ruskigt segt forever and ever

idag blir det inget glida runt och glassa inte, utan stada ar vad jag ska sysselsatta mig med innan jag borjar jobba. kanns lagomt kul, men nu ar det pa det viset att vi kommer fa besok vilken dag som helst och da kan det ju inte bara se ut sa har. skammas vill man inte gora det forsta man gor nar det kommer gaster hit for forsta gangen. men egentligen ar det inte stokigt, bara dammigt som alltid. det blir sa sa fort man oppnar fonstret.


har kommer lite pics fran forra helgen forresten. da vi var i den arabiska staden Akko. i love Akko, det ar sa mysigt dar. (battre sent an aldrig, aven om det i den har takten tar sjukt lang tid...)


 

   



   

updatering fran igar


En helt vanlig Shabbat, som vilken annan under sommaren pa stranden;



vilka tvattbrador vi har

less och trott

har haft en liten paus fran datorn ha ett par dagar. kanns mer som en onodig tidsfordrift an ett givande.
ok att man haller kontakten med sina nara och kara, men om jag nu skulle jag vara riktigt petnoga sa ar jag inte sarskilt bra pa det heller. lite da och da, annars skulle hela grejen med att sitta har framfor burken kunna bli ett heltidsjobb, for sa lang tid tar det for mig att gora allt, och jag ar less pa det mesta nu igen och orkar darmed inte ta mig for ett skit.
det har med att borja gymma gick inte sa bra det heller den har veckan da jag upptackte att da jag val tankte ta mig for det hade I slangt min kupong for gratis traning i en vecka dar jag hade tankt att borja, gymmet nara jobbet. tankte vara lite smart och kolla laget dar och se om jag gillar stallet innan jag skriver pa ett 6-man eller 1-ars kontrakt med dem, men nu blev det ju inte sa, men beslutet kvarstar ju att jag maste faktiskt borja. min rumpa borjar sladdra rejalt nu, jag hatar kanslan av lost skinn namligen.

aloe vera, my friend forever

solen ar riktigt riktigt stark nu. det behovs inte manga minuter for att fa farg. brande mig, igen!!!! igar. och det tack vare det dar javla skit-solariumet som jag gick till som gjorde att jag flagnade bort all hud pa typ precis hela kroppen. att branna sig pa halsen ar ingen hit, men jag hoppas att skinnet haller sig kvar. det borde det val anda gora efter all Aloe Vera-gel som jag kladdat pa. onskar man hade en vaxt har hemma med tanke pa hur mycket jag anvander under hela aret, men speciellt pa sommaren i forebyggande syfte. det funkar bra till allt, t om myggbett har jag markt.
men ren ska den vara, utan fargmedel och andra tillsatser.


midsommar redan?!

hade inte den blekaste aning att det var midsommarafton igar, redan liksom?! tiden gar verkligen alldeles for snabbt.
sjalv jobbade jag som vanligt, kom hem kl 17.30, och som alltid, eller for det mesta pa fredagskvallar, aven kallad erev Shabbat gor jag och I inte mycket mer an att mysa framfor TV:n, ater gott och busar till det lite.
99,9% av befolkningen har gor typ samma sak forutom det sistnamnda men istallet umgas de med deras nara och kara och garna hela slakten. for det ar sa man gor pa Shabbat. hela lordagen ocksa om man ska vara korrekt.
har i Israel har de flesta namligen inte mer an 1 dags ledighet sa pa Shabbat gors absolut ingenting. man vilar hela dagen sasom Gud gjorde, han "tillverkade" ju varlden pa 6 dagar och pa den 7:e vilade han, inget markvardigt med det.

fast jag tycker ju det ar ganska vardelost att man inte kan fa bestamma sjalv nar man ska vila. grejen ar ju den att pa lordagar ar verkligen allt nerstangt har, inte ens en buss/taxi kan du fa tag pa. och det var det allra jobbigaste for mig nar jag flyttade hit och innan jag hade korkort. I ville inte rora ett finger pa lordagar sa jag sa svordomar hela dagen av irritation att jag inte kunde aka till stranden eller ga till gymmet, (for det har man ju tid med pa lediga dagen), UTAN tvingades sitta hemma och rulla tummarna. jag led sa otroligt medan de allra flesta andra njuter av sysslolosheten. men nan matta far det val anda ta och vara eller hur?
men ska man folja religionen helt sa ar det faktiskt forbjudet att kora bil pa Shabbat, likasa roka cigaretter, anvanda elektricitet osv. allt som anses som arbete ar forbjudet. du far inte ens oppna ett paraply om det regnar ute for det anses som att bygga ett tak.
ja, sa kan det vara.

stort problem pa stranden

jag langtar just nu till vilket annat land som helst dar man kan fa vara ifred nar man ar pa stranden. inte ens i Spanien beter sig man sa, och da har jag gatt mer eller mindre naken, dvs med den minsta string som gar att hitta.
jag tror det bara blir varre och varre ju langre tid jag ar har. inte EN ENDA gang har jag fatt legat i lugn och ro och njutit av tystnaden eller nar jag varit i sallskap med nagon annan utan att bli standigt irriterad och stord av idioter som pa riktigt tror att jag skulle vara det minsta intresserad av dem den har sommaren, och det ar lange kvar...
hur dum i huvudet far man vara egentligen? jag fick till svar senast att det ar den israeliska mentaliteten att gora sa.
sen nar ar det mentaliteten som gor att man borjar dregla och borjar skrika sa fort en tjej som rakar vara blond tar av sig till bikini? och hur manga ganger av dessa far de dessutom napp? typ 0?!!
om man vander pa det sa skulle man ju kunna bli smickrad istallet, men eftersom de beter sig sa omanligt pa alla satt och vis kanns det mer fornedrande att de faktiskt tror att man skulle falla for deras "trick". for hur skulle de annars utan minsta reaktion anda stanna kvar och tjata nar man iskallt sager fuck off och andra svarord i ansiktet pa dem. jag forstar verkligen inte. och nu ligger inte jag ens topless. vill inte ens tanka pa vad som skulle kunna handa da.
ska man behova farga haret svart och ga upp 10 kg for att fa dem att sluta?

att ma bra fast man dog

precis innan jag somnade pa riktigt igar dromde jag att jag krashade med bilen och vaknade upp i ett ryck som om jag hade varit utanfor min egna kropp, likasa i morse. kanner mig skakig. undrar vad den har drommen kan betyda. har aldrig nagonsin forr dromt att jag dor, lite skrammande faktiskt. kan man sjalv do i sin egna drom forresten?

behover gora mer kaffe sa jag vaknar upp till verkligheten.
kanske de 2 blodproven igar, (ett i varje arm) gav nan slags instabilitet i kroppen men att det skulle vara fram till nu verkar minst troligt. for frisk ar jag iallafall. har ar de valdigt duktiga pa att gora prover pa en med jamna mellanrum. HIV, hepatit, hjartats rytm, brostundersokning osv. igar gjorde jag aven ett prov om min genetiska uppbyggnad som man tydligen bor gora en gang i sitt liv for att kolla laget.
kanns tryggt att de bryr sig sa mycket om befolkningen har. nar jag bodde i Sverige var det lite si och sa med det dar. kan inte minnas att jag gjort halsoundersokningar och prover varje ar for att vara pa den sakra sidan. har spelar det dessutom ingen roll om man ar i forhallande, HIV och hepatit maste kollas varje ar, och brosten varje 6 manader for att inte ev cancer ska spridas.
ett jakla spring har det varit till halsocentralen de 2 aren jag bott har, men att fa veta att man ar ok gor det vart det. mer an ok dessutom, hur det nu gar ihop med mitt blossande. bor sluta med det ocksa. det ar ju faktiskt inte bra. om t om min chef som har rokt i hela sitt liv och ar 10 ar aldre an mig kan sluta ska det val inte vara svart for mig heller, eller?!
har dessvarre forsokt med det ett antal ganger och det ar allt annat an latt. har provat allt fran tuggummin, plaster och inhalator utan vidare framgang, men kanske inte funkat for att jag inte riktigt velat sluta. men jag tror jag vill det nu.
man maste ju borja tanka pa framtiden, och i den vill jag inte se ut som en foraldrad gammal karring nar jag ar ung.

hemmabygge

var sa dryga da!! (ni som uppfann det har med att det ska minsann inte ga att lagga upp bilder om vi har for manga medlemmar och som dessutom gor det samtidigt)
vad ar det har for trams egentligen?! 
jag kan tyvarr inte upprepa detta mindre an jag gor for det har ar ju en ren och stor besvikelse. skulle inte den dar blogg-flytten gora sa att allt fungerade mycket battre eller hur var det nu? jag kan da inte marka nan storre skillnad, ingen alls faktiskt. det var lange sedan jag anvande mig av just detta ord, men HEMMABYGGE passar bra in har pa blogg.se tycker jag. for med just detta lilla uttryck kan man fa sig en bra uppfattning om hur saker och ting star till nar det ar nagot som inte alls ar som det borde.

nog om det. synd bara att bilder kan saga sa mycket mer an ord ibland, och hade tankt dra till med ett par riktigt smaskiga ena just nu, men som sagt, nu gick ju inte det idag heller.

pa det gamla hederliga viset

i mitt allmant handelselosa liv just nu har jag precis skurat fardigt golven pa det gamla hederliga viset, skurtrasa och hink. de dar mopparna som L kopte i Spanien funkade inte sa bra da vi har alldeles for stora ytor i var lagenhet, det tog ju alldeles for lang tid. har inte alls lust att spendera en hel dag at stadning namligen, samtidigt som det har med skurtrasa.. man far ont i ryggen och handerna blir snustorra av allt urvridande av vatten. hade det inte varit for att det ar sa svart at hitta en palitlig staderska har i trakterna hade jag latt anstallt en for lange sedan.

vill inte

na nu far jag rycka upp mig. efter att hela lordagen legat pa soffan med mensvarken fran helvetet far det vara nog. inga fler soltimmar far ga till spillo pa mina lediga dagar. det gar ju bara inte.
men innan stranden har jag forst lite grejer att styra upp, som att farga haret pa I's mamma och de andra sakerna som jag givetvis inte gjorde forra veckan. sa duktig har jag inte varit.
I borjar sakert fa nog av mina fasoner, for att handla mat ar val egentligen inte sa markvardigt att gora, men for mig ar det det. blir galen pa alla slokorvar och kupong-betalare i kassan. det tar alltid en evighet att fa betala for sina grejer, for att forbereda sin planbok och betala innan man packar sina varor, vad ar det?! och sen verkar det som att man ska paketera in varenda liten grej man kopt i dubbla pasar ifall att nagot skulle ga sonder. minst 1,5 timme bor man rakna med att dra av pa sin fritid for att ga och handla dar vi bor. och innan man hittat en parkering som inte ar pa andra sidan stan ar ocksa ett projekt for sig. ni marker hur garna jag vill utsatta mig for denna tortyr eller hur? for tortyr ar vad det ar.

och nu undrar jag igen. varfor man ska behova vanta till imorgon for att lagga till en bild i sitt inlagg? vad ar det gor att det tar sa lang tid? jag gillar inte att vanta. jag har talamod gott och val sa det racker for massor av saker, men att sta i ko eller vanta pa ingenting det har jag inte mycket till overs for.

....

Till er alla:



Shabbat Shalom!!

i brist pa annat

klarbla himmel, 25 gr varmt och sol.
ja sa ser det ut redan nu har i detta fantastiska land, men det blir ingen beach idag for det. strax behover jag dra mig in i badrummet och styra upp mitt trotta jag for jobb. sista dagen for detta upplagg for fick nya schemat igar for sommaren och har nog aldrig blivit sa glad over ett sant. inte en dag senare an till 8, for vad sags om t ex kl 14-20 eller 10-15?
i love my boss right now aven om jag skulle ha velat skjuta henne for lange sedan, men ibland kan hon ser jag, om hon anstranger sig. och nu kan jag antligen fa tillbaka mitt liv ocksa och borja gymma igen t ex.
ja det var val ett javla tjat om det, men sa ar det, jag ar otroligt stord over min lata och oaktiverade kropp just nu, acklad kan jag ocksa tillagga. att ga ner i vikt har jag iallafall inte nagra problem med med tanke pa att min vikt ar som den var nar jag var 18 och hade atstorningar..men vad hjalper det mig om muskler ar obefintliga.


bla bla bla

min dag ser valdigt lovande ut for en gangs skull.
min vaninna L fran Eilat med hennes vaninna S kommer namligen hit for att avnjuta S sista tid har i Israel.
det ska bli mycket trevligt. ska forsoka hinna med att guida dem sa mycket jag kan innan jobbet, bla. Sheinkin, Shok Ha Carmel och Jaffo-market. 
egentligen tycker jag inte att Tel Aviv har sa mycket intressanta platser att besoka, men for nagon som inte bor har antar jag att det blir lite annorlunda aven om det inte ens ar i narheten av stader som t ex Barcelona eller Granada.
nastan all historisk arkitektur har tyvarr tagits bort eller byggts over pga Landet Israels inkompetenta vardering om finders keepers, dvs den som hittar nagot av varde pa sin mark far gora vad den vill med det, och med sagt forstar ni da alltsa att de flesta inte bryr sig ett skit har. for aven om de flesta byggnader finns kvar i Jaffo ar det ingen som brytt sig om att renovera och bevara de vardefulla utan later det forfalla. -"battre att bygga nytt"-attityden typ.
 sa dar kom aven en annan sak in pa listan over saker som gor att Israel ar raka motsatsen och annorlunda an andra lander. konstigt egentligen, for nar jag tanker Israel kommer historia upp som forsta ord sa man forvantar sig ju det mer an bara i Jerusalem, och visst finns det en del platser till men de ar alldeles for fa. K-marking, vad ar det liksom? det verkar onodigt..


(na, det har huset star fint i Istanbul)


uppdrag onsdag

Dagens to-do-list:

- promenera (och darmed gora min dagliga motion som rakar bli i motvind idag for det blaser nagot enormt ute) till sommerskan och hamta mina byxor och lamna in klanningen som fortfarande ar for stor efter korrigering

- hanga tvatt

- inforskaffa mat till kylskapet (som ar typ tomt sen forra veckan)

- duscha

- ta mig till jobbet och gora mitt dagsverk

- ha mote med min chef

sa har kul och givande ar mitt liv en helt vanlig onsdag som denna.


sluta hyckla

Antingen har jag en valdigt valdigt langsam internet-uppkoppling eller sa ar den har sidan bara trog. Det ar alltid samma sak, nar man har nagot att visa gar det inte och nar man inte har ja da funkar det hur bra som helst. Trottsamt!!
Mitt humor ar fortfarande lagt. Jag ar inte alls glad, det var nog ganska lange sedan jag kande mig uppe nu nar jag tanker efter.
Gardagen var som ett stort svart moln och det blev inte battre av att fa reda pa samma dag att hela arbets-styrkan skickats pa uppdrag hela dagen for att jobba ute pa en strand sa jag och chefen var tvugna att jobba ensamma en 4:e dag. Varfor tillfragades inte jag?
Det har kan verka lata som jag blev avundsjuk men det handlar ABSOLUT INTE om det utan det faktum att jag snart jobbat dar 1 ar och fortfarande inte fatt chansen att gora nagot utover det vanliga. Istallet skickar min manager ivag en tjej som jobbat med oss i 3 veckor och inte nog med det, sin dotter som assisterar oss i vanliga fall bara for att hon ville folja med. Vad ar det for javla grej?! Som om det skulle handa om hon inte var hennes dotter? Och p ga denna handelse kunde inte jag fa en extra ledig dag och stanna i Eilat. Kanner mig totalt utnyttjad. Man ger ett finger och blir av med hela handen. De borjar ta mig for givet bara for att jag ar snall och staller upp jamnt och standigt nar de behover hjalp.
Det maste bara fa ett slut, borjan idag. Orkar inte med detta hyckleri langre, det har pagatt alldeles for lange.

Eilat 6-9 juni (Shavuot)

Da var man hemma igen da efter den minst sagt minimala semestern. Kort och intensivt.
By the way; (Shavuot ar en hogtid for er som inte visste det. Den firas bla genom att bara ata maltider bestaende av mjolkprodukter, iallafall om man ar ortodox jude)
Som vanligt var det trevligt att traffa min van L, men sa mycket mer an det och sol finns ju inte i Eilat.
Eilat maste vara en av varldens trakigaste platser. Partyn ar obefintliga om man nu inte gillar att trangas med fjortisar som klar sig som strippor pa nan sunkig dans-bar som spelar sa hog musik att man inte ens kan hora sig sjalv tanka eller ga pa trancefest varje fredag pa det enda stalle som har mysig surrounding, men vad fan!! trance?!
FashionTV-festen som jag trodde skulle vara sa glammigt som det ser ut pa TV kan jag saga rockade styggt. Mer vardelos musik far man leta efter, (det gar inte ens att hitta genren den tillhor). Nagra modeller eller andra snyggingar fanns inte heller att skada, endast B-typens wannabe-israeler, aven kallade white-trash.
Tankte publicera bilder nu men eftersom det verkar vara knas med den funktionen uteblir dem tyvarr. Jag vet ju att bilder uppskattas, but what to do.


bilproblem

min lilla bil-skrutt har varit hos mekanikern i 2 dagar nu. han visste fortfarande inte var felet var igar efter att ha bytt ut diverse grejer mer an att den drar fruktansvart mycket mer bensin an den bor. med tanke pa att jag redan tankat i 1000 spann pa mindre an 2 veckor som i vanliga fall skulle ha rackt en hel manad och mer, och att notan for alla reparationer bara vaxer (uppe i betydligt hogre summor an jag raknat med) hoppas jag verkligen att det fixar sig under dagen och att den gar igenom besiktningen en 4:e gang idag for efter imorgon far jag inte kora med den langre.
jag har inte tid med sant har trams. det ar tur att vi fortfarande har hyrbilen kvar som I haft i vantan pa den nya bilen sa jag kan ta mig till jobbet, men det ar onodigt mycket pengar vi slosat nu pa transportering senaste. pengar som man kan lagga pa betydligt roligare saker. det ar t om dyrare att ha bil har an i Sverige hur det nu gar ihop, men sa ar det iallafall. vilka bekymmer man har, men det har ar ett helt nytt amne som jag blivit insatt i. innan Israel hade jag inte ens korkort och tankte da inte pa vilka utgifter det ar att ha bil. skatt, forsakring, bensin och ev. reparationer...

att finna inre lugn

sadar ja. har hunnit vakna till en smula och ska strax ta mig min forsta morgon promenad pa evigheter. hoppas pa att detta ska skaka av mitt stress och finna ett inre lugn,.. -froken duktig.
bara 2 dagar kvar sen drar jag och I ner till Eilat med nya snygga bilen.
   

ska bli sa skont att komma bort lite aven om Eilat inte har mycket skoj att bjuda pa an min allra basta vannina. vore det inte for henne skulle vi aldrig aka dit sa ofta som vi faktiskt gor, om man nu tycker 3-4 ggr/ar ar mycket. den har gangen ska jag verkligen ga in for att fa en riktig solbranna. inget mer sitta-inne-och-titta-pa-poolen-och-dricka-kaffe.
har inte traffat henne sen vi var i Thailand i februari sa det ska bli kul att catcha up och hora allt skvaller fran Ibiza.
hon har precis kommit hem darifran. jag onskar sa innerligt ibland att vi aldrig salt huset dar, men att bo dar aret om ar faktiskt inte lika fantastiskt som det ar pa sommaren tyvarr. man kan fa ett smarre nervsammanbrott pa bubblan man lever i dar.
har man ingen ordentlig sysselsattning ar det kort.  (och da tanker jag inte ur den ekonomiska synvinkeln..)

forts. ond cirkel

mitt komplicerade liv har fortsatt aven idag, vilket inte alls forvanade mig det minsta. 
mitt mission i morse blev precis som forutspatt och jag forsokte verkligen anstranga mig allt jag kunde for att inte dras in pa daligt humor, men inte da! det gar liksom inte att bara skaka bort dessa saker som ingenting hant. det tar pa krafterna kan jag saga.
hela kroppen rycker av utmattning och mina sysslor for den har forjavliga tisdagen ar inte over an.
snart ska jag pa religions-lektion igen och maste halla oronen oppna ordentligt sa jag inte blandar ihop det och missuppfattar allt som sags. aaaahhhh!!!
det ar skont att iallafall I hade en sa utomordentligt bra dag att han muntrade upp mig nagot.
for inte nog med att han antligen fick var bil som vi vantat pa i 2,5 manad pga att den ar special-bestalld, 
han fick dessutom ett samtal fran Amerikanska Ambassaden som hade dragit honom som 1 av de 50 000 personer i hela varlden som fatt Green Card i USA for resten av livet genom US Green Card Lottery. snacka om att ha flyt.
det roligaste av allt med just detta ar att vi pratat en hel del om det den senaste tiden och om vara planer att flytta dit inom snar framtid.
genom hans vinst ingar aven jag, bara det ar alldeles for bra for att vara sant, men det ar det.
jag ar valdigt glad aven om jag kanner mig skit. mystisk kombination.


ond cirkel

den har veckan har inte borjat bra alls. jag har inte bara tjafsat med chefen, allt jag har tagit mig for har varit sa komplicerat helt utan anledning. jag hatar byrakratin i det har landet, och att folk har svart att oppna kaften nar det kommer till livsviktig information som jag maste ha och vill hora pa engelska. engelska verkar vara mycket svart for vissa manniskor att tung-fightas med nar det val kommer till kritan till nagot som betyder mycket for nagon annan.
sa p ga detta ar jag alltsa vaken redan nu for att vara pa G om mindre an en timme for att styra upp det jag fick sitta 3 timmar och vanta pa igar kvall utan storre framgang. jag ar arg och less pa det har.
och stressad till tusen. att jag aven fick "reda pa det" av en annan massor igar var inte sa utmarkelsevart forran hon borjade snacka om inflammation i bada armarna. da foll alla bitar pa plats. den enda medicinen for det ar vila tydligen. (och med min professionella sysselsattning ar det bara att dromma om, dessutom ar det totalt omojligt iallafall eftersom allt man gor gor man med handerna) och/eller styrketraning, men givetvis nar inflammationen ar borta.
jag ar verkligen inne i en ond cirkel som jag mycket mycket garna vill komma ur men vet inte hur.

Dagens

Tel Aviv 14.00 at Dolphinarium beach:
 

tomt och riktigt fridfullt jamforelsevis med igar... skont flaktande vind och klarbla himmel.
I overraskade med att komma och halla mig sallskap, kunde inte ha blivit battre.

King George Street 16.30 at King George Bar:
 

fattar inte varfor jag inte varit dar forr. inte bara priset var forbluffande, maten var grym (om man gillar pasta).

Kl 19.05 the road way home:

lovely sunday

harliga sondag!!! har inte ett skit pa listan att gora idag forutom att farga mina ogonfransar kl 17. de ar nastan vita nu. tycker inte om att ha mascara pa mig pa sommaren. aldrig for den delen.
forutom nar man ska pa festligheter och vara lite extra beautiful forstas, sa den har tiden ar viktig att jag inte missar nu nar jag antligen tagit mig tid till att boka den. jag ar ju sa efterbliven med sant som man inte gor sa ofta.
sa det blir (givetvis) annu en dag pa stranden. hoppas min goda vaninna M har tid att folja med. det ar det anda jag hatar med sondagar, att jag ar den anda av alla jag kanner som ar ledig. a andra sidan har jag lang helg, det diggar jag. 


RSS 2.0