scary girls

imorgon ar det redan november och vi har fortfarande sommarvader. har gar folk runt med sina sma sommarklanningar, shorts och flip-flops medan hemma i Sverige ar det typ snart vinter.
jag kanner mig riktigt lyckligt lottad just nu samtidigt som det kan vara lite mysigt ibland med hostens rugg.

blev lite besviken (kul att ha nagot som inte finns har) men verkligen inte forvanad att jag inte kunde kopa ett enda passande plagg hit nu nar jag var hemma sist.
dessutom, arets mode var inte sa mycket att hurra for. nastan allt i stickat, gratt och svart och i alla butiker var det mer eller mindre samma sortiment. hur star folk ut att se exakt likadana ut?! som om de vore klonade. hur kanner de igen varandra? for jag lade aven marke till att  det aven verkar vara pa modet att ha sonderblekt risigt langt har (helst rakfonat), storsta storlek silikon-tuttar och sa mycket spackel som mojligt pa sig mitt pa ljusa dagen. sag ut som om huden i alla tjejers ansikten skulle kunna ruttna dar under lagret, sakert aven botox-preparerade allihopa.
det varsta jag sett, som om de vore transor hela bunten, forsoker bli nasta Playmate of the year eller kanske t om en Barbie-kopia som Lolo Ferrari, som sa tragiskt dog av just denna fixering.
har det verkligen forandrats sa mycket pa 1,5 ar da jag var hemma sist eller har det alltid varit sa men jag lade aldrig marke till det forran nu?
givetvis ar det upp till var och en hur man vill identifiera sig utseendemassigt, men skrammande ar nog ratt ordval har.. Sverige i ett notskal..

kombina

ikvall borjar jag studera pa ett annat stalle utover privatlektionerna.
har snackar vi om  "Kombina", och ni som vet vad det betyder skrattar nog just nu for det ar precis sa allt fungerar har i Israel. utan det kommer man inte langt.

rapport

efter att ha spenderat 1 timme extra efter min motestid pa den harda metallsitsade stolen fick jag da komma in till tanten Sussi.
forst ville hon inte alls forsta och kunde heller inte se mitt namn pa listan over kommande ID-kort utan sa bara -"nej du far vanta tills du far ett brev hemskickat." (ett brev jag har vantat pa sen i juli dvs.. sa snabbt gar deras byrakratiska arbete till!!)
jag kande hur trott jag borjade bli pa att hela tiden fa hora vanta lite till..
men sen kom hon ju pa att kanske borde hon titta i min mapp och kolla laget dar, sa typ 15 minuter senare kom hon plotsligt in pa kontoret igen och konstaterade att "jovisst, du ska fa ett id-kort sa varfor inte, vi gor ett pa en gang." jag och I bara tittade pa varandra. utan tjafs, utan hojda roster, bara sadar blev det fixat, och annu ett ars-Visa m arbetstillstand stamplades fast i passet. men nu ar jag inte turist langre, utan Israelisk medborgare.
fan vad befriande det kanns att slippa springa runt med passet i vaskan.

please!!

idag kan bli den dagen da jag blir israelisk medborgare. vad kul det hade varit om nissarna pa Misrad Hapnim for en gang skull kunde vara sa okomplicerade och bara trycka upp ett id-kort utan krangel och utan en massa begar om papper hit och dit. vagar inte tanka for mycket pa den har fragan for forra gangen blaste dom mig rakt av med att forst nastan lova och sen bara ta pengarna (man maste givetvis betala varje gang man gar dit..) och skicka ett idiot-brev om att nej tyvarrr, inte an, hor av dig 1 manad innan Visat gar ut. sa nu ar jag lite nyfiken pa vad de kommer hitta pa idag, mitt Visa gar ut om 12 dagar tack vare deras overfullt besokta skit-kontor. wish me luck.

religionskunskap del 2

visste ni att man tvattar handerna pa 2 olika satt beroende pa om det ar pa morgonen nar man vaknar eller fore en maltid?
pa morgonen maste man tvatta bort "det smutsiga", den sk teuman (kanske man har tagit pa sig sjalv i somnen? dessutom anses man som dod under somnen och utsondrar ett amne i handerna som maste bort) 
genom att fylla Natila Yadaim image180 med hoger hand och sen byta till vanster for att sedan 6 ganger byta efter varje gang man hallt vatten over ena handen efter den andra.

fore en maltid gor man samma sak, fyller "Natlan" med hoger hand, byter till vanster, men haller 3 ganger pa raken vatten over ena handen och skakar latt och sen samma med den andra handen. detta sker givetvis med en bon (Bracha) efterat och total tystnad tills man tagit sin forsta bit av brodet.

letar vidare..

sitter och letar som i blindo i Gula Sidorna pa hebreiska. hur mycket jag an bladdrar och tittar med stora ogon kan jag inget annat an byggforetag och elektronik hitta. inte en enda frisorsalong eller hudvardssalong verkar finnas registrerade i den heller. egendomligt minsann. det har ar den knepigaste katalog av denna sort jag nagonsin sett. inte ens nar jag fragar folk har omkring har de nan aning om vart det finns det jag letar efter eller om det overhuvudtaget finns alls.
ok, detta ar Israel och som vanligt ar ju svaret man far att det ar annorlunda har, men halla!!! det jag letar efter finns ju i alla tekniskt utvecklade lander i hela varlden sa det bor ju finnas har ocksa. sa markvardigt ar det inte med denna funktionabla utrustning eller vad man nu kallar det for.

next Saturday..

sadar ja, har matt riktigt prima sen mitt utbrott i forra inlagget. det ska det nog bli mer av.
har fortfarande inte klurat ut vad jag ska hitta pa for skoj en solig och varm dag som denna men an finns det tid kvar.
 image179

jag onskar det vore nasta lordag idag istallet for da ska jag och I och ett gang aka ivag och hoppa fallskarm. det ska bli sa jakla kul. ar helt uppspelt over vilken adrenalin-kick man far. som nar jag hopppade bungy-jump pa Cypern, same same but different. att jag ar riktigt hojdradd ar nagot jag kommer forsoka glomma bort i just det ogonblicket jag blir utknuffad, eller kanske inte, men det ar ju det som ar sjalva spanningen ocksa. att inte vaga, men anda gora det. som med allt har i livet, kan nog inte understryka nog hur viktigt det faktiskt ar.

What the **** is going on?!!

For nagra dagar sedan fick jag kannedom att det finns en Svensk (javla) Community har i Tel Aviv. Tydligen finns det ganska manga svenskar har i Israel sa nu arrangeras det moten och de samlas och traffas for att ha svenska fester och fira  t ex midsommarafton tillsammans.
Denna vetskap gor mig otroligt irriterad for jag kan bara inte forsta varfor man reser till ett annat land for att sedan dar umgas med samma folkslag som man lamnade bakom sig. Vart ligger poangen med det egentligen? Ar det inte det som ar sjalva grejen, att man aker till ett annat land for att ta lardom av en annan kultur, traffa nya manniskor, lara sig ett nytt sprak och uppleva nagot annorlunda? Sverige kommer alltid finnas kvar sa varfor inte ta vara pa tiden man tillbringar utomlands till nagot vettigare.
Det roligaste av allt ar folk som reser utomlands och sedan jobbar pa ett svenskt foretag eller pa ett foretag som behover svensktalande arbetskraft. Samma dar, vart ligger poangen? 
Ok, nan enstaka svenne van kan jag forsta, men inte att man blir van med de flesta som gar pa t ex samma sprakskola som en sjalv..
Eller som nu  i Spanien, tydligen kan man besikta sin svenska bil dar numera eller flytta till ett svenskt omrade. Ah sa trevligt!!! What the fuck is going on?!
Jag tycker alla dessa skrattretande individer bor halla sig hemma och fortsatta leva det liv de levde innan de tog beslutet att sk. "prova pa nat nytt", for bevisligen sa verkar de anda inte ta det riktiga klivet ut och vaga, -att VAGA prova nat nytt.
Det ar ungefar lika IQ-befriande och risk for huvudvark som detta.

(.....)

Shabbat Shalom allihopa!! nu ar det tråk-lordag igen, och med det kan man snabbt sammanfatta att det finns typ nada att gora en dag som denna. (har namts tidigare) en dag da man verkligen har tid att strosa runt i butiker eller ga och fika, men näpp det gar ju inte saklart. idag ska jag forsoka overtala I att aka in till stranden med mig for det kan man iallafall fortfarande sysselsatta sig med. men kanner jag honom ratt vill han inte satta sig i nan bil forran Shabbaten ar slut (de flesta undviker det) sa det kanske blir en dag for mig sjalv vilket kanske inte ar sa dumt anda. skulle behova plugga lite infor lektionen imorgon, men som den sloa person jag ar nar det kommer till teoretiska uppgifter blir det nog nan timme innan, som vanligt, det projektet blir gjort.

noo, ialla!!

nu har jag bestamt mig ,och inget "na, jag orkar nog inte" att det ar dags for mig att aterligen ta upp mitt gymmande. blir sa sur pa mig sjalv varje gang jag gor sa. men nu gar det inte langre. jag kanner hur mina ben borjar forfalla och bli sladdriga och hur benig jag ar nar massorskan masserar mig. musklerna existerar inte langre dar de fanns forut. men det a ju sa trakigt pa vart gym, grymt!!! men det ar bara 2 manader kvar tills mitt medlemskap tar slut och da ska jag definitivt byta stalle och borja med min van Jasmine inne i stan istallet. dar har de minsann oppet varje dag, vare sig Shabbat eller inte. det har varit det varsta pa mitt gym, deras helt onormala oppet-tider /slash/ alla cave-people som springer runt och dreglar och skriker.


no worries

kanner mig riktigt avslappnad och skon i kroppen for en gangs skull. inga bekymmer, ingen stress.
igar blev jag ompysslad hela dagen fran topp till ta.
det har varit nagra dagar pa jobbet nu da vi haft det riktigt lugnt och nast intill trakigt sa en av killarna fick dona och greja med mitt har for fullt. han alskar blont har namligen sa han gor det sa garna. en haruppsattning, huvudmassage, inpackning, foning och diverse annat. dessutom ar han gay sa det blir extra behagligt pa nat satt. han ar en rolig karaktar, jag gillar honom mest av alla och som jag for ovrigt fick reda pa ar bade muslim och palistinier. dar ser man, den allra trevligaste och gulligaste ar den som folk i ovrigt tittar snett pa, men inte hos oss.
de skamtade med honom harom kvallen och sa att han skulle behova lana med mig nar han har familjemiddag nasta gang for han har inte vagat tala om for sin familj att han ar gay och det skulle inte heller ga for sig att han ar det. hans morforaldrar skulle ga i taket over en san, enligt dem tragedi. och mig forsokte de overtala med att hans familj ar valdigt rika sa varfor borde jag tacka nej till en sant arofyllt uppdrag. jag tankte, varfor inte? en tripp till ett stalle jag aldrig varit pa. ha ha, jag undrar hur I skulle tycka om det.


religionskunskap del 1

visste ni att:
-som judinna far man bara visa haret for sin man nar man gift sig? inte ens for sina barn far man visa sitt har som gift. 
-man far heller inte visa sina armbagar, knan eller nyckelben for nagon annan an sin man for det kan ge fel signaler (antyda pa sex). den enda du har att tillfredstalla ar din man sa du skall icke fresta andra.
-och du maste gora dig vacker for din man te x sminka dig varje dag sa han inte tittar pa andra.
-du far inte heller ha byxor pa dig for de ar till for mannen.  med byxor kan ocksa ses som ansprak om sex eftersom man kan se dina bens konturer och form.
ens klader fungerar som en identitets handling och avslojar vilken person du ar utan att visa din kropp.
det ar inte vasentligt hur man ser ut utanpa, utan det ar insidan som raknas.
sa kom ihag det alla ni utseendefixerade tjejer darute som tror nagot annat.  

la la la la laaa

idag ska jag aka och hamta mina skor som jag kopte forra veckan. sen var det dags for tandlakaren igen. borjar bli trott pa de eviga besoken dar. tycker inte det hander nagonting med tanderna sen jag satte dit metallen for 6 manader sen. spanna spanna och spanna. nu gar det ga fort sa jag kan ta bort skiten. for det ar just sa det kanns. smutsigt dar inne. hur mycket jag an borstar och grejar finns det nanting kvar. borjar bli van att ha den dar nu, men det ar fult, riktigt fult. min chef tycker det ar sexigt, hur han nu kan tycka det..

har precis vant var shaggy-matta och dammsugit den fran allt skrap efter ha legat omvand i 4 dagar. kanner mig lite lurad for forsaljaren sa att den aldrig skulle kunna bli smutsig och det ar vad den ar just nu. man ser ett tydligt marke vart bordet statt och jag tror inte den gar att rengora pa annat satt heller.
aven var italienska skinnsoffa ar jag lite sur pa. man kanske far skylla sig sjalv nar man valjer att skaffa benvitt, men det ar ju snyggare sa. rengoringsmedlet funkar inte alls sa bra som det borde och nu forsoker jag overtala I att vi ska byta. jag ville ju fran borjan ha en gos-vanlig soffa som ar lite bredare i sitsen och med mjuka kuddar sa man kan ligga bredvid varandra, men han overtalade mig till denna som ar totalt raka motsatsen. man kletas fast i skinnet och den ar omojlig att fa ren snyggt.
egentligen ar kanske inte IKEAs kvalitet sa bra nar det galler soffor, eller vad vet jag for har aldrig haft nan, men har namligen fatt reda pa att deras andra varuhus har i Israel inte far oppna sa nu star de har med containers fulla av mobler och soffor som de saljer  for halva priset for att bli av med allt. med tyg ar det ju bara att skicka in det i tvattmaskinen och sen ar soffan som ny igen. jag hoppas jag kan overtala honom. men det ar som min lararinna berattade for mig igar, "Gud ger oss bara det nodvandigaste, inte sant vi egentligen inte behover", sa det kanske menas nu da att jag inte kommer fa en ny for vi har en som uppfyller sitt krav, (att sittas pa) hur mycket jag an tjatar.

damn me

hur ska jag ta mig ur det har nu da? hade glomt bort att jag har religions-lektion senare och jag har inte studerat nanting. det ar inte snallt. min lararinna aker hit speciellt for mig och staller upp helt gratis och jag kan inte ens gora de ynka sma uppgifterna hon bad mig om. istallet sitter jag har och glor som en gammal karring. ibland blir jag inte klok pa mig sjalv alltsa. nu ar det forsent ocksa. antingen far jag helt enkelt saga som det ar, att jag helt glomt bort det vilket kommer gora mig till varldens mest oarrangerade eller sa far jag dra en historia om mycket jobb och lite fritid. det sista blir det antagligen, men det bar emot.

spannande

jag vantar otaligt. det ar lite spannande nu. ikvall far jag namligen min bil som I sa gulligt gett mig i present. kan knappt barga mig. det har ar den forsta bil jag nagonsin agt i hela mitt liv sa det kanns ju lite stort det har. helt plotsligt fick jag som ett barn att ta hand om. jag kommer att vara varldens basta mamma, det vet jag.

falskt alarm! ingen vinter an

igar fick vi en smak av vintern. helt hux flux borjade det regna och det blev helt morkt ute. det kandes pa fullaste allvar att sommaren var over, men sa var det ju inte. det ar varmare och kvavare an nagonsin idag och stralande sol. typisk att jag inte hunnit spendera den utomhus och snart maste jag aka till jobbet.
borjar bli lite less igen. kanns som det ar samma saker som hander varje dag. tiden bara forsvinner och pa absolut ingenting. sorgligt ar var det ar. inte undra pa att man blir stressad. trodde att det skulle bli battre och ha mer tid over for saker nu nar jag bara jobbar halvtid, men sa ar inte fallet.
i morse fick jag ett erbjudande om att bli delagare pa en salong. varldens lage ocksa, Duzengof-center.
egentligen vore det det allra basta, speciellt om man tanker ekonomiskt. MEN da kommer jag ju absolut inte ha tid for nanting. forsta aret brukar alltid vara extra slitsamt.  maste nog tanka over det har ordentligt. det ar skont att bara vara anstalld ansvarsmassigt, men med eget far man ju bestamma allt sjalv.. hm.. Jenny behover du jobb?!  fortsattning foljer...
image175

Vakthund

image174

En Rottweiler ar vad jag skulle vilja ha for att skramma bort alla sjalvsakra man som tror pa fullaste allvar att jag ska falla for dem. Jag skulle lara honom vilka som inte bor prata med mig.
En kompis till min arbetskamrats pojkvan pa jobbet haromdagen:
Han: so were are you from?
Jag: Sweden
Han: Sweden?! wow!!! i thought so. blond and blue eyes.. nice
Jag: what is nice with that?
Han: what are you doing in Israel?
Jag: living here, duh?!
Han: alone?
Jag: of course not. with my boyfriend
Han: is i jewish?
Jag: what do you think?
Han: oh, so you are just using him to stay here? you can use me also. i love to be used by you
Jag: i don't like to use people
Han: please!!! use me!! i give you what ever you want!
Jag: when i'm dead maybe
Han: so i see you later then?
Jag:????!!!
Uppmuntrar jag honom till nagot eller?

idiotiskt dumsnal

har denna morgon varit sa hurtig att jag redan varit ivag och handlat och kom hem med bla det som jag egentligen bara skulle kopa, en fransk kaffepress. antligen sitter jag och avnjuter en riktig kopp kaffe for forsta gangen sen jag flyttade till Israel. hade jag haft en kaffemaskin hade det givetvis blivit Lavazza men far noja mig med Zoegas istallet som jag kopte med mig fran Sverige. det ar ju bara jag har hemma i vart hus som dricker kaffe sa far tyvarr noja mig med det.

igar var jag pa sko-jakt igen. hade haft ett par lader-sandaler i huvudet valdigt lange men tankte att jag ska kopa dem nar rean borjar for jag tyckte att 500 kr for ett par sandaler var lite dyrt och dessutom verkade det inte nan risk for utforsaljning av dem for de ar lite udda. nu fick jag ata upp det med att inte en enda fanns kvar i min storlek i hela landet, kassorskan kollade upp det. sa dar fick jag. dumsnal verkligen. ibland forstar jag inte hur dumt jag tanker. (och kassorskan forsokte trosta med "ja, men det ar ju bara ett par skor".)
hande samma sak forra aret, men da var det inte priset utan grejen att inte orka ga och vaxla valuta som var orsaken. det har maste bli sista gangen jag tanker sa idiotiskt. hittade i och for sig 2 andra som jag kopte istallet. ett par bruna med mellanhog klack och ett par knall orange stovlar, men det hor inte hit. vill man ha nat speciellt sa vill man.

lata sig sjalv komma undan

Harligt. Fick sluta tidigare idag. Synd bara att jag akte pa en kram av trottheten. Boff sa det bara sa blev jag zombie. Har forsokt med starka lattes men det hander ingenting. Blev inte ens upprord nar jag korde hem idag och da ar man slut kan jag saga. Istallet korde jag efter en polisbil och bara tog det lugnt. Ingen vagade javlas med mig fran varken hoger eller vanster, en mycket annorlunda upplevelse med andra ord.
Har ett nytt mote med massoren om en timme sa kan lika garna fortsatta vara seg nu sa kanske jag somnar istallet for att stressa upp mig. Jag som hade tankt att gora nat kreativt, det far bli en annan dag istallet.
Studierna skjuter jag ocksa upp, har anda tills pa sondag att repetera vad vi gick igenom.
Det ar skont att lata sig sjalv komma undan med sant som ar viktigt ibland. Det bor alla bjussa sig sjalv pa minst ett par ganger i veckan. Det ar sa trakigt att vara ansvarsfull hela tiden. Det blir som man lever efter att uppfylla alla masten och sant tycker jag inte om.
image173


bara sa ni vet

efter att ha tagit "ledigt" nagra dagar fran datorn kan jag konstatera att det var ett mycket bra val for den fungerar fortfarande inte som jag vill. kan inte lagga in nya bilder och jag far psykbryt pa hur langsamt allt ska behova ta for att ta sig fran sida till sida. sa med andra ord kan jag inte bildbevisligen uppdatera vad jag haft for mig mer an att saga att helgen varit grymt rolig.
vi forstartade festen redan i fredags med lite drinkar hemma men det blev valdigt stadat for att sedan pa lordagen  bege oss pa en trancefest ute pa vischan i ett poolomrade. jag ar egentligen inget jattestort fan av just trance, men att daremot traffa alla vanner fran alla delar av landet var desto trevligare. man glommer bort hur manga man har da man inte traffas sa ofta. t om ett par fran Ibiza som jag inte sett sen vi flyttade darifran for lite mer an 1,5 ar sen deltog. mer an sa i detalj tanker jag inte ga in pa vad som hande den kvallen.

kanner mig lite halvt sjuk men det beror pa helt andra saker.

PS. igar fick jag min forsta religion-lektion och det gick valdigt bra. jag missuppfattade det som att vi bara skulle motas och prata om hur vi skulle lagga upp studierna men sen vips var vi mitt uppe i larningsprocessen, och det kan jag ju namna att jag inte alls var forberedd pa. skulle egentligen ha borjat med den japanska tjejen som jag namde tidigare men vi lyckades fa tag i en kvinna (S) som ger mig privatlektioner istallet, smidigare sa. lite pinsamt efterat da nar jag kom hem och I sa att jag stank alkohol pa mils avstand. jag kande mig som jag sag ut som hej-kom-och-hjalp mig ocksa for hade bara hunnit sova nagon timme innan, men tyckte jag skotte mig redigt iallafall och enligt vad hon berattade for I idag tycker hon jag ar mycket trevlig och vill garna lara mig allt hon kan. man ska inte vara sa sjalvkritisk har jag upptackt, och oftast verkar jag tydligen ge ett godare intryck ifran mig an vad jag sjalv trodde efterat sa jag kor pa det sa lange. nu maste jag repetera nagra hebreiska nya glosor.

ahhh!!!

har alltsa suttit i ca 2 timmar har nu pa morgonen och forsokt styra upp problemet med att jag inte kan ladda upp bilder fran kameran till datorn. waste of time verkligen. har installerat alla mojliga program som kan tankas, bade fran CD:n som kom med och fran natet, och fortfarande inte en enda signal som vill hjalpa mig, bara:
"this
device is not recognized on your computer, try again". inte ens deras egna hemsida gor mig klokare for ingenting gar. fattar ingenting just nu. precis nar vi kopt den fungerade allt som det skulle, men nu helt plotsligt gar det inte att gora nanting pa var dator. den ar helt forstord!! den ar nog inne pa sina sista dagar trots att vi hade en tekniker har som servade den for nagra veckor sen. skit-dator!!
ska ta en liten promenad och fylla mina lungor med frisk luft nu hade jag tankt och glomma bort alla irritations moment.
image172

nanting kallas det val for om...

jag tror jag ar lite deprimerad eller vad det nu kallas for nar man inte kanner for att gora nanting. vill inte traffa folk, vill inte ga till gymmet och inte heller jobba. och jag har aven kommit pa att jag inte kanner for att bo nanstans heller. vill bara gomma mig och sova och sen vakna till pa en plats, som jag for tillfallet inte vet var det ar men som jag kommer att gilla.
att vadret fortfarande ar valdigt varmt far mig inte heller pa humor att aka till stranden. vet inte vad som ar problemet egentligen for ingenting har hant utover det vanliga som far mig att kanna sa har. och igar fick jag aven reda pa att jag antagligen borjar religionskursen pa mandag och med I's kompis fru som ar fran Japan. sa istallet for ensam vilket borde gora mig glad att vi blir 2 sa ar jag mest arg for att vi maste ha sa fula klader pa oss. heltackt..
jo kanske lite glad blev jag anda. jag gillar den japanska tjejen, hon ar cool och med henne kan jag dessutom bara prata hebreiska med och ova, hennes engelska ar ungefar lika dalig som min franska vid det har laget.
efter incidenten med massorkans erbjudande vet jag inte riktigt om jag bor lyssna alls pa vad hon har att saga om mitt maende, hon ar ju knappast psykolog sa hon kanske sager precis vad som helst for att man ska komma tillbaka.  
MEN hon har haft ratt i att jag ar stressad och bekymrad, hon sager over min framtid och jag tanker mer over det vardagliga livet. min framtid har jag om nan koll pa, och den ser bra ut... shetsi shetsi kanske da.
vet att jag formodligen kommer fa skuldkanslor nu ocksa for att jag ens tankt i dessa banor nar jag traffar henne nasta gang. fan ta mig att jag ska vara sa blodig och godhjartad. ingen i Israel kan ju fatta vad jag skriver har sa AAAHH!!!
antar att alla har vi vara dagar. imorgon mar jag friskt som en nyponros igen.
image171
(trodde aldrig att jag skulle saga att jag langtar efter att cykla, men det gor jag.., cykla bort fran allt kanske vore nat)


Ett sista utbrott,(kanske) jag lovar!!!

Min dag har verkligen varit helt skit, fram till ungefar en halvtimme sedan. Att jag har brakat och skrikit pa alla idioter (som vanligt!!! och som jag tjatar sa mycket om, sorry..) som ar ute i trafiken och som stor min vag ar ett valdigt normalt upprepande beteende i min vardag numera, och det ar inte normalt! Borjar bli riktigt trott pa det har nu.  
For att det idag bade pa hem och tillbaka vagen fran jobbet verkligen var sa att alla, ja ALLA pa en gang har inte hant forut. Varfor kor man t ex i mitten av vagbanan eller sick sack i 40 km/tim pa 110-vag och vagrar flytta sig?
Det skulle jag bra garna vilja ha en forklaring till!!!  Och varfor kvinnan som skrapade var bil och drog bort farg nar hon parkerade bakom den inte tyckte det var nat konstigt med det sa lange det inte blev en buckla.
Det kan inte finnas samre bilforare nagon annanstans i varlden, det ar helt omojligt. Det ar som de flesta bara betalat for att fa kortet utan att ens veta hur man kor. Har borde inforas en regel om att kora upp pa nytt varje gang korkortet fornyas. Det sker korruption har och var och hur som helst i landet sa denna fraga skulle inte forvana mig det minsta om detta ar fallet aven har.
image170
Nu till det jag ville beratta egentligen. Trots min kamp blev jag nyss overlycklig av I's telefonsamtal som berattade att han stod utanfor vart hus med eventuellt en bil till mig som jag skulle fa om jag gillade den. Det var ju inte varsta vralaket precis, men den duger riktigt bra till mig som forsta bil, och av vad jag nyss spytt ur mig ovan behover man inte vara smart for att forsta att en ny och fin bil ar inget som man behover har da folk inte ens bryr sig om sina egna bilar. Aven om den inte ar helt ny var den iallafall utan bade bucklor och skrapor. Jag borjade asgarva nar jag borjade kora den for sen jag fick mitt korkort for snart 1 ar sen har jag inte kort med vaxel-lada alls sa det blev till att koncentrera mig ordentligt. Det ar inte sa vanligt med det har namligen, allt ar ju sa amerikaniserat...
Roligt var det iallafall, riktigt!! Men jag overgav beslutet till I for det ar ju anda inte jag som betalar. Det ar ju bara for gulligt. Ibland kanns det som jag kan krama sonder honom for jag alskar honom sa mycket.

var ar dealen?

nar jag lag dar pa massagebordet fick jag plotsligt en "deal" erbjuden av massorskan.
-"om du vill kan du komma 1 gang i veckan, eftersom du behover detta mer for medicinsk syfte an for avslappning, 10 ganger for 700 shekel som du betalar cash har och nu" lat det.
jag bara tankte for mig sjalv,
1. varfor maste jag betala 700 shekel i en klumpsumma nar det anda kostar 70 shekel/gang?
2. ar detta inte i medicinsk syfte aven om jag "bara" kommer var 3:e vecka?
3. tror hon att jag ar helt javla dum i huvudet eller? star det pucko i pannan pa mig?
for dealen med en deal ar ju att det ska vara billigare om man "koper" ett erbjudande, sa vitsen med denna forstar jag bara inte. ungefar som att pasta att jag ar jatteduktig pa att putsa fonster, dvs helt vardelos!!
givetvis gjordes det ingen deal aven om jag bokade en ny tid nasta vecka for att se om det kommer bli battre att komma oftare. nu kanner jag att jag kanske inte borde ga dit alls mer, utan leta upp nagon ny for sant dar gillar jag inte. ofta erfarar jag att folk har forsoker lura mig sa mycket det bara gar, aven nar det galler det mest uppenbarade saker, som att ta mer eller mindre betalt beroende pa om jag pratar engelska eller hebreiska med dem. och ett nej vet nog ingen inneborden av. det ar fan inte normalt.

Sondag

Sondag.. min lediga dag fran jobbet. Ser redan fullspackad ut med "aktiviteter". Men man ska vara glad for det, for om man inte hade nat att gora, fan vad trakigt.
Nu ar det en vecka sen min mor hade fodelsedag och den sondagen var mer an galet stressad for typ 20 pers hade bjudit in sig sjalva kl 15 for att kunna traffa mig och fira mamma (som blev 47 ar och som hon inte ville gora nat stort av) samtidigt, och jag var fortfarande i Linkoping och holl pa att missa taget fran Stockholm for att idiot-polisen stoppade min van for fortkorning. En fortkorning som inte ens existerade!!! Han maste man ha haft valdigt trakigt i polisbilen som stoppade nan som kor 9 km for fort pa motorvagen. Det konstigaste var att i var bil var hastighetsmataren inte ens pa 110 km/tim. Hur bor man tanka da?!
image169

Min massage ar om en timme. Ar radd for att denna gang kommer vara mer smartsam an vanligt. Blir forstord bara jag tanker pa det. Skulle ha behovt tvatta mitt mycket stinkade har innan for tycker synd om massorskan som maste sta ut med lukten, men med tanke pa hur oljan hon smetar in mig med doftar andrar jag mig. Tar mig alltid flera ganger att forsoka fa bort skiten.
Sen ar det faktiskt stada som galler pa schemat sa hon far sta ut. Klarar inte av att ga runt med dammtussar som fastnar pa fotterna langre. Sa gar det nar man aker bort. tydligen.

back on track

det tog mig si sadar fram till idag for att kanna mig som manniska igen efter min lilla tripp till Sverige.
var vaken runt 30 timmar innan jag kunde fa ro att somna nar jag val kom tillbaka, for givetvis var det strul pa tillbaka vagen ocksa (dit-resans tid andrades aven den annu en gang, men hade turen att traffa Jenny sa vi slog ihjal tiden ihop som tur var) och ingen av resenarerna hade blivit informerad om ett tidsbyte fran kl 23.50 till kl 03 pa natten. kommer ALDRIG aka med detta lagbudget flyg igen. spelar ingen roll om det var sa att jag hade otur och att jag i slutandan eventuellt, observera eventuellt kunde bli ersatt de 3 tagbiljetter jag var tvungen att kopa for att ta mig fran Arlanda om jag skickar dem biljetterna , (men det orkar jag inte odsla min tid med att bara kanske, for formodligen inte) det kompenserar anda inte tiden jag spenderade pa att bara vanta, helt i onodan. ar det sa svart med att informera folk som betalar for att fa deras service?! nasta gang betalar jag hellre mer pa ett professionellt bolag och slipper hanga runt pa en flygplats mer an nodvandigt for roligare kan man faktiskt ha.

raknade iallafall ut att jag traffat och umgatts med hela 35 personer som ligger mig nara om hjartat pa bara atta dagar (egentligen bara 6 nar man raknar bort all den tid jag spenderat pa resande fot) och det ar inte fy skam. har kannt mig sa ensam senaste har hemma (aven om jag har I, men det ar inte samma sak) och faktiskt inte tankt pa att jag har sa manga som bryr sig om mig. det kandes sa bra men samtidigt ledsamt for det kommer nog droja ett tag innan jag halsar pa dem igen.  vadret har aven den en stor bidragande faktor till det hela. blev sa deprimerad sa fort jag klev ur taget och sag den hemska gra himlen och alla tomma gator, som om nan dott. 
(for ja, jag erkanner!!! har blivit skadad av att bo har i kaoset, och behover mer "action" omkring mig an vad jag annars trott)
image167
(Stockholm,..den absolut kallaste dagen av dem alla, bild tagen fran bilen)

fast en del dagar var faktiskt inte sa hemska, aven om det var kallt betyder solen mycket.
image168
("Kanalen" i min fodelseort..)


en halv up-date

Har egentligen inte mycket och säga nu så här på morgonkvisten. Ville bara tala om att jag lever och överlevt kylan (trots mina nerpackade sommarkläder, hur i helvete jag kunde tro det? att det var varmt?!!!) här i landet och att jag inte haft tid att uppdatera mig i detta land, bloggen. I natt var första natten sen jag kom hit som jag sov ut. Eller sov ut var lite väl överdrivet. Men hade inte mina små systrar börjat bråka i morse hade det förmodligen blivit fram till lunch så trött var jag igår. Mycket resande fram och tillbaka sliter.  Är i vilket fall som helst ganska utvilad och har redan planerat sista dagens aktiviteter. Stillasittande och vila blir det knappast. Har inte hunnit träffa alla än, och kommer inte heller hinna, men jag gör mitt bästa. Ciao så länge.

RSS 2.0