can't believe it!!

mina vagar gar inte till Rom, det blir Barcelona under Fashion-week och sen.. Brasilien!! Can't believe it!!
det har ar helt klart bland den absolut basta fodelsedags-present ever delat med Thailand-resan och forlovningsringen forra aret...
fast egentligen ska och kan man ju inte jamfora da alla presenter kanns lika bra att fa nar man val far dem.
for det handlar ju mest om timing har. Och I vet vad jag vill ha...


ha iom, iom holedet sheli

idag ar det min alldeles egna dag, -min fodelsedag. hade tankt att sova ut och gora absolut ingenting men de planerna andrades ganska snabbt.
nu ar snickare Michel redan har for att installera var nya garderob i sovrummet och dessutom har jag fatt springa ner och lamna bilnyckeln och alla intyg till en annan kille som ska besikta min bil som skulle ha gjorts senast i fredags, battre sent an aldrig...
for-firade redan igar med att ga ut och ata med vara vanner pa Toto. har tankt att ga dit hur lange som helst da vi hort att maten skulle vara helt grym, och det kan man lugnt saga. kan inte minnas sist jag at sa gott. first-class.
happy birthday to me, happy birthday to me..
om nagra dagar aker vi till Rom.

regn regn stralande regn

det riktigt sporegnar ute, med blixtrar och dunder. vaknade t om inatt av det hogljudda vadret. jag tycker ganska mycket om regn, atminstone efterat da lukten blir sa frasch och ren och nar man ar i skogen, det luktar sa gott. ( lukten far mig att minnas alla ganger vi plockade svamp pa Ibiza och klattrade runt pa I's egna berg for att komma upp till huset. ja han agde faktiskt ett berg)
det enda som mojligtvis stor mig nu ar att jag formodligen maste aka minst en halvtimme innan normal tid till jobbet for folk vet verkligen inte hur man kor i regn har. det och om nagon rakat parkera langs vagen. helt plotsligt blir det kaos och trafikstopp, som om en olycka varit framme.
antar att det blir sa nar 99% av alla forare har kor som de hade skygglappar pa sig, for att titta bakat och at sidorna, och dessutom anvanda blinkers samtidigt gar ju inte verkar det som nar man ar fodd har. det ar for krangligt helt enkelt.

i'm in pain!!!

det gor sa ont sa jag tror jag dor!! i mina tander alltsa.. var hos tandlakaren igar och fick det tillspannt for hundraelfte gangen sa nu blir det till att dricka soppa i nagra dagar igen.
och daliga nyheter.. ralsen kommer sitta i ca ett halvar till, jag orkar inte!!!! den som vill vara fin far lida pin helt klart, och jag vet att det ar vart det, men anda. och det har later sakert helt sjukt, men jag langtar sa jakla mycket till den dagen jag kan anvanda tandtrad. efter 1 1/2 ar kanns det liksom inte roligt langre.
 
by the way sa ringde I precis och berattade att det snoar galet mycket dar han ar just nu. tur att det ar nan som far en vit jul iallafall. for det ar nog det enda jag saknar aven om jag definitivt inte saknar svenska vintern och inte firar jul.
men jag alskar sno och all dekoration som pagar under december manad. kan inte hjalpa det.

not a nice feeling God!!

helt plotsligt mitt i allt kaos kom det in 2 rabbiner pa jobbet och tande det andra ljuset i Chanukkian med bon och sang. lite festligt anda tycker jag aven om de flesta andra ganger jag ser nan mupp (no offense!!) i skagg och hatt ger mig avsmak och spykanslor.
thank God, ha melech le haolam for att min rabin till larare inte gar kladd sa!!

nu ska jag inte dra alla over en och samma kam, men alltfor ofta hander det att nan av de 2 rabbiner, som formodligen jobbar pa Bet Hadin (Judiska domstolen) typ som Rabbanotet i narheten) staller sig och stirrar pa mig utanfor vart fonster eller fran andra sidan gatan och sen gar in och vill fa sig en klippning av endast mig.
vore kanske inte sa jattekonstigt om det inte vore for att det for det forsta ar enligt judisk tro strangt forbjudet for en kvinna att klippa en man och annu mindre att en rabin tittar pa nagon annan kvinna da han ar gift. de far helst inte titta alls, inte ens nar han samtalar med en annan kvinna an sin egen.
detta ar ett ytterst motbjudande beteende fran dessa herrar som terroriserar mig med deras blickar och kroppsprak som de flesta andra israeliska man gor da de ser en naturligt blond tjej. (observera naturligt blond, ej blekt!)
oftast kan jag hantera situationen, men nar en man i religios kladsel gor liknande blir jag radd och avstandstagande fran allt vad religionen sager, kanske forst och framst for respekten som jag borde ha men inte har just da och det ar jobbigt. jobbigt eftersom jag konverterar. och jobbigt for jag far en massa ackliga bilder i huvudet om vad som kan finnas under skagget. det kan ju vara nan som ar riktigt psykiskt sjuk och gatt med i de ortodoxas gang for att skydda sig. vad vet jag?

fragan ar hur bor jag tolka detta egentligen?

suvgvania, doughnut eller munk



igar borjade den 8 dagars langa Chanukkan da man ska frossa i allt flottigt och onyttigt som suvgvaniot (munkar) och annat helst friterat. fritt fram for stips alltsa utan att fa daligt samvete typ.

full rulle

kanns bra att sondagar ar som mandagar har anda, fritt fram att ploja i butiker, gora bankarenden, posten osv. for nu nar jag for en gang skull ar ledig da jag jobbat varje sondag senaste vill jag fa saker och ting gjorda annat an att softa som jag brukar.
min vaninna M ska ta med mig till Dieselbutiken pa Scheinkin idag och ge mig ytterligare 20% rabatt pa de 50% de redan bjuder ut sa jag hoppas pa att fynda rejalt. hon har lyckats roffa at sig alla skor som de bara har i 1 ex av i hela Israel da de anvands till skyltning, pris fran 800 shekels (ca 1600 kr) har gatt ner till 100 shekels. sa skjukt snygga sa man dor!! jag ska fasiken ta och kapa tarna sa jag ocksa kommer i stl 37!!



tankte aven dra en svang till Netanya och Ikea och kopa glogg och pepparkakor och chansa pa att de fatt in ljusen jag tankt kopa for evigheter sedan, men som varit slut. tyvarr verkar det inte ga att hitta ordentliga langa ljus nagon annanstans har. jag alskar ljus, sa under december manad pimpas det jarnet.

men sen sa var det ju har med garderoben ocksa.. sitter fortfarande i ovisshetens namn och vantar pa att I's kompis, the handyman Michel ska ringa och beratta om han kommer hit och bygger var specialdesignade garderob med speglar i sovrummet. om han gor det kanske alla kappar satts i hjulet for allt jag tankt gora idag. han ar en valdigt busy man sa man maste lite ratta sig efter nar han kan. jag bor nog ringa ett samtal snart...


Nana

jag drog till mysiga Nana med mina glada vanninor istallet for att "julpynta" har hemma.
och det var ett sa himla mycket battre beslut och trevligare dessutom.
bartendern var inte sa dum han heller. han maste ha blivit riktigt charmad av oss da 
vi bjods pa bade efterratt och Lambrousco. eller sa kanske han fick daligt samvete da jag
inte var helt nojd med min pasta, vad vet jag, men who cares egentligen?
sallskapet var det viktigaste.





































(det verkar som det fortfarande kommer blommor pa traden..)

Jul= Chanukka

det ar helt galet att det ar julafton pa onsdag. jag kanner ingen som helst julstamning what so ever.
solen skiner och det ar runt 23 grader fortfarande. den sk vinter som alla vantar pa ar obefintlig har.

men bara for att forsoka fa till lite jul har (aven om jag inte firar vanligtvis) hade jag anda tankt att baka lite lussekatter och hitta nejlikor att sticka i apelsiner sa det doftar lite juligt. problemet ar bara att jag inte har en susning om vad det heter pa hebreiska. det vet inte ens I sa det blir till att lukta ordentligt pa alla kryddor som finns att tillga pa natur-butiken nar den oppnar ikvall. det ar sa trist att allt ska vara stangt sa har pa en lordag da man har oandliga mojligheter.

sen maste jag hitta en fin Chanukkia (atta-armad ljusstake for Chanukka) tills i morgon da man ska tanda forsta ljuset. jag vill ha en riktig i silver och inte en san dar man kan kopa pa matbutiken i nodfall.


 

tanker sa det knakar

det drojer annu en vecka innan I kommer hem igen, men det gar ingen nod pa mig for det.
det ar faktiskt ganska skont att vara ensam da och da. att skingra sina tankar, gora det man vill nar man kanner for det har hemma och bara vara. och det basta av allt, att langta och sakna. det livar upp attrationen rejalt. 
har nastan glomt bort hur det ar eftersom jag hade ett langt forhallande innan som jag gjorde slut pa sa fort jag fick syn pa I.  hela 12 ar! redan?! vad f-n tog de vagen?

sitter iallafall och klurar pa en fodelsedagspresent at I just nu, och det ar grymt svart. han fyller jamnt sa det maste vara nagot utomordentligt bra och som overtraffar vad jag fick av honom forra aret da jag fyllde jamnt.
men vad ger man till nagon som har allt och vagrar ge mig en nys om nagot som kan interessera? 
vi har redan planerat och bokat en resa till Barcelona for att fira vara dagar tillsammans (om jag nu far mitt visa!!!), men det maste ju bli nagot mer an sa. nagot mer speciellt, nagot han kan ha med sig hela livet.


nu sa!

nu nar jag har fatt en ny dator av I, narmare bestamt en Toshiba kan jag omojligt forsta hur jag for fram till 2 veckor sedan har kunnat haft den dar andra stationara till abake. helt otroligt att jag suttit sa godmodigt och med mycket mycket talamod for att fa fram ett litet inlagg. sa jakla seg och dryg den andra var. trodde pa fullaste allvar att det var knas med internet, men det var ju pga dess alder. det var som ett lotteri varje gang man oppnade den. visste aldrig om den skulle fungera normalt eller om den skulle lasa sig sa fort man tryckte pa on-knappen. vad vet jag om datorer liksom?
aven den baste kan ha fel ibland..
ar iallafall hur nojd som helst med den har aven om den inte kanske ar den lattaste att flytta runt utanfor hemmets vra. sa viktig ar inte en dator for mig just nu.

good night sleep

att man kan bli sa trott att man somnar i sittandes stallning framfor datorn i en timme, ja da ar man ratt fardig for dagen. det hande mig igar kvall, tidig timme och jag vet inte hur det gick till, men det hande.
precis som i morse, fardig for dagen lika fort som jag oppnade ogonlocken. forstord och totalt forvirrad -helt sjukt trott. alla tankar susade forbi lika fort som hostloven pa marken gor da det blaser mycket ute. allt bara yr runt huller om buller.
inte sa konstigt att jag inte orkar beratta for er vad som pagar har i krokarna.

for tex, klippte och fargade jag en kund fran Norge pa jobbet igar. sa som ni sakert forstar galler det att ha fler en 1 sprak med sig i bakfickan har. (det ar ett plus iallafall...)
interessant va?

battre sent an typ aldrig??!!

update: det ar klart att inte Polisen hade skickat rapporten for en vecka sen da jag hade motet med M.H.
orka vara sena och efterblivna eller vad?!!! annu ett mote ar inbokat men jag kommer inte bli forvanad om det inte kommit fram om 2 veckor. forstar inte vad problemet ar liksom. ska det vara sa svart att printa ett papper och skicka som innehaller absolut nada da jag knappast gjort nagot kriminellt under aret som gatt. har kan man inte skylla pa jultider, for det existerar inte i Jerusalem, iallafall inte for judarna.
detta innebar i sin tur att jag formodligen inte kan aka pa den inplanerade resan som var tankt da bade jag och I har fodelsedag snart och vill fira dem i en helt annan varldsdel. 3 i ett sa att saga.
na val, blir det inte nu da far det bli i februari istallet. Brasilien eller nat fast det hade det nog blivit anda.

copy repeat

da var det kopierandet klart. hela 35 stycken kopior pa diverse lonespecar, kontoutdrag, elrakningar o dyl. som Mizrad Hapnim vill ha i morgon. om man lagger ihop allt man maste fixa innan varje mote med dem skulle jag nastan kunna fa ihop till en hel manadslon i timmar, nja nastan iallafall..
nu haller jag bara tummarna pa att Polisen skickat det de ska (det som inte hade kommit fram forra motet for 6 veckor sedan och som gjorde det omojligt for nytt Visa..) sa jag slipper aka dit i onodan annu en gang, men framfor allt att jag hittar dit utan I och att dom inte borjar jiddra om nagot annat som behovs lamnas in.
jag ar nog lite nervos...

RSS 2.0