ar klart att det borjar bli dags snart, for allt har sin tid.


natural pissed?!

sen imorse kan jag inte direkt pasta att min installning till allt har forandrats sa himla mycket. jag dor!! av tristress snart om ingenting radikalt hander framover. och ska man lyssna och fa en uppfattning om vem jag ar enligt min pojkvan sa verkar det inte battre an att jag ar en otroligt negativ manniska just nu.
men ar det sa konstigt egentligen?
det ar ju faktiskt inte mycket som jag kan placera in i facket "roligt" som forgyller min narvaro dagligen for tillfallet.
det ar sanningen mina vanner. och vem mindre an om inte min andra halft ar den som far ta del av det tragiska.
istallet for naturalblonde borde jag istallet vara natural pissed eller vad sager ni?

jag kanske borde gora det sjalvklara och volontera (eller vad det nu heter) i armen. da blir det sakert liv i luckan. och att volonera ar aven bokstavligen vad alla gor, eller maste kanske man bor saga. det ar faktiskt lag pa att alla, ja ALLA israeliska medborgare frivilligt maste volontera, 3 ar for man respektive 2 ar for kvinnor.

anti allt

yes, da var vi antligen inne pa sista dagen pa arbetsveckan. kunde inte ha varit gladare. orkar liksom inte langre. ska livet vara sa har trakigt? det kanns som det anda som hander i mitt liv just nu ar ata, jobba och sova. har inte heller nan lust att hitta pa nagot innan eller efter jobbet. och det dar med att borja trana... nu maste jag fan i mig ta och rycka upp mig och ga till gymmet nan gang. har aldrig varit sa lat nagonsin.
det hela borjade med att jag flyttade till Barcelona och sen har det bara rullat pa av lathet. kanske bara att acceptera att tiden ar forbi da jag var sa hurtig att jag utovade olika slags aktiviteter varje dag, samtidigt som jag inte vill. jag lever kvar i tankarna om att de kommer bli sa igen, och det ar faktiskt battre sa. det kommer tillbaka.
image240

and another time

idag tankte jag prova min lycka igen med att komma fram i kon pa Posten. mitt talamod tog slut nar jag igar vantade lite mer i en halvtimme och endast 5 personer innan mig hade utrattat sina arenden och jag fortfarande hade 20 nummer kvar att vanta. dar jag bor har vi namligen varldens minsta postkontor och det verkar som om det alltid ar hundratals manniskor som behover ga dit samtidigt och hela tiden under deras oppningstider. man maste rakna med att det tar MINST 1 timme, och da ar man lyckligt lottad. nu har de dock inforskaffat nummersystem som t om visar numret stort pa en plasma-tv samtidigt som en rost bokstavligen skriker ut vems tur det ar. givetvis ar det fortfarande kaos och samma fragor om vem som ar sist i kon som galler.
image239
ska nog pallra mig dit snart sa jag slipper stressa som vanligt. har 2 parkeringsboter som jag tankte vara sa duktig att betala in i tid. for om en manad ska jag till domstolen och fa mitt arende uttrattat angaende den dar gangen jag blev stoppad av polisen som sa att jag korde mot rott. vilket jag inte gjorde!! hade det inte varit for att jag bara haft mitt korkort i 1,5 ar hade jag struntat i det, och betalat de 2000 kr de vill ha, men eftersom man far valdigt manga prickar pa sig som ny forare (vilket innebar inga fler misstag och kortet blir indraget) tankte jag atminstone forsoka fa dem att glomma bort allt. mina odds lutar at ratt hall om jag sager sa.

kanske jag forstar anda

den senaste tiden kanner jag att mitt beteende borjar andras mer och mer at det hall jag absolut inte vill. hur mycket jag an forsoker att motsta gar det helt enkelt inte.
i borjan nar jag var nyinflyttad resonerade jag som sa att det skulle vara en omojlighet for mig att andras, t om att jag inte heller skulle bli van med attityden som finns i detta land, just for att jag inte pa ett enda plan av mig sjalv tycker att man ska bete sig som ett  "ass" mot folk utan anledning. nu verkar det dock som att vare sig jag ville eller kunde sa ar jag i samma smet som alla andra.
har diskuterat detta sk fenomen med nagra stycken och de kan halla med mig pa alla punkter forutom anledningen till att det ar en sjalvklarhet varfor folk faktiskt beter sig sa oforskamt har. sjalv tycker jag inte alls att det bor finnas en forklaring. oavsett om det pagar fortryck och krig har jamnt och standigt. borde man inte bli mer uppmarksam pa vad man kan forlora och darmed ha en mjukare framtoning an att hela tiden vara helt galen och stressad. kanske jag fortfarande ar for nyinflyttad for att forsta, dessutom ar jag inte jude sa jag kan nog omojligt forsta hur det maste kannas att hela tiden ha hot om utrotning i skallen.
detta ar tyvarr en fraga som aldrig kommer att forsvinna sa lange "dom dar" typerna (som inte bor ha hogre namnvarde an sa) finns som tycker att det ar det mest naturligaste i varlden att tycka och vilja gora till vilket pris som helst, att forinta Israel fran kartan. varken intellekt eller resonemang verkar finns i deras ordforrad for fanns det nagot dar skulle de genast forsta varfor det ar sa otroligt langsokt att "kriga" om nagot som hande for 1000-tals ar sedan.

telefonsvarartanten, slang dig i vaggen

ahava rishona (first love).. ja, den var inte sa dum anda. jag pratar forstas om min nyinkopta glass innehallande smak av jordgubb, vanilj och hjartformade chokladbitar som jag sa fint belonat mig med for denna dagens helvetiska telefonsvarar idioti jag spenderade hela min formiddag med att forsoka lista ut nar jag ringde min bank. de fa ord jag inte vet vad de betyder anvander de givetvis i sana har tillfallen. jag tycker att det ar sa otroligt dalig service att de bara har en vagledande rost pa hebreiska alternativt ryska. och sen nar man val lyckats komma ur alternativen och kommer fram verkar det inte heller finnas en enda normal manniska som kan prata engelska. aven om jag forstar och pratar hebreiska tar jag hellre det sakra fore det osakra nar det galler information om min kapital sa jag ar faktiskt helt oforstaende i denna fraga. hur gar det till att man ar 2008 inte kan prata engelska?!!! spanska verkar folk inte alls ha problem med att lara sig ur dessa urlojliga sapor som visas pa VIVA. sa vad ar problemet? avsaknat intresse eller total inkompetens?
image238
slutet pa denna historia blev att jag fick aka till banken personligen och reda ut mitt arende.
det har ar inte forsta gangen det hander och lar knappast bli den sista. varfor ska allt vara sa komplicerat i det har landet? varfor ska man alltid bli irriterad och upprord over saker som egentligen inte ar nagot att bli stord over forutom har? for sanningen ar den att sa ar det. varje morgon vaknar jag och bara vantar pa att nagot ska komma och sla mig i ansiktet. ar det inte en bilforare sa ar det nagot annat onodigt som jag aldrig i hela mitt liv stott pa. varfor?!!


to say or not to say..

maten sog men vart sallskap ar och var det basta man kan nagonsin onska sig vilken kvall som helst som rakade vara igar.
MEN hela min kropp vibrerar av tankar och asikter just nu. svart att bestamma mig var jag ska borja med att dela med mig av i denna soppa. kanske inget rent utav. detta fenomen har jag burit med mig sen jag en kvall for nu typ 3 veckor sedan satt ute pa min bungalow-veranda pa Koh Pha Ngang och blev vansinnig pa mina vanners old-people fasoner. har aldrig nagonsin skadat sadana party-forstorare. ett tips! paborja ALDRIG nagot du inte kan slutfora!! att jag missade "the Fullmoon-party" ror mig inte ur ryggen, for vi hade sa mycket trevligare pa festen mitt ute i djungeln, men vill man inte ha roligt bor man papeka det tydligt i forhand.
image236

helt sjukt

sa dar ja. da fick jag antligen dit inlagget som javlades fran igar. schysst! tack sa mycket blogg.se., inte en dag for tidigt...
min energi som jag hade igar ar som bortblast denna morgon (darav min irritation), istallet kanner jag mig otroligt sliten och har jatteont i en av axlarna. det ar inte alls bra. jag hoppas det inte kommer in nan langharig tjej pa jobbet idag som vill ha fonade korkskruvar. orkar inte en till nu. det far faktiskt ta och racka for den har veckan. igar var det namligen brollops-maraton, eller atminstone kandes det som det. varenda kund jag hade skulle pa brollop. fick informerat for mig att torsdagar ar den popularaste dagen att gifta sig pa har i Israel, och aven den dyraste givetvis. man ska inte tro att de glommer bort det. ta sa mycket betalt ni bara kan, klart ni ska.

undrar om nagra av dessa forresten blev medvetna om vad som pagick under deras festligheter? inte nog med att det pagar ett krig just nu lyckades nan idiot smyga sig in med maskinvapen och avfyra mellan 500-600 kulor pa en religios skola i Jerusalem. 8 dog, 3 allvarligt skadade och 6 lindrigt skadade. det blir bara varre och varre tror jag. anda sitter jag har och kanner mig hur trygg som helst. helt sjukt.

kort sammanfattning

ska forsoka att inte vara alltfor negativ nu, for att da sammanfatta min semester (som blev Thailand for er som inte visste). jag kan lugnt pasta att det inte riktigt var som jag hade tankt, MEN det var helt ok om man da utesluter att 40% av alla turister kom fran Sverige. nu ska ni inte tro att jag ar anti svenskar pa nagot satt, tycker bara att det ar jakligt trakigt att aka till ett land sa langt borta men anda kanna sig som om man vore i Sverige. det var en av anledningarna till att jag fran borjan vantat sa lange till att aka dit av just den vetskapen att det ar ett populart resmal for svenskar. jag ar nog inte helt ensam om att tycka det ar lite sma trist. jag menar, man aker ju till ett annat land for att utforska nya kulturer och platser och da tycker jag definitivt inte att man ska kanna sig som man sitter pa en strand hemma i gra-Sverige. har jag fel?
kanske ar det jag som ar patetisk som inte vill beblanda mig med vart folk nar jag reser runt, men lat mig vara det da. har inte alls nan lust att bli helt lyrisk av att satta igang en konversation som typ later "wow, ar du ocksa fran Sverige?!!, " so what?!! det ar knappast konstigt. konstigt ar folk som tycker de ar speciella for att de ar det.

image235

here we go otra vez.. (vardelost svamlande)

da ska vi se. mycket har hant den senaste manaden, men anda kanns det inte som jag har nagot att beratta, eller atminstone inget som ar interessant nog. fast vem bestammer det egentligen?
har fortfarande inte kommit pa vad jag har for syfte med den har bloggen, men antar att det ar for att skriva av mig ett a annat fran min overarbetade hjarna.
det var det. for nu alltsa. fortsatter vidare pa denna historia nar jag ar mer talfor.

RSS 2.0