jobbigt varre

vad var det jag sa, mitt blonda harsvall gjorde sitt och imorgon aker vi ner til Eilat.
aven om det nu ar vinter har ska det anda vara sa pass varmt att man kan ga till stranden.
ska bli hur skont som helst.
image199

ar valdigt nervos for min forsta fard till jobbet med nya bilen. vet arligt talat inte hur det kommer att ga.
och att parkera halva bilen pa trottoaren och halva pa vagen pa en av de smala tranga gatorna med hundratals bilar som nastan ror varandra for att fa plats ar ett mardroms-scenario. kommer det en bil under tiden man parkerar "far" man inte ta tid pa sig, att vanta 2 minuter for att kunna passera finns ju inte ens som paborjad tanke hos de flesta idioter har.
detta kan tyckas vara fanigt, men den som inte kort i Israel bor inte yttra sig forran man gjort det. ingenting av vad trafikregler heter galler har. du har dina egna, och med tanke pa att det finns typ 7 miljoner invanare i detta lilla land som alla har sitt eget satt att kora pa, betyder det KAOS!!!
ett evigt tjat om trafiken har, jag vet. men faktum ar att det ar en av de dagliga jobbiga situationerna man maste ta i tu med har. blir lika forbannad varje gang och kan inte gora nanting at det annat an att kanske ta bussen. men da svar man at den istallet. kollektivtrafiken suger den ocksa. en ond cirkel..

shit, varfor gjorde jag sa?!!

jag har varit riktigt elak for en stund sen och nu har jag varsta angesten.
I overraskade med att kopa den dar bilen som han skulle ha gjort for lange sen idag utan att jag visste om det.
sa, dar stod den utanfor I's kontor och vantade nar jag korde forbi efter jobbet. riktigt sot faktiskt. fargen ar nat at svarta hallet, lite svart sa har i kvallskvistens morker att se exakt.
I var tvungen att ta var bil och overgav mig nycklar och pengar till bensin till mitt nya ak och bad mig invignings-kora till bensinstationen.
pa vagen dit och fran fick jag typ 20 motorstopp och ett visst antal otaliga forare bakom mig. folk ar inte nadiga har nar det galler stopp i trafiken. riktigt iriterande.
men det var helt omojligt att fixa clutchen. inte nog med att jag ar stressad over att jag ska pa lektion snart och inte atit pa hela dagen gjorde ju inte detta saken battre i morkret. sa vad gor jag, jo jag ringer I och skriker och beklagar mig att det ar varsta skit-bilen istallet for att ta pa mig ansvaret sjalv om att jag ar ovan.
har inte kort med vaxellada pa 1 ar sa det gick ratt ut sagt at helvete med min forsta korning.
jag vet att min reaktion ar fordjavlig och riktigt otacksam men min ursakt far forbli att jag var hungrig och trott.
for otacksam och bortskamd ar jag inte utan valdigt glad over presenten.
dessutom timingen pa denna gava ar exakt pa dagen 1 ar sen jag fick korkort. men det var nog bara en slump dock.
ska overvaldiga honom med pussar nar han kommer hem sa blir det nog bra sen.

bonuspoang

nu ar det bara 2 1/2 dag kvar sen aker vi ner till solen i Eilat en svang over helgen. behover komma bort lite.
har fortfarande inte fragat om ledigt pa fredag och byte av arbetspass pa torsdag, de gor jag idag, men det ska nog ga bra.
jag har namligen lite av bonuspoang pa jobbet kan man saga forstar ni.
att jag blir behandlad pa annorlunda satt an alla andra for att jag ar svensk tycker jag ar lite festligt i detta sammanhang. forra gangen jag fragade om ledigt, ringde chefen upp mig personligen och sa att han skulle gora vad som helst for mig sa jag blir nojd for de trivs sa bra med mig pa jobbet. detta skulle kunna betyda att jag i princip kan gora vad jag vill, men missbruka det hela tanker jag faktiskt inte gora. sa dum ska man inte vara.
att det ar sa kort tid kvar innan jag aker bor racka. normalt satt tycker t om jag att det ar lite val kort inpa, men resan bestamdes i sondags sa inget jag kan gora at nu.

hej och ha

jag ar fortfarande i dvala efter helgen. hade jag gjort vad jag borde igar hade det kants lite lattare.
nej istallet finns allting kvar och jag ar valdigt seg i starten for att paborja det hela.
att jag har typ 30 sidor hemlaxa att lasa i religionsboken till imorgon ocksa gor det hela inte enklare pa nat satt.
jag hatar att jag ska gora allt sa i sista sekund hela tiden. hjalp mig fran denna forbannelse nagon!!

technican for free




image198
fran ingenstans kom hjalpen som jag trodde var mer avancerad an den var.
sa manga timmar som jag forsokt losa problemet och nu helt plotsligt bara sa dar...
nastan pinsamt enkelt, men vad gor man?!

jordbavning annu en gang.

i natt var jag med om mitt livs forsta jordbavning. det ar val egentligen ingenting att hurra for. istallet jakligt skrammade och forhoppningsvis sista gangen nat sant kommer handa.
lag i soffan och tittade pa film och ratt vad det ar kanns det som om nan lyfter upp mig fran ryggen och skakar om. forst trodde vi att vi inbillade oss, for bor man pa 13:e vaningen ar det inget skamt. sen sag vi blommorna fortfarande rora pa sig och vi forstod att det var pa riktigt.
huset kan ju faktiskt rasa ihop och da ar man knappast sa kaxig langre.
4,2 pa Richterskalan sa de att de hade rort sig om pa nyheterna i morse.

nothing special

nu ar det fredag igen (tjoho!!) och for en gangs skull har jag faktiskt en plan over vad jag ska syssla med den har helgen. allt som oftast ligger jag och myser med I, vilket ABSOLUT INTE ar nagot att klaga over!!!, det ar det basta som finns, (det ar dessutom typ den enda tid vi umgas tillsammans under veckan som gatt), men ibland behover man ut och vara social och beblanda sig med vanner annars forsvinner dom sakert.
jag kan vara riktigt trakig pa det sattet. ibland kan det t om ga flera dagar innan jag svarar i telefonen.  
har jag bestamt mig for att vara off sa har jag, spelar ingen roll vem som ar pa traden.
sa alltsa i morgon har jag en date med min kara van Mali. vad vi ska hitta pa vet jag inte riktigt an men det ar alltid lika trevligt nar vi ses. hon ar en san dar skon tjej som funktionsmassigt ar normal fast hon puffar joint stup i kvarten. det ar lite problemet med min andra joint-rokande friend, Gingit. dar ar det princip allt eller inget regeln som galler, varav jag undviker att besoka allt for ofta aven fast hon bor typ 5 min fran mitt jobb.

antligen

Tidigare denna kvall/morgon eller t om igar kanske jag borde saga, larde jag mig att "Min" pa hebreiska betyder sex. Det hade jag aldrig ens hort innan, trots att jag bott har i hela 16 manader.
Alla dessa lektioner om hur man ar och beter sig som en judinna i Israel ar inte bara valdigt informationsrikt gallande religionen i sig utan aven spraket. Jag tycker jag har ratt bra koll i vanliga fall, dvs. pa jobbet och all annan tid jag spenderar i israelers narvaro anda till jag deltar pa en av mina lektioner. Nastan varenda ord ar frammande och passerar mina oron sa snabbt att jag hinner glomma bort det korrekta uttalet och darmed forsta bokstav i min jakt att forsoka hitta den ratta oversattningen fran engelska till svenska i min hjarna. En ordlista ar alltsa bara att glomma, och ingen hittills pa dessa moten har kunnat hjalpa mig med engelskt tal...

image197


Nu kan man ju fundera varfor jag sitter har i just denna timme pa dygnet. (Ganska ointressant egentligen men..)
Det enda jag kan informera ar att det lika garna kunnat vara 5 timmar tidigare som senare. Det har varit ett evigt morker, forutom ett par schizofrena tillfallen under dagen da solen borjade skina mellan sporegnet.
Jag ar forvirrad i den bemarkelsen att jag har fatt alla mina tankar och onskningar besvarade ikvall, jag har druckit nagra glas mer an vanligt en kvall som denna (oftast aldrig) och befriats fran alla fragetecken och fatt bekraftat att jag aldrig kommer vara ensam. Jag ar sa lycklig.

uuuaaa!!!

image195

Nu ar det verkligen vinter!!!! Fattar inte hur snabbt det gick. Forra helgen, dvs for bara 4 dagar sedan var det strandvader och nu... usch!  Vintern har ar inte rolig. Foredrar nastan hellre sno och massor av minusgrader an plus 15 och ett evigt regnande.
Sitter inne med mitt morgonkaffe och huttrar och svar over att det inte har centralvarme i husen har som i Sverige. Sa skont att bara kunna vakna upp och inte behova satta pa sig femtioelva tusen trojor och strumpor.
Forvisso ar de flesta boenden installerade med "Mazgan" (varm och kall air-condions system") har, men luften fran den mar jag daligt av. Dessutom tycker elverket att man ska betala lite extra avgift de tider man anvander dem mer, som i somras t ex. De hojde priset for de vet att folk maste anvanda air-condion i hettan. Na, nu far I ta och raska ivag och kopa ett par staende el-element tycker jag.
Jaha, da borjade det sporegna, aska och blixtra ute ocksa. Det kommer bli en trottsam dag av morker ser jag redan nu.

Igar hann det med att vara bade jordbavning (en mycket liten sadan dock), sporegn, aska och blixtar pa en och samma gang.
En fiskare dog av en blixt som slog ner i honom och jag korde vilse i morkret kombinerat av ett regn som om nagon stod och hallde hinkar ner pa bilen. Sag inte ett skit.
image196

Tider som dessa kan man lika garna jobba hela tiden, for annat an inne kan man inte vara.
Vilken tajming att jag tagit pa mig mera timmar fram till nyar. Kommer sitta fint for Thailandresan i januari.

motivations expertens basta tips?

Da ska vi se här, hm.. Efter att ha legat en del pa latsidan senaste, borjar inse att jag faktiskt har ett a annat att ta styra upp. Det ar ingen inbillning tro mig, bara en tragisk verklighet.
(bilden nedan: not my ass!! but i could have been..)
image193
Enligt experterna ska man
*Ata bra mat
*Dricka ordenligt med vatten
*Sluta med alkohol och tobak
*Kora MINST 4 konditionspass/vecka
(sa dar sket det sig direkt..)













Allt som oftast gor jag sa har  hemma i soffan. Inget anstrangande med det. Och gott ocksa.
For att lyckas ska man (for att kopiera motivations expertens basta tips):

*Tank inte "aldrig mer far jag"
*Tank jag far men jag har kontrollen och valjer nar och vad
*Bestam att du t ex ska unna dig 1 chokladbit pa fredag. njut av bara den och at EJ mer an bestamt
*Tank inte "allt eller inget"
*Tank "den langsiktiga livsstilsforandringen ar den som raknas och jag har redan uppnat mycket"

Later som det ar tips for en bulimiker eller anorektiker om nan fragar mig..
Hade jag skrivit artikeln hade det blivit typ en rad med motivationen "Med sunt fornuft kommer du langst"...

no thanks

varje dag sitter jag i klistret i en diskussion om att jag MASTE aka pa ett 4 dagars lager i slutet pa november, i nan religos by i norra delen av landet for att gynna mina studier att konvertera. telefonen ringer stup i kvarten under storre delen av dagen da samma sak fors pa tal.
grejen ar den att jag inte vill under nagra som helst omstandigheter umgas med en massa tok-religiosa judinnor med langkjol och keps under sa lang tid (fast det kan jag ju inte saga). en dag hade val gatt an, men att dessutom behova ta ledigt 3 dagar fran jobbet och forlora en ganska stor del av min lon for den sakens skull gar inte pa fraga!
att forsoka forklara for min privatlarare (som for ovrigt sager att om jag inte aker kan hon inte fortsatta lara mig) det ar som att prata med en vagg. det spelar ingen roll vad man sager. det ar nastan som att hon tycker att jag borde saga upp mig istallet. kanner mig som ett offer for utpressning. please, help me!



Update: jag slipper aka. nu maste jag ga pa en massa moten istallet for att visa upp mig sa mycket som mojligt i "the community".  inga problem, 1 timme lite da och da nanstans haromkring gar jag sa garna pa.

hart mot hart

kanns som jag blivit overkord av en ångvalt. hela kroppen varker anda ut till tå-spetsarna.
skulle behovt ga och fatt massage for lange sen, men min ordinarie massorska har jag raderat numret till efter hennes utbrott om att jag var typ dum i huvudet som inte ringde och avbokade min tid dagen innan och efter det slangde hon luren i orat pa mig. sant skit tar inte jag nar jag inte ens fick forklara varfor sa nu kan hon sitta dar hemma i sin gamla lagenhet och vara 500 shekel fattigare varje manad och inte forsta varfor. for for en infodd israel ar det lite av vardagsmat att standigt fa sant i ansiktet, men jag tolererar inte san behandling alls.
for mig ar det hart mot hart som galler om det ar sa att jag har ratt, vilket jag har i det har fallet.
tyvarr ar detta lite av en katastrof just nu, men det ska jag styra upp idag. hon ar knappast den enda som vet hur man knadar kroppar.

why can't we all be free from everything

det ar mycket tankar om semester nu och forhoppningsvis blir de alla av. bara en liten hake.. att man rakar jobba... det ska alltid vara ett sa stort fragetecken hela tiden om man kan eller inte kan. jag hatar att man ska behova anpassa sig efter jobbet hela tiden. jag hatar att man fran forsta borjan maste jobba for att tjana pengar sa man kan ha rad att bara leva. -utan pengar ingen mat, utan mat inget liv.
man fods till att vara i en enligt mig ond cirkel fran forsta borjan.
att man hela tiden stravar efter att vara battre och fa mer pengar sa man kan gora mer saker for att vara det som samhallet har format en att bli, vare sig man vill eller inte. alla ar paverkade utan att man kan gora nagot at det.
sa mycket asikter hit och dit. i ett stort jakla virr varr.
dagens manniskor kan inte noja sig och vara glada for vad de har utan tanker bara pa vad de inte har.
det ar sa idiotiskt mongoliserat..

pa fest pa fel plats och fel tillfalle

herregud sager jag bara. inte nog med att jag bokstavligen sitter har och trycker kl 07 en sondag morgon, var jag med om nagot valdigt bisarrt igar kvall.
frun till I's partner/delagare fyllde 35 ar igar och jag var promt nastan tvingad att deltaga. jag gillar henne jattemycket, men nar jag maste umgas med alla hennes vanner ocksa ar nar jag borjar kanna vibbar av att, nä men nej! tack a hej! egentligen ska jag inte domma dem, for det ar verkligen inget fel pa dem forutom att alla ar inte bara aldre, men dessutom gifta med typ 4 barn sen 20 ar tillbaka vilket gor att vi har 0 gemensamt= jobbigt lage tycker jag, da man ska mingla runt och prata hebreiska.
vad jag skulle komma fram till i den har historian var att kvallen till ara hade fodelsedags barnet sjalv bjudit in en manlig strippa, och det forsta jag tankte nar jag sag honom kliva in genom dorren var, shit, det har kommer bli pinsamt. och det var precis vad det blev. inte nog med att vi haller hus i en lagenhet i en del av Israel jag helst inte vill besoka under nagra som helst omstandigheter varken dag eller natt sa ar jag pa fest med ca 30 lite sma kåta hemmafruar som inget hellre vill se en yngre man naken.
jag filmade till viss del i borjan av "forestallningen", men det var alldeles for morkt for att kunna se nagot i rutan.
jag som sa garna hade velat visat er.
10 minuter efter det han borjat upptratt drog jag hem, det blev for mycket av att se honom praktiskt taget knulla en efter en med kladerna pa, pinsamt varre. visst skrattade jag en del ocksa, men hela grejen var bara sa otroligt B.
not for me.

oh, halla?! 2..

var pa apoteket och kopte nattkram for ansiktet igar. som vanligt sager jag att jag inte forstar hebreiska for att bli lamnad ifred (personal i butiker jobbar oftast pa provition och ar som gamar efter en) men till sist far jag henne att expidera mig pa engelska istallet eftersom hon vagrar ga ivag (dessutom tjuvlyssna ar alltid lika roligt). 
jag overtalar henne att ge mig rabatt (850 kr tycker jag namligen ar lite hutlost for en ynka kram aven om den verkligen ar vard varenda krona, for det galler att vara smart, alla prutar har..)
nar jag sen ber henne att rekommendera en prisvard bodylotion blir jag nagot lack.
 -"folj med mig har, vi har bra rabatter pa Shiseido for Clarins kan jag inte ge dig mer".
-"kavla upp armarna sa ska du fa kanna pa den har". sa borjar hon kleta in mig med nan kram som tydligen ska vara superbra for kanslig hud. kandes som jag fick ett extra lager fett pa armarna efter hennes behandling, men den luktade gott och kandes bra trots nagot obehag tills vi kom till priset.. 1100 javla spann!! jag blangde pa henne..
-"nej, den har ar inte rabatterad"....
hm.. vad tankte hon dar?!


halla! nan hemma?!

vi har fatt en ny kille pa jobbet, eller metomtam (storande objekt ) ar en battre beskrivning av honom. hans IQ kan verkligen inte ligga hogre an sa lagt man kan ha.
forsoker man vara snall och fa honom att kanna sig valkommen, sen gar han och fragar ut och staller de mest hjarndoda fragor till receptionisten, eller krav kanske man ska saga i utgangspunkt fran mig. "varfor far hon det och inte jag?" "varfor ar det sa?" "varfor inte sa? " "jag tanker inte gor det har" osv..
igar gjorde han bort sig totalt, och mer an en gang efter bara 3 dagar. nu har alla fatt nog och enda anledningen till att de later honom vara kvar ar for att vi behover en ny medarbetare som kan assistera mig for jag har inte tid med alla sysslor langre.
att vi rakar jobba pa en av de mest eftertraktade salonger i Tel Aviv och i Israel dit alla kandisar och rika folk kommer verkar inte fa honom alls att andra sina bondefasoner till mer taktiska och professionella. har helt underbara kollegor och chefer och battre lon far man leta efter i detta land som frisor ( om man inte har eget).
forstar mig inte pa folk ibland..

religionskunskap del 3

SHABBAT
image191
Att hålla Shabbat ar en overenskommelse mellan folket och Gud. Han "tillverkade" jorden pa 6 dagar, den 7:e dagen vilade han.
Alla religioner tolkar det olika, for muslimerna ar den dagen pa en fredag, judarna pa lordagen och de kristna pa sondagen som vi alla vet.

Pa Shabbat ska man inte utfora nagot slag av arbete, dvs.
-inte satta pa och stanga av elektricitet, vilket gynnar oss resten av veckan. de lampor och den el man behover under Shabbat later man vara pa innan.
-inte laga mat (och absolut forbjudet att forbereda nagot for resten av veckan)
-inte tvatta eller diska m disksvamp. om man diskar anvands en speciell svamp som inte samlar vatten, for det ar den mjuka som gor att man utfor arbete..
-inte roka cigaretter (man tander en eld)
-inte klippa har och naglar eftersom det ar nagot som lever och som dor nar man klipper av det.
-inte sminka sig
-inte vattna blommor
-inte anvanda telefonen (annat an i nodfall, om nagon maste aka till sjukhuset) eller titta pa TV
-inte kora bil osv...
image192
Denna dag ar endast till for att njuta av god mat, umgas med familjen och studera Toran.
Shabbat innefattar 3 stora maltider, och det ar viktigt att en Kiddush (start; shabbatbon och skal pa vin) och en Havdala utfors (slut; samma som start) for att markera den speciella tidpunkten.
Varje ar laser man 5 bocker ur Toran som man borjar om fran borjan med varje nyar och det ar dessa familjen gemensamt ska diskutera och lara sig ur. Ju aldre man blir, ju mer erfarenhet och man ser historierna annorlunda. Nagot man tar med sig for livet.
Om man verkligen ar ett med Gud ar det inte du som haller Shabbat, utan Shabbat haller dig. Det ar nagot som finns inom dig och som utfors utan anstrangning.

fisk, men inte rakor

snart maste jag gora mig redo for annu en lektion med Sarit, min religionslarare.
igar avslutade vi alla "brashåt" (böner) angaende maten, vad som kommer forst och sist, vad som ar hogre varderat an nagot annat osv.
kan bara saga att det ar ett djupt invecklat men valdigt strukturerat tankesatt bakom det hela. har man koll pa detta, har man koll pa mycket.
nu fattas det bara en forklaring till varfor man inte bor ata skaldjur (love it) och gris, sen sa ska jag nog kunna det har.  atminstone over det stora hela tills jag praktiserar min nya kunskap. an sa lange sa far jag ju inte det sager hon. jag ar "Goj", dvs kristen, och sa lange jag ar det far jag bara lara mig och forsoka forsta allt. nar jag val blivit judinna sa ar allt fritt fram.

sista forsoket

jag ar riktigt sur pa var "sk" dator. vet inte om den bor fa kallas det langre. som jag namnde for ganska lange sedan kan jag inte overfora foton fran varken mobilen eller kameran. detta problem finns givetvis kvar. detta gor mig galen!
sa nu aterstar bara en sak, att lamna in den for omformatering, och funkar det fortfarande inte efter det ar det bara att slanga den pa skroten och kopa en ny anser jag. vad I tycker om det ar en annan sak, for det ar ju han som far betala stackarn..


jobbigt lage..

Ar sa sugen pa en cigg just nu sa jag kan fa att psyk-bryt snart. Istallet sitter jag och trycker i mig en massa glass i hopp om att begaret ska upphora. Tyvarr vet jag att det kommer tillbaka forr eller senare vad jag an forsoker sysselsatta mig med. Det ar svart det har.
Ar inne i en liten negativ svacka igen nu ocksa. Ar anti mot massor av saker. Mot vad ar nog bast jag haller for mig sjalv i fall att. Man ar inte saker nagonstans egentligen.
Inte ens har pa sin egna lilla blogg. Tragiskt, men sant. Sa liten ar varlden.

Bjuder pa ett par bilder istallet...
image187    image188    image189

by the way..

idag borjade vintern tror jag. den smog sig lite latt in haromdagen. men nu sakta men sakert. kanner det pa mig.
det duggade for nan timme sedan. ganska trevligt faktiskt.

utnyttja eller missbruka

Tydligen ar alla pa mitt jobb hemma lite hur som helst och lite nar som helst som de kanner for det. 
Inget konstigt med det liksom..  
Jag kan ocksa dra en vit logn lite da och da for att stanna hemma, MEN va fan da!!, Man maste dock veta skillnaden mellan att utnyttja (vid ratt tillfallen)och missbruka (sa det blir trovardigt..)
Det verkar de inte ha nan koll pa israelerna, eller kanske det ar det de har, men eftersom deras oforskamdhet och totalt oexisterade omtanke for andra far dem att anda gora precis vad de vill.
Dock funkar inte deras bullshit langre hos chefen.
Slutsats: JAG, the swedish drabbas. Varfor? "swedish people are nice..."
Hade jag vetat battre hade jag stannat hemma idag ocksa. Z hade inte alls varit sjuk, utan bara en logn for att fa reda pa om jag ljog. Istallet var D hemma idag, magsjuk hette det..  Logiskt?..

sick of being sick

nu ar jag trott pa det har!! sen i tisdags har jag legat hemma och glott och vantat pa att febern ska slappa. det har den fortfarande inte och oavsett hur jag mar imorgon tanker jag jobba iallafall. fick ett intyg av doktorn som dessutom tycker jag ska vara hemma till pa sondag.  I kommer bli galen pa mig.
MEN en annan bidragande faktor till att jag vill ga ar aven for att hamta lonechecken (och for att lilla Ina pa jobbet ringer och psykar mig flera ganger om dagen med att fa veta nar jag kommer och jobbar.
hur ska jag kunna veta hur jag mar dagen innan, om jag ar frisk eller inte?!...)
de har tydligen lite av ett kaos pa jobbet for Z ar ocksa sjuk, problemet ar bara att han ar typ sjuk varanann vecka. hela javla tiden ar han sjuk, hypokondriker verkligen!!! sa bara for att jag for en gangs skull rakar vara det blir det strul.
kan man inte fa vara sjuk ifred eller?

det har droppat

fran varmt och kvavt tills det helt plotsligt borjade blasa och lukta regn har inne i lagenheten. 
det har visst regnat for en gangs skull, eller droppat kanske ar ratt uttryckt. for nu gor det inte det langre, och enda anledningen till att jag markte det forutom lukten ar de fa spar av vatten som sitter kvar pa glaset runt balkongen.
det ar helt underbart att bo i ett land med sa bra vader aret om.


forstar nada

vi gick ut och at sushi med nagra vanner igar kvall.
jag drack 2 glas vin och en drink.
vaknade med huvudvark och illamaende,- baksmälla. hur det gar ihop har jag inte den blekaste aning om.
andra ganger har man tomt flaskor utan minsta tillstymmelse av att man druckit kvallen innan dagen efter.
jag tror borjar bli en gammal kärring. det verkar som det iallafall.

remember when..

sitter och smuttar pa mitt zoegas-kaffe jag fixat i den "franska pressen".
det far mig att tanka pa nar jag delade lagenhet med Jonas i Stockholm for typ 5-6 ar sedan. vi var som syskon.
vad snabbt tiden rinner ivag. det kandes som igar.
varje morgon var kaffet fardigt nar jag vaknade, och varje morgon satt vi och forde diskussion om allt mellan himmel och jord. det var valdigt trevligt kommer jag ihag.
vad som gladjer mig mest nu nar vi inte har kontakt med varandra sa ofta ar iallafall att Jonas och Carro fortfarande ar ett par sen jag styrde ihop de tva pa blind-date. the perfect match verkligen.
trodde aldrig jag skulle saga det, men det ar nog det enda som skulle fa mig att vilja flytta tillbaka till Sverige, alla mina vanner. man har helt enkelt inte samma connection har med folk.
de kan vara trevliga pa ytan men dar under kan hitta mycket man inte vill ha att gora med.
avundsjuka ar det storsta hotet for en vanskap.
och man ska passa sig for att oppna sig for mycket, man vet aldrig vad informationen tar vagen..


det har ar inte rattvist!

Jag far inte alls som jag vill, nu igen!!! Blev precis valdigt kinkig. Det var meningen att vi skulle aka och hoppa fallskarm men det blev tydligen installt pga av for stark vind eller nat. Det ar liksom ingen vind idag men kanske det var den enda bra ursakt att komma med. Att dra en historia om fel pa flygplanet kanske inte vore sa smart, vad vet jag.
Sa jag kom upp med plan B, att aka till Doda havet. Det ar ju bara en timme dit med bil. Hade varit skont att flyta runt och rengora huden i det valdigt salta vattnet lite, forsoka simma, leka i leran och lata sig i solen men nähä, det blev det heller inget av med.
image186
(den dar gubben forstorde inte alls hela bilden)

Istallet ska vi bjuda med I's foraldrar pa restaurang lite senare. Har inga problem med det, men kanner inte for det just idag. Kanner inte alls for att vara med aldre folk idag. Jag maste vara sa ordentlig da och prata pa hebreiska om saker jag inte alls har lust med just nu. Kanner mig busig och vill bara vara jag. Det har ar inte rattvist!!

svenska

Traffade pa en svensk kille pa jobbet igar. Eller rattare sagt, det kom in en kund som var svensk...
Kandes bade roligt och trakigt.
-Roligt att prata lite svenska,
-Trakigt att det nu formodligen kommer dyka upp fler efter detta.
Jag som var sa nojd med att bara prata svenska med den svenska gamla damen som bott har sen 1951.
Hon ar hur cool som helst.


 


kakmonstret

snubblade over en hylla med svenska kakor haromdagen nar jag var i matbutiken.
nu slipper jag aka anda till IKEA nasta gang,
    
MEN gissa om jag har ont i magen av allt att likna bulimiskt atande och filmtittande igar kvall?!!!
jag var som  rakt av.
ar huvudet dumt far kroppen lida heter det visst...


RSS 2.0