semesterstangt

god morgon i stugorna! eller sa himla god ar den val anda inte.. jag menar, ar det nagon som smakat bokstavligen? jag har iallafall sovit ca hela 3 timmar i natt och kan inte direkt pasta att det ar bra jobbat ur en enda synvinkel. mitt flyg gar kl 21 i kvall och fram tills dess ar jag allt annat an sysslolos. att fa nagon dyrbar somn ar bara att glomma pa planet, sa lyxigt ska vi inte ha det. jag ar alltid vaken nar alla andra sover kanns det som.

hur som helst, nu tar jag semester och aterkommer i slutet av manaden. (om jag nu inte far for mig att sticka in huvudet lite da och da och kika..)

resfeber

har vaknat alldeles for tidigt sen i mandags. kroppen bara skriker av utmattning, men jag har inte ro att sova langre. det ar det har som kallas resfeber tror jag. lag koncentrationsformaga och virrigt beteende.
men imorgon ar det dags for avresa sa min kropp kan borja aterga till det normala stadiet igen. detta tar pa krafterna nagot sa oerhort sa jag vill bara att det ska forsvinna illa kvickt.
som vanligt har jag inte borjat packa an. forstar mig inte pa folk med framforhallning anda upp till en vecka innan, aven om det kanske vore smidigare. min van L ar just san. hon ringde redan forra veckan och undrade vad jag ska ta med. men saklart jag inte kunde svara pa det for packning ar nagot jag alltid gor i sista sekund. har man missat nagot ar det inte jobbigare an att man koper nytt pa plats. 
idag prioriterar jag att ga till banken och ga till skonhetssalongen for att fa lite vaxning har och var innan jag maste till jobbet. dett ar grymt mycket viktigare. en tjej med stor buske mellan benen och utan pengar ser inte jag som en merit direkt.

nu borjas det igen

sa har kan det se ut

image232
eller kanske sa har

image233 
eller varfor inte sa har?

image234

det finns oandligt manga scenarion om hur det ser ut fore och efter en sjalvmordsbombares dad.
 skulle min personliga asikt borja ta over texten nu skulle det sakert bli hysteri och stick i ogonen hos er dar hemma.
en fraga bara till er som inte tycker att Israel har ratt att forsvara sig mot dessa elaka individer;
vad skulle ni gora om bomber dagligen skjuts mot er?
hur skulle ni kanna er att ga pa gatan och aldrig vara saker pa om en galning far for sig att spranga sig i luften da du ar dar?
vad gor man med dessa manniskor?!!
ock kom nu inte och tro att man kan prata vett med dom!! ingen delar samma sprak som dem...

boter och ater boter

sen jag fick min egna bil har jag hunnit blivit stoppad av polisen 1 gang som gett mig 1000 shekel (ca 2000 kr) i boter for att kort mot rott (vilket jag absolut inte gjorde!!!) och fatt 3 parkeringsboter. detta inom loppet av 2 manader. det ar helt j**la sanslost.
de senaste 2 parkeringsboterna har jag inte ens en aning on hur de sattes pa min bil da jag har nagot som kallas for "Cellupark" som innebar att man bara ringer ett samtal fran mobilen sa satts parkeringsmataren pa automatiskt for min bil och sen dras det fran mitt VISA-kort. mycket smidigt kan man tycka. problemet ar bara att man maste gora det var 3:e timme sa finns det ett glapp pa en minut kan nan idiotisk lapplisa hunnit vara dar och tryckt dit en bot.
igar blev jag vansinnig nar jag sag vad jag fatt da jag skulle aka hem. for igar ar jag bergsaker pa att de gjort helt fel och likasa forsta gangen. jag blir sa trott da jag tanker pa vilket extra-arbete jag skaffat pa mig med det har, ska jag behova fa dagliga rapporter om nar och hur jag parkerat for att ha battre koll?, och om det kommer vara sa har hela tiden. det orkar jag inte med. det var ju meningen att det skulle vara sa enkelt, att jag skulle slippa springa ut var 3:e timme och satta pa min Easy-park dosa eftersom ibland kan jag helt enkelt inte pga mycket jobb.
men da jag hade den hade jag atminstone uppsikt over min bil, nu har jag ingen aning om vad som forsiggar dar ute pa gatan.


inte hogsta IQ dar inte

igar "råkade" jag fastna framfor datorn nar jag gick in pa kanal 5 for att ta reda pa hur ett visst tv-program ar som jag last lite om. visste inte att de hade webb-tv sa det var glatt overraskande eftersom jag inte kan se svensk TV har. brukade ga in pa TV 4 lite da och da innan och titta men nu kan man inte langre se pa nat av deras utbud p ga nan slags sparr de lagt upp for lander utanfor EU..
vidare.. jag kan nog saga att det har var en av det varsta skrap jag nagonsin satt. har aldrig varit ett riktigt fan av denna person, men ibland har hon lyckats fatt till det. mest besviken blev jag pa all ointeressant smorja hon visade i avsnittet om Israel och allt åmande for alla killar hit och dit. jag letade upp programmet endast for det och tragiskt ar nog det minsta man kan sammanfatta det hela med. vet inte hur mycket hon har varit med och skrivit i manuset, sakert inte alls. nu om nagot framstalls hon som det jag tyckte fran forsta gangen jag sag hennes nuna i rutan, valdigt ointelligent och totalt blast. det ar sana som hon som forstor vart rykte om att vara svensk tjej. hon ma se bra ut och ha mal i munnen, men vad f*n!!! att tanka efter innan man oppnar den ar val inte sa mycket begart.
kanske det ar meningen att det ska vara sa, men att bli framstalld som allt annat an smart forstar jag inte att man skulle vilja.

another Sunday spent on struntgora

typiskt sondagar.. jag sover alldeles for lange vilket sedan resulterar i att jag inte far nagonting vettigt gjort. skulle ha akt in till stan och bytt trojorna som I inte var nojd med och sen klippt haret hos G. inget av detta har annu blivit gjorda och eftersom jag ska fona haret pa S lite senare kommer jag heller inte ha tid med det.
har ganska mycket att hinna fixa innan torsdag sa den har dagens waste var verkligen inte pa plats, satans.
det enda jag har utrattat ar att hanga en maskin tvatt och lagat mat. ett jobb som hemmafru for hela slanten alltsa. ibland kan jag bli valdigt sur pa faktumet att jag maste skota allt har hemma, men a andra sidan, skulle vi ha stadhjalp skulle jag iallafall gora iordning allt efter henne. jag har en liten defekt namligen som inte litar pa att nagon annan kan gora det battre an mig sa jag far helt enkelt sta mitt kast. I forsokte hjalpa mig en gang med dammsugningen, men det slutade med att jag blev irriterad for det inte var ordentligt gjort sa jag fick gora om det. stackarn sager jag bara som ar tillsammans med en sadan ragata som jag. men nanting maste han ju formodligen tycka om eftersom han vill gifta sig med mig.

pa vag

 I kom precis hem med flygbiljetterna till resan sa nu borjar jag kanna att det verkligen blir av. pirret att dra ivag har fortfarande inte infunnit sig i mitt huvud riktigt och kommer sakert inte ske forran de 2 timmar jag har pa mig mellan att aka hem fran jobbet och till flygplatsen pa torsdag kvall, men det kanske ar lika bra det.
hotell bokade vi ocksa idag sa vi atminstone har nanstans att ta vagen da vi kommer fram. resten av tiden kommer bli lite hur vi kanner for dagen och inte mer planerad an att vi vet var vi vill aka de nastan 3 veckor vi ar dar, semester helt enkelt.
image229 
image230

image231

waste of...

nu far det faktiskt vara nog!!! forstar inte hur folk hit och dit blir pa smallen bara sa dar. jag tycker nog minsann det ar riktigt orattvist. vissa gor vad som helst for att bli gravida medans vissa blir det bara man tittar pa dem. manga ganger blir barn till utan onskan. och det kan jag saga ar -"WASTE OF SPERM", som min arbetskollega sa snyggt papekade.

mazal tov

da var det bara en stackars liten flicka kvar i min narmaste vaninne samling som vantar pa en ring. pa ett satt sa hoppas jag innerligt pa att detta sker men som i samma stund inte. forklaringen ar att deras relation ar precis som det man absolut inte vill vara med om.  vissa man kan helt enkelt inte halla paketet innanfor byxorna och kan de inte det maste man som den andra parten i forhallandet bestamma om han ar vard att lida for eller inte. enligt mig finns det INGEN som ar vard nog att passera detta. what the fuck is that about?! till nastan 100% kan jag lova att killar i allmanhet inte alls ar villiga att dela med sig av sin kvinnliga partner sa varfor skulle det vara ok for man att ge sig ut pa aventyr?
i eftermiddags friade var kompis till en av mina basta vaninnor framfor sjalvaste "the holy" wall i Jerusalem. jag kan inte pa nagot satt overhuvudet taget forsta hur det maste ha kannts att bli tillfragad dar men jag ar sa otroligt glad over vad svaret blev. om det hade hant for en vecka sen skulle jag aldrig pa fullaste allvar trott att det var pa riktigt men nu verkar det som om allt ar frid och frojd mellan dem.
jag kan anda inte riktigt slappa greppet om det faktum att de allra flesta vi kanner har stora problem i deras forhallande. folk i allmanhet i detta falska land och de flesta jag kanner (vilket jag minst anade) fejkar medans jag gatt runt och trott att jag burit tyngsta lasten av dem alla och inte haft en enda att dela med mig av.

sista dagen

da var det fredag igen da och sista arbetsdagen for den har veckan. jag far alltid extra energi pa fredagar antagligen for att jag vet att efter det kan jag ta det lugnt. dessutom ar det den intensivaste, (sjukt mycket folk som vill snygga till sig innan Shabbat), sa ar man trott och bakfull blir det synd om en.
det ar nog det som skiljer jobbet at fran bade Sverige och Spanien, det finns inget sadant hysteri infor helgen. det ar mycket att gora, men det ar jamnt fordelat under hela veckan.
jag forstar inte riktigt det har fenomenet att behova fona haret innan helgen, tycker det t om ar lite larvigt. om man nu inte ska pa nan fest forstas. det ar som med I's mamma. varje vecka vill hon fona haret bara for det har hon typ gjort hela sitt liv. sa nu nar hon varken far besok pa Shabbat eller gar ut genom dorren ska hon anda ha det.
for vad? for haret ar val det sista man bryr sig om om man vet att man inte ska traffa pa nagon.
forvisso borde jag inte vara forvanad. det finns sa mycket egendomligare saker an det som sker innan helgen.

en grej t ex , men som inte hor till historien alls men anda. jag hade en svensk kund igar. en kille i min alder som bott i Israel i 3 ar. han fullkomligt stortrivs och kan inte tanka sig flytta harifran overhuvudet taget. det var en valdigt marklig situation for det var antagligen det sista jag trodde jag skulle gora, att klippa och prata svenska samtidigt pa en salong i Tel Aviv. i Barcelona kryllade det av svenskar sa dar var det inget markvardigt alls, men har.. det gar liksom inte ihop pa nat satt i mitt huvud nu nar jag ar i ett land dar jag knappt tanker eller ens pratar svenska. det var hur svart som helst. man glommer inte bort, men man ar inte van att hora sig sjalv. da och da slank det in engelska i mina meningar, men det var ganska kul anda.

RSS 2.0