crashed

hur det gick till har jag inte den blekaste aning om. efter att inte ha sovit en enda blund, tagit min sista sipp fran vodka-colan kl 6.30 tog jag mig in till forsta dagen pa mitt nya jobb korandes bil igar morse. mer dum i huvudet har jag nog aldrig varit, MEN det gick. thank you God!!
har nu sovit ca 16 timmar men kanner mig fortfarande inte sarskilt utvilad. var tvungen att stada upp oredan I gjorde hemma ensam igar, sen ar det tydligen nat fel pa air-conditionen, sa halva golvet var tackt av vatten nar vi vaknade. det ar sa typiskt att det ska bli nat sant har nu i denna hetta. hoppas de kommer hit illa kvickt och lagar felet. aven om jag inte riktigt ar ett fan av konstgjord luft sa behovs det har ibland tyvarr.
ar inne pa min 2a kopp kaffe och tror jag tar mig en till. borjar inte forran kl 4 sa det kanns skont. det kommer bli en slapp dag fram tills dess.
t om en riktig lunch blir det, hemma hos I's mamma som bjod in oss igar. sana har dagar ar det inte helt fel med hemmalagad israelisk mat.

onodigt trams

det ar ju bara helt skrattretande!!! snacka om att allt verkligen fungerar efter "regeln" att vara misstanktsamt mot allt och alla har. begav mig tidigt att styra upp detta innan min resa for snart borjar alla hogtider har.

pa banken informerades jag precis om att jag inte kan fa ett Visa-kort som fungerar runt om i varlden, IFALL jag skulle fa for mig att inte atervanda till Israel (eftersom jag inte ar israel) och darmed ha slosat bort hela krediten. (har blir man verkligen pamind nastan dagligen att man bara ar turist och har darmed inga som helst privilegier.)
for har finns det inga Maestro-kort t ex som drar direkt fran kontot annat an for inrikes Israel. ha ha, jag sager da det. om jag vill ha ett maste jag aven satta in en summa pengar som pant for bankens sakerhet.

ALLT, verkligen ALLT ar sa tvartemot vad man ar van vid i Europa. dar ar allt sa enkelt ser jag nu.
dessutom skulle Visa-kortet iallafall vaxla pengarna fran shekel->euro->svenska kronor om jag skulle anvanda det vid kop i t ex Sverige. sa avgiften for mig att vaxla pengar 2 ggr skulle anda inte forsvinna vilket var min tanke med det hela fran forsta borjan, och givetvis att inte behova ga runt med en storre summa pengar som man i slutandan anda kanske maste vaxla tillbaka igen om man inte satt spratt pa dem. vilket trams, sa onodigt krangligt.
sa fungerar det val inte nan annanstans, eller ar det jag som har noll koll?!

det ar farligt

fick just reda pa att jag borjar i morgon pa mitt nya jobb. sa idag blir det till att gora sant som jag glomde bort att jag maste gora. aven om jag blivit van med att sondagar ar forsta dagen pa veckan har tar jag det anda lugnt som om det vore helg. sondagar ar dessutom min lediga dag nar jag jobbar, aven i Barcelona var det sa och dar kan man inte annat an att slappa, allt ar igenbommat. var sa skont att bara ligga pa Bogatell, sippa Bacardi och lyssna pa dj:n spela house.

I ar fortfarande sur fran igar, han hade en skitdag pa jobbet och vem far inte ut for det om inte jag. forstar inte man ibland. sen har han ett behov av att jag ar aktiverad ocksa och oroar sig varje dag over vad jag ska hitta pa, for att bara ligga och sola ar inte bra. (som om det vore det enda jag gjorde om dagarna) det ar farligt for huden. vet att han menar val och bryr sig om mig, men allt ar farligt numera. sannolikheten att jag skulle fa en bomb i huvudet ar typ lika stor som jag skulle fa cancer i dagslaget.
det ar ju inte direkt att man ligger och steker hela dagen som man gor nar man aker pa sol-semester. det ar MAX 4 timmar vi snackar om, och INTE VARJE DAG.
de visade pa nyheterna igar om solskyddkramer, att de inte ar sa starkt skydd som vi tror. och med det skulle jag forsta tyckte han. jag sager bara, man lever bara en gang och bor gora det mesta utav det. vill jag vara brun sa vill jag. vilken klyscha, och sa patetiskt det later men ar det inte sa?


sisadar

sa uppdate helgen: 
fredagen tillbringades mestadels i sangen for att aterfa krafterna fran tordagens bus till  fodelsedags-firandet av I's foretags-partner senare pa kvallen. vi hamnade pa nat stalle som kan jamforas med Wallmans Salonger fast utan dans i upptradandena. de var valdigt duktiga pa att sjunga men det var nog ocksa det anda som var bra. medel-aldern pa det har stallet var typ 40+, musiken som dj:n spelade var riktigt dalig nar det inte sjongs fran scenen och folket i allmanhet betedde sig som cave-people. ingen hit alls. helt vardelost, 20 pers var bjuda till den har tillstallningen och dar satt jag och var tvungen halla god min och t om ga upp och dansa och le som om allt var super. det anda som smakade var bacardi-colan som jag drack, men vad gor man inte.
sometimes you just gotta do what you gotta do.
image159
vilket var i och for sig bra, kvallen avrundades tidigt och vi kom upp i tid for att kunna aka till Haifa som planerat.
val dar begav vi oss med vara vanner till Carmel-bergen och till en liten turistby nanstans i mitten. vad som ar sa speciellt med det dar stallet forstar jag inte. det anda jag sag var en massa berg (som i och for sig ar valdigt vackra) och natur och den dar byn var uppbyggd enbart pa souvenir-shops och restauranger dar de enda de verka kunna var flera sprak. dalig service, dalig mat och hoga priser. pa marknaden fanns dock en del fynd.

vara vanners hund forovrigt verkligen hatar mig. snacka om en skenet bedrar hund. den ser sa snall och gullig ut, men sa fort man vill klappa borjar den morra, skalla och hugga efter en. lilla sota Bambi en elak bitch rent ut sagt, Pekines och allt. 

det var det. betyg sisadar, men blev iallafall nagra upplevelser rikare.

tack for den!!!

jag blir sa trott!!! nu har min sk kompis gjort det igen!! inte nog att jag fick vanta 1 timme pa henne i morse och sen kora henne en omvag for att utratta nagot innan vi akte till stranden har hon mage att gora sa.
dvs, vad hon gjort ar att borja klaga efter bara 1 timme att det ar alldeles for varmt och kan inte stanna kvar, hon maste bara hem fran stranden. men vad trodde hon egentligen?! vi har just nu varme-bolja sa sjalvklart ar det varmare an varmast!!! har hon typ inte markt det an?! varenda gang gor hon sa och varje gang tror jag att hon inte kommer gora det for det borde ju bli pinsamt for henne, men nej da. jag verkligen tog all min energi jag hade att inte borja skalla ut henne for sa gor man bara inte. (dessutom var det hon som fixade mitt nya jobb sa maste halla mig god med henne, attans ocksa!!!) nu ar mitt talamod slut med henne. hon borjade lite forsiktigt om hur lange jag skulle stanna kvar och jag svarade atminstone 2 timmar till, vi kom ju just.
grejen ar den att det ar bara inte att aka in till stranden, tills man kommer dit har det tagit runt 40 min p ga all traffik och det ar det som gor mig sa arg nar hon vet att jag inte aker in sadar bara anda. kor jag dit sa stannar jag nagra timmar. sa jakla kul ar det inte att kora bil, slosa bort en massa tid och en massa onodiga pengar pa absolut ingenting. for det ar just det ocksa, hon betalar inte for sig, jag betalar.
sa nu sitter jag har hemma, hela dagen kanns forstord och jag som ville ta vara pa den utomhus och planerat allt  efter det eftersom jag borjar jobba igen imorgon. jag hatar att jag maste vara sa snall hela tiden. jag kunde ju lika garna bett henne dra och ta en taxi hem men det gick ju som sagt inte.

vanster-stekt

3 gangen idag jag gatt till gymmet den har veckan. kanns riktigt skont. vad som kanns mindre skont ar min hud som jag pa nat vanster brande upp pa stranden idag. och jag menar faktiskt vanster!! hur det gick till har jag ingen blekaste om for jag vande mig ju FLERA ganger. lite aloe vera gel gor nog susen till imorgon, for rod ar ingen hit nar man ska pa fest.


kattungen

ha ha, en rolig grej som hande nyss. jag a grann-tjejen mottes i soprummet har nedanfor, hon kom med ficklampa i hogsta hugg och jag hade mobilen da vi bada var oroliga for den lilla kattungen som jamade sa ledsamt. sa lustigt att vi bada gick ner pa samma gang och hade samma tanke, att radda den stackarn. jag tog med mig en bit kyckling ocksa. men vi hittade den aldrig. det var for morkt...

svettigt varre

sitter i skrivande stund da igen har hemma som en liten dator-tont som inte kan slita sig ifran he he.
har faktiskt hunnit gora en massa sen i morse. men nu ar det sa grymt svettigt ute sa orkar inte vara dar for tillfallet. (dessutom har jag inte bilen idag sa kan inte forflytta mig sa langt, och nan buss ar det inte pa tal om!)
nar man inte ar pa stranden eller vid nat pool-omrade ar det nast intill olidligt, man vill bara duscha hela tiden och ta av sig alla klader. i wish! hade vi haft en villa med tradgard skulle jag varit nudist hela sommaren, for hemma far man minsann sola topless. varre ar det pa allmanna strander.
 detta ar en religionsfraga givetvis.
image157

angaende jobbet sa hade jag fatt det utan att veta om det. min kompis ringde for en stund sen och berattade det for mig. vet inte hur de hann slarva bort mitt nummer pa sa kort tid, men det spelar ju ingen roll langre.
ska dit i morgon och prata igenom schema, lon etc.
sa var den saken ur varlden. jag far lov att ta tillbaka vad jag sa innan, men det hade faktiskt inte forvanat mig om de sagt nej. och detta blir nu ett prov for mig att se om det ar det har jag vill fortsatta syssla med. det ar ju battre att tjana pengar medan man funderar inte sant.
nu blir sakert alla som tycker jag ar en Primadonna ocksa glada, att se att minsann jag ocksa drar mitt stra till stacken, for alla maste ju jobba annars ar det orattvist (yeah right..)


ja ha..

angaende jobb, var pa intervju haromdagen pa den har salongen. motet kandes ganska oprofessionellt da jag fick sta utanfor stallet med chefen och beratta vad jag gjort tidigare. det hela borjade med att han typ glomt bort att jag skulle komma (och det kanns ju kul) och blev lite konfunderad over att jag var dar fast vi hade pratat i telefonen bara 3 timmar innan. typiskt israeler, eller ska jag saga typiskt frisorsalongs-agare, har inte mott en enda hittills som inte beter sig nonchalant forst.
hur som helst, Ozi (som han heter) avslutade med att fraga om jag ville klippa honom men jag avbojde for hade inte mina saxar med mig och I vantade i bilen dessutom. han blev lite stalld forst men sa sedan att jag skulle ga in och skriva upp mina uppgifter hos assistenten sa skulle hon ringa mig senare. (vilket hon fortfarande inte gjort!!!)
jag blir sa arg!!! kunde han inte tala om det for mig i telefonen att han ville ha ett prov pa vad jag kan gora? jag vagrar anvanda nan annans saxar pa ett arbetsprov. dalig stil minsann, det fattar ju vem som helst att man inte jobbar med andras grejer inom den har branschen.
det ar sakert darfor jag inte kommer fa jobbet.
men jag ar inte desperat, det kanns bara sa onodigt att inte bli informerad innan.

cause i'm worth it!

borja kanna ett enormt tryck fran omgivningen att jag maste hitta pa nagot att gora, for det ar ju sa "Primadonna"-aktigt att ha det sa bra som mig, att kunna ga till stranden, njuta och gora vad jag vill, bara vara helt enkelt.
egentligen borde jag inte alls kanna sa for har fortfarande inte klurat ut vad jag vill riktigt. det ar svart i det har landet. maste man veta vad man vill? ok att jag borjar narma mig 30 och att de flesta i min alder har ett riktigt  jobb, (MEN aven 2-4 barn att skota om) och jag vet att om jag inte bott har hade jag jobbat med det jag ar utbildad inom, men nu vet jag faktiskt inte om jag vill det. for ovrigt ar det dessutom semesterstangt pa manga stallen sa om jag nu skulle satta igang med pluggandet kan jag iallafall inte.
jag sa till I igar att sa lange vi inte har barn tycker jag faktiskt att jag kan fa ga runt och bara vara, folk ska skita i vad jag gor. om de skoter sitt sa skoter jag mitt. jag menar dessutom, nar man val har barn ar njutningen pa det har viset som bortblast och det anda man formodligen langtar efter just da ar precis det, att koppla av.
har sa lange jag kan minnas bara jobbat och jobbat, forvisso har det varit med nagot jag alskar, men nu. ar jag inte vard att fa njuta lite?!


"det var battre forr"

 ja, nu kom jag in pa det ocksa. "det var battre forr", "det var battre dar", men sa ar det nog. allt ar battre an har.
(och da kan man ju undra varfor jag bor har men det ar en annan historia) ok, folk i ovrigt ar valdigt trevliga och oppna jamforelsevis med Sveriges invanare men att t ex hitta vanner som inte hugger kniven i ryggen pa dig ar inte latt. eller att t ex fa ett jobb dar de inte forsoker lura dig om lonen faktiskt ar lagre an vad den ar. att vara misstanksam emot allt ar definivt inte roligt. jag kan knappast ra for att landets ekonomi ar sa kass pga att allt gar till armen sa folk maste jobba hacken av sig for att overleva och darmed far den dar attityden, bitterhet.. men det ar ju i allt. aven trafiken, alla klagar pa att folk inte kan kora, men om alla skulle folja trafikreglerna istallet for att kora som i vilda western skulle det inte vara nagra problem. det funkar ju i resten av varlden, varfor inte har?
folk utnyttjar sa langt det ar mojligt i eget syfte. inte alla, men de flesta, och de fa som inte gor det har knappast en lapp pa ryggen som sager "jag ar snall".
tyckte inte jag hade sana har tankar och problem innan jag kom hit. kanske det ar jag som rakat ut for mardroms-scenarion, men tankte aldrig i de har banorna, allt var sa mycket enklare. jag kande mig fri. nu ar jag negativ men faktiskt inte ledsen, bara jakligt onodigt irriterad.
jag sager igen, HAMSA HAMSA HAMSA. och fran och med nu ska jag forsoka att inte bry mig om nanting for jag marker dessutom att jag borjar bli tjatig...

image156

varfor?! 2

och en annan sak jag inte kan forsta. ska det vara sa SVART att vaxa mina ben?!  varenda gang jag gar till de sk "professionella" folket har lyckas de aldrig med att fa bort allt har. vad ar problemet? ok, det ar valdigt blont, but so what? det ar inte mitt fel och att de inte har tillrackligt med belysning eller vad det nu ar som gor detta. forra gangen kom jag hem med hariga knan och den har gangen, ja... jag orkar inte. tjejen som gjorde det sist sag jag tyckte det var pinsamt nar hon skulle vaxa min bikinilinje sa ville inte ga tillbaka och klaga, och den har gangen ocksa blir det pinsamt for jag beklagade mig for hennes daliga jobb och trodde det skulle bli battre men nej. jag betalar dem for att gora sitt jobb men vill inte vara en gnallkarring som alla andra annat an har pa bloggen. detta ar verkligen klagandets land och nu ingar jag ocksa.
detta far mig att tanka, "det var battre i Spanien" och med det sagt sa forstar ni.

varfor?!!

here we go again. var dator har eller hade kranglat ett tag sa haromdagen var det dax att ringa en tekniker som kunde komma hit och styra upp det. GIVETVIS blir det mer knas och I bad honom ga efter att forsokt fa datorn att sattas igang i 1,5 timme.  fattar inte varfor vi har san otur med sana dar killar. jag visste det innan ocksa, tankte for mig sjalv, han kommer att paja allt annu mer och visst var det sa. varfor?! 3 e gangen det hander, 3e!!!! igar kom iallafall en andre kandidat och styrde upp oredan. den funkar iallafall nu, men har suttit ett bra tag och forsokt fixa till typsnittet och diverse annat som andrats. battre, men fortfarande som en halvblind har gjort installningar. hatar inkompetenta manniskor! man kan visst inte fa allt har i varlden. och det ar bara en dator, jag vet, men blir anda sadar nipprig nar folk jag inte kanner borjar greja med den for for det mesta blir det sa har. det ar verkligen helt sjukt. hur hittar vi dem?

lamna mig ifred fuckers!!

det verkar inte som jag kan komma ifran och leave mitt gamla jobb pa salongen har nedanfor behind. folk ar verkligen helt javla dum i huvudet i det har omradet men det funkar sakert pa samma vis pa alla salonger har och andra stallen for den delen. (det var faktiskt en av anledningarna jag flyttade fran min hemstad i Sverige fran borjan ocksa. ar sa trott pa manniskor som ska lagga nasan i blot och sprida falska rykten om en.)
jag tog upp detta tidigare med skvaller, och nu har de t om gatt sa langt att de sprider ut att jag och chefen hade ett forhallande sa det var darfor han begarde skilsmassa fran sin fru och jag slutade. for 2-3 veckor sedan publicerades aven en bild pa oss tillsammans i lokaltidningen dar det stod att vi sag sa lyckliga ut tillsammans att det nog var dags for brollop snart.
vad ar det som ar sa roligt med att sprida ut sana har saker speciellt nar de ar sa osanna sa det finns inte. har inte folk annat for sig an att sprida ut logner och massa pahitt om mig. det ar knappast nagon ny information om att folk som pratar skit bara ar avundsjuka men nar det ar min pojkvan som far hora dessa saker forst av vanner och folk i hans omgivning och darmed ocksa han blir inblandad i detta ar det annu mindre kul. sen maste jag sitta och forklara for honom att jag inte ha nanting med detta och gora. finns det nat onodigare energifordriv?

den har historien blev iallafall droppen for mig, jag jobbar ju inte ens kvar langre. och tyvarr gar det inte bara att blunda eftersom I blir upprord, sa avslutade nyss ett samtal till min chef som ocksa blev chockad av dessa dumheter. jag bad honom ogonblickligen att kolla upp vad som pagar mellan kunderna dar for jag vagrar ha en enda diskussion till med I om detta. kan man inte bara fa vara ifred?
bara for att jag rakar vara en av de fa som faktiskt har en kropp och inte ar overviktig och dessutom ar svensk och blond har omkring betyder ju inte det att jag ska behova vara frontfigur i alla skvallerhistorier, nan matta far det fan vara. det ar ju inte mitt fel att jag sticker ut, har ju knappast valt det sjalv. haller mig alltid sa langt bort jag kan fran detta omrade, traffar aldrig pa nagon, sa det borde val finnas intressantare saker att prata om tycker jag.
och annu mindre mitt fel att jag rakade jobba hos en valdigt valkand frisor har i trakterna gor det inte mer ratt att gora sa. de kan kalla honom vad som helst och skvallra om honom, men mig ska de lata bli.
image155

det ar som jag sagt till I hela tiden, vi borde flytta till en exotisk liten o nanstans dar det inte finns utrymme for sant har. dar man bara har varandra att skota om. som dem i Afrika tror jag det var jag sag pa TVn, vissa lever fortfarande som om det var pa stenaldern och det fungerar jakligt bra. inget behov av jobb, pengar och alla tekniska saker vi har nu, de har aldrig haft det och darmed ingen saknad av dem. de bor i en underbart vacker och orord natur och lever av den och bara for varandra. inget tjafs, inget skvaller, ingen huvudvark.

flat tire kl 8..

till att ha legat och bara slappat, atit skrap och fnissat hela helgen at bla manniskor som inte kan sjunga pa TV fimpade vi jointen for lite ansvar i morse istallet. (jag tycker bara det ar kul ibland, det ska inte missbrukas till att bli varje kvall for det finns betydligt mer sociala och kreativa sysslor att gora en helgkvall. for mer en an i sallskapet gar bara inte om jag roker. jag ar lite kinkig med det namligen.)
dagens morgon borjade iallafall med ett besok till killarna pa verkstan som konstaterade att ena fram-dacket pa bilen behovdes bytas ut, flat tire... lagomt kul eftersom vi redan var sena till vart mote. det ar typ det sista man vill gora kl 8 pa morgonen... slutade med att vi kunde komma tillbaka senare och fixa det, men de satte pa varldens fulaste lilla dack med gult nav som nodlosning. har aldrig skadat nat sa hysteriskt fult men roligt pa samma gang. tur att vi inte hade langt att aka for det kandes som om nan hoppade pa ena sidan av bilen nar man gasade, sa litet var det!!
nar vi kom tillbaka bytte vi ut 2 dack nar vi anda var i farten, men ena killen borjade fundera varfor vi kommer varje vecka och fyller pa luft. det ar namligen sa att det alltid ar tomt i dem. kanske vi har busungar som springer runt pa parkeringen och "leker" eller som jag kallar dem dryga mongos som pyser ut var luft. roligt skamt liksom.

thank God

image153

som ett mirakel sant fran ovan behovde jag inte aka till min gamla skola idag for det ar visst sommar-stangt.
det borde jag ha vetat egentligen eftersom jag borjade kursen i september forra aret, men tankte mer pa hur jobbigt det skulle bli att komma tillbaka to the place God forgot.. FAST det gor ABSOLUT ingenting!!!
dessutom blev jag informerad om att jag har en intervju pa mandag (om jag vill, och sjalvklart vill jag det!!!) till min gamla arbetskollegas jobb och nye chef inne i stan och prata jobb. sa om allt gar som jag vill skippar jag plugget och borjar jobba igen istallet.  pa satt och vis kanns det lite trist att fa en daglig rutin igen nu nar jag borjat anpassa mig till att bara gora det jag kanner for och gora sant jag inte hann med innan. hatar att ha allt sa inplanerat, och att livet gar ut pa (for de flesta) att man maste jobba for att tjana pengar for att sedan kunna gora nagot roligt. 
som tur ar har jag det sa pass bra att jag inte behover tanka sa mycket pa ekonomin men sanningen ar den att valdigt snart kommer jag borja klattra pa vaggarna om jag inte gor nat vettigare an ligga i solen och slappa och min hebreiska blir inte heller battre av min nuvarande sysselsattning.

-5 kg?!!!!

kroppen varker fortfarande fran gardagens styrkepass sa det blir att stanna hemma igen.. skont att bade kanna och veta att musklerna sitter dar de ska atminstone. men mindre kul, traffade pa en av killarna pa gymmet som alltid ar dar och som hapnades over min spada kropp och sa att jag blivit valdigt smal precis som jag klev av vagen. (var tvungen att kolla laget eftersom jag inte varit dar pa ett tag) och jag kunde bara halla med, 5 kg har jag tappat pa 3 manader. jag fattar verkligen ingenting. I tjatar ocksa jamnt och standigt pa att jag ar sa smal, men eftersom jag ser mig sjalv i spegeln varje dag har jag liksom inte tankt sa mycket pa det mer an att jag tycker mina muskler ser mindre ut.  vet att visst folk skulle kunna doda for att ha det sa bra som mig, men det ar inte roligt att tappa sa mycket omedvetet pa sa kort tid.(annat var det nar man holl pa med fitness och gick pa deff titt som tatt.) samtidigt far jag anda tacka Gud att metabolismen fortfarande ar sa pass bra att jag kan unna mig sa mycket godis varje dag. alskar glass och choklad sa om jag inte at det kan man ju undra hur jag skulle se ut...

vill inte!!!

image152

skulle helst vilja flyta runt i en bat just nu och bara ha det bra. tyvarr styrs min verklighet idag av helt andra saker. maste ta tag i mina sysslor en gang for alla. som t ex hamta mitt provresultat fran Ulpan som jag gjorde i januari. egentligen tycker jag inte att jag ska behova aka dit utan de borde ha skickat det hem till mig for lange sen som de lovade, men men. min skola ligger i trakter jag helst inte besoker om jag inte maste sa darfor har jag skjutit upp det sa lange. har inga vackra minnen fran den tiden, att varje dag behova ga igenom dessa ackliga och lortiga kvarter med hemlosa rysktalande knarkare och alkisar var inte en hit kl 8 pa morgonen. visste aldrig vad de kunde hitta pa, om jag skulle bli ranad eller valdtagen.
sa nu ar jag dar igen, utan valmojlighet eftersom jag vill plugga vidare, (dock inte pa den skolan!!!) och behover resultaten for nastkommande.

kulturkrock

varfor maste invanare i detta land alltid hoja rosten och nastan skrika nar de vill overtala en om nagot?
for mig ar det ett STORT mysterium. nu kanske det inte galler alla, men i det stora hela verkar de tro att det ar sa man beter sig emot folk, kvinnor, barn som jamlika. jag tycker det inte ar ok och kommer aldrig vara. vem tror de att de ar som har tillatelse att bara borja skrika pa folk bara sa dar? hur kan detta hjalpa dem?
mindre tjafs, att fa saken ur varlden snabbt eller? (for alla vet val att de inte har nagot talamod nagon av dem)
tror de att de far mer respekt eller ar det brist pa utbildning att de verkligen inte forstar vad de gor?
kanske det ar for jag ar svensk och ar uppfodd med att man inte skriker och hojer rosten utan orsak. utan att vara mesiga gor vi det som en sista utvag. sunt fornuft. har ar det sa normalt och jag kan fortfarande efter sa lang tid inte vanja mig med det. det blir som ett jobbigt ovasen i mitt huvud som gor mig pa daligt humor.
det ar klart detta beteende inte ar ett person angrepp i sig men jag har svart med personer som skriker pa en bara for att deras natur ar sa. klart att jag ocksa skriker ibland, och vore jag i Sverige sa blir min attityd totalt annorlunda an denna i detta land da jag kanner mig som "snallaste-flickan-i-varlden-som-aldrig-gor-nat-dumt". kulturkrock verkligen.
sa borjade min morgon. och nu sitter jag har och funderar pa hur jag hamnade i denna situation fran borjan...

inga bortforklaringar langre

sa hur ska jag sammanfatta semestern da?...  middag, party, sova, stranden, party, sova, stranden, middag typ....
hade tankt sa fint innan att jag skulle tillbringa dagarna vid havet och fa lite extra fin solbranna, men sa blev det inte riktigt. sen dessutom bor min van i ett hus med pool sa det var ratt skont att bara slappa hemma. meningen var ju att komma bort lite. forra gangen var min kara pojkvan sjuk hela vistelsen stackarn sa han hade det inte roligt, sa den har gangen blev det riktigt lyckat om an lite for mycket party tror jag. det kommer ta mig ett par dagar att kurera.
image151

vi hann iallafall med att snorkla jag och I. det tog mig ett tag att fa koll pa det dar. hjarnan ville inte koppla till kroppen att jag faktiskt kunde titta och andas under vattnet samtidigt, men till sist gick det. det ar som man kommer till en helt annan varld dar nere. sa fridfullt och vackert. men trodde det inte var sa jobbigt, fick lite traningsvark i benen efterat. snacka om att vara i dalig form!!!! fick mig verkligen en morot att borja gymma igen. nu finns inga bortforklaringar om att jag inte har tid och ork, nu ar det bara att masa sig dit och ta igen vad jag forlorat senaste tiden.

back in town

da var man back in the city igen da. efter Eilat-resan som begett sig sen i torsdags till igar kvall kanns det fortfarande som jag inte riktigt ar hemma. det har gatt sa snabbt och samtidigt kanns det som jag varit borta i 1 ar.
image149
vaknade upp for en timme sedan i nan slags jetlag som inte riktigt gar att beskriva. allt ar ett stort blurr.
som vanligt blev det inte mycket till att knappa kort men som tur ar kommer jag fa nagra bilder skickade till mig.
det var sa kul att traffa min valdigt goda vannina igen och darav lite vemodigt att behova aka darifran nar man nyss catchat upp med varandra, aven fast vi faktiskt bor i samma land. men det ar ju san skillnad, hon bor i oknen och jag bor i storstan sa det ar som man varit utomlands (och man ser ju faktiskt Jordanien pa andra sidan Roda Havet..) fast vi tog bilen ner. utan bil i Eilat ar inget skoj.
image150

skam den som ger sig

antlingen avklarat!!! under de senaste 2 dagarna har jag haft ett valdigt stor uppgift enligt mig att losa, - att hitta den perfekta presenten (till en av mina basta vaninnor) och som har gjort mig helt besatt av att knacka, inte gett mig tills jag hittat den. for en gangs skull ar jag ute i god tid innan och som vanligt hade jag en bild i huvudet att ett sant skulle jag bara ha, och skam den som ger sig, det var inte langre an till Schenkin jag behovde ga.
image148

det blev ett Kabbalah-halsband i akta silver, med 2 medelstora berlocker som ska vara valdigt bra for beskyddelse och framgang.   t.om I blev valdigt tagen av det och tyckte att det var den basta present jag kunnat kopa henne.
min vaninna lyckas alltid hitta fynd och det speciella som ingen annan har sa det var svart att hitta det ratta och unika, och nagot hon kan ha pa sig hela tiden om hon sa vill. i denna butik ar alla smycken handgjorda och hade aven nagot for mig sa kom ut darifran med 2 presenter, mycket nojd och glad. sadar ja, igar blev den uppgiften klar!

Ante informerar:

(Uppfoljning av min rese-boknings historia)
"Tack for att du anvander var tjanst. Resan blev bara bokad (fullfoljd) 1 gang men betalningen gick inte igenom, MVH Andreas"
Jaha, vilken tur att jag fick reda pa det, HELA 2 dagar tog det!!! men sen da? Det har var nog en av de dummaste svar jag nagonsin fatt. Denna sk information far mig fortfarande inte att forsta om jag har resan eller inte. Har inga som helst uppgifter pa det. Oftast (eller trodde jag) ar en resa endast fullfoljd nar betalningen gatt ratt till.
Det brukar ju alltid vara sa smidigt med att boka over natet, men det har bolaget har ingen vidare kompetent personal tycker jag.
Hade det inte varit for att det ar sa OTROLIGT billigt hade jag forgot about this one direkt.
Kanske det ar for bra for att vara sant, kanske det ar som att aka med Ryan-air, har inte sjalv flugit med dem men har hort en och annan historia.
image147
Jag blir sa trott!!!!! minst sagt pa sant har, och jag som egentligen inte vill aka heller.

gossip

gick forbi "mitt jobb" igar och gissa om jag blev overraskad over hur glada de var over att se mig igen. det blir val trakigt utan en blondie pa jobbet ...har ju tagit omvagar darifran i typ 2 veckor nu eftersom jag bor sa nara och for att jag inte orkar med dem.
jag jobbar ju inte dar langre sa darfor ska de inte heller fa hora all the news jag har att komma med, aven om jag inte sjalv kallar mig en skvallerbytta for de skoter de sa bra sjalva. har aldrig sett nat liknande.
frisorsalonger ar verkligen stallet nr 1 om man vill veta nagot har i Israel. i Europa skots det mer diskret mellan 2 parter (jag menar, man pratar ju med sin kund, pratar!!) men har far hela salongen ta del av allt, LIVE!!!  ingenting ar privat...  he he, men nu kan de ju fa fundera pa en hel del for jag oppnar inte boken alls, och de verkligen dor av nyfikenhet.

hur som helst, det roar mig att hora att de velat ringa men inte vagat pga min pojkvan. han var allt annat an glad at hur allt gick till och fick min chef att verkligen forsta vilken skit han ar. detta kan bara ske i Israel, tro mig!
det ar ocksa nagot jag gillar men samtidigt hatar hos den israeliska mentaliteten, finns ingen skam hos nan har. har hymlas inte utan man sager rakt ut vad man kanner i just det ogonblicket. man lindar inte in saker.
 
(ungefar som Amy, hon skams inte heller. och det ar ok.)


access denied!

jakla skit ocksa!!!! sen i formiddags har mitt hotmail-konto varit otillgangligt. dvs, rutan lyder "access denied, your account is closed" nar jag forsoker logga in. ar valdigt mycket konfunderad om hur och varfor, for jag har inte gjort en enda grej for att fa det pa det viset, skrivit fel losenord eller sa.
det typiska med detta ar att jag var mitt inne i davarande stund att boka en resa som hakade upp sig, fick ga tillbaka flera ganger och sen inte ville bekrafta att den var bokad och betald forran efter 15 min trasslande sa VISA-korts numret repeterades ett antal ganger. har ingen aning om hur mycket jag fatt betala for jag kommer inte in pa mejlen och kan checka att allt ar som det ska eftersom bekraftelsen och alla uppgifter skulle skickas dit. har inga uppgifter pa bokningsnummer heller sa kan inte ringa. ar lite nervos faktiskt. det ar forsta gangen jag bokade med detta bolag och vet darfor inte hur det fungerar. om inte kontot vill oppna sig for mig i morgon ska man bara saga tack och hej at pengarna da eller?

det var ingen stjarna

image143

var bara tvungen att lagga ut den har bilden som jag tog for ett tag sen. vardelos skarpa pga mobil-kameran men jag trodde forst det var en stjarna bredvid manen (darav fotot) men blev senare informerad att det var en satellit. hade varit sa coolt om det inte varit sa for den dar kvallen var himlen helt svart.

big families

det enda som inte ar sa roligt med vara vanner ar att vi ar typ det enda paret i var umgangeskrets som inte har barn. alla andra har typ 4 stycken var. man kan saga att dom borjade tidigt med barngorandet, men ar det ocksa lite av en kultur har i landet, man gifter sig snabbt, oftast nar man inte har varit tillsammans mer an nagra manader och sen ar det dags att utoka. "trenden" har val andrats lite med aren, men de folk som inte varit ute och rest satte sig i denna situation tidigt.
och det ar det som ar lite av ett problem for vi blir inbjudna hela tiden pa resor och annat med dessa familjer och vi avbokar hela tiden sa snart ar de val trotta pa oss. men halla, hur kul ar det att resa med ett dagis pa semestern.
som en gang, 4 par inkl deras barn (endast barnen 20 stycken) ville anordna en resa till Kinneret med oss. det blev NEJ TACK direkt. det ar inte sa att vi inte gillar barn, men har man inga sjalv ar det liksom inte sa kul att behova anpassa sig till andras barn, och den sk avkopplingen med resan och komma bort lite ar obefintlig, eller har jag fel?! nu har jag fatt en ny vannina i och med min pojkvans partner och hon ar hur underbar som helst, och detta ar ocksa forsta gangen jag upplever det som att det inte ar storande med hennes 4 kids och det kanns jattekul.

humedad

gick upp redan kl 6 i morse och bara darfor kanner jag att jag skulle kunna ga och lagga mig igen nu, saga godnatt, klart, slut och borja om imorgon istallet. det blir fel pa nat satt nu nar man inte har en tid att passa. riktigt seg. kanske det aven ar varmen som gor mig lite dasig. tror det ar runt 35 idag, och det ar helt ok om det inte vore for fuktigheten, mellan 75-80% DAGLIGEN!!!! Tel Aviv har den hogsta luftfuktigheten i hela Israel.

har lite att utratta idag, till banken och posten viktigast, men det kommer inte ta mer an 1 timme om jag har tur. sa man vet aldrig har. saken ar iallafall att man bor inte ga till dessa stallen precis vid oppning for da har man gjort bort sig totalt om man tror att det ska ga undan. daligt humor skaffar man oftast pa sig istallet.
nu ska jag ga och hamta bilen fran I sa jag far nanting gjort.

ata zevel, (ya ben zona!!!)

jag ar fruktansvart nyfiken pa att fa se min avgangslone-check. skulle ha hamtat den igar, men ville testa chefen och se om han skulle ringa och paminna mig om det. vilket han saklart inte gjorde!!! hans smoriga javla skitsnack om att han egentligen inte ville avskeda mig och gillar mig jattemycket och hela den dar smorjan gar ju bort direkt.
inte for att jag trodde att han det minsta menade allvar fran borjan heller, men det ar alltid lika roligt att se om det man trodde fran borjan visar sig vara raka motsatsen. ibland kan man ju ha forutfattade meningar eller dra slutsatserna for tidigt. jag forsoker inte vara san, ar for snall helt enkelt. som i detta fall, precis vad jag redan visste. han ar SKRAP, eller zevel som vi sager pa hebreiska.
image142
med detta forvantar jag mig att han inte kommer avsluta vart "forhallande" som en man och ge mig en riktig lon, utan kommer dra bort varenda ore han kan bara for att han ar san.
har atminstone fatt mig en rejal dos av kunskap vad galler arbetsmoral har i Israel, dvs obefintlig!!!!

finns det plats for en till?

image141

jag som inte tycker om sanden pa stranden.... tror jag tar tillbaka det lite grann nu och skattar mig lycklig att jag kan ligga ner och njuta iallafall.
annat ar det i Kina, dar har man visst staplats pa stranden....

RSS 2.0