regn eller sol

snart augusti och jag har fortfarande inga semesterplaner. hade nagra pa tal men avbokades eller som Sverige-resan.., den tar jag i slutet av september tror jag men det ar ju inte direkt semester, snarare att betala for att bli deprimerad. nog ska det bli roligt att traffa min familj och vanner som jag inte sett pa 16 manader men allt annat mar jag daligt av.
 image139
energin och vadret framforallt. dar jag kommer ifran kan jag nastan sla vad hur mycket som helst att det kommer sporegna och vara gratt hela veckan jag kommer dit.
det ar verkligen ett gratt moln over hela omradet jamnt och standigt.  
image140

a andra sidan ar det inte sa kul att ligga och steka sig pa stranden vareviga dag heller.
i brist pa annat, men matta bor det vara.
och jag gillar inte sand nagot vidare. stranderna har har den mest underbart mjuka sand, nastan som mjol, och det far en att kanna sig som en schnitzel efter 10 min. lite vind och sen ar man klar for stekpannan typ. haller pa att leta for fullt efter ett tillhall dar man kan simma och ligga i solen utan sand men priser uppat 200 SEK intrade for nagon timme tycker jag ar lite val saftigt nu nar jag ar arbetslos. det galler att halla i slantarna lite. gar visserligen inte sa jakla bra, men jag kan ju forsoka tanka SPARA iallafall....

svaren i repris, om och om igen..

jag har nu bott har i 1ar och sen den dagen har man ju fatt svarat pa ett x antal fragor, med oftast samma utforande.  an idag sker detta dagligen och nu ar det som om det blivit en av rutinerna man gor, typ som att man borstar tanderna. svaret jag ger blir mer eller mindre detsamma och jag vet inte om jag ska tycka att det ar roligt eller irriterande langre. jag menar, det ar ju alltid roligt med manniskor som ar intresserade av mig av kulturella sjal (och som man kanske inte traffar pa stranden), men sen har vi ju de andra typerna som gor detta av baktanken att forsoka fa en i sang, och det ar ju mindre populart. dessa kan man kanna igen direkt (de stirrar och dreglar utan att skammas istallet for att titta och ha sjalvrespekt)
problemet med dessa ar att de oftast blivit trissade av turist-tjejer som mer an garna amar sig och blir helt till sig nar de kommer och pratar med dem att de tror att de ar fritt fram hos alla.
tror det var 2 veckor sen jag sag det mitt framfor ogonen, och av svenskor dessutom!!!!! dagen innan hade jag blivit antastad 3 ganger av 3 olika man inom 1 timme och en gick sa langt att t om strandvakterna kom och hjalpte mig att fa bort honom och sen ringde de polisen och av just de incidenterna bakom mig (och det var knappast de forsta eller sista) blir man sa lack nar man ser tjejer uppmuntra dessa vidriga man. vad har ni bakom pannbenet?!
ok, jag ar blond och ser ratt bra ut, men det hor inte saken hit.

schizofren eller bara roksugen

tror jag ar lite smatt schizofren eller kanske det bara ar mitt avvanjande av cigaretter som far mig att kanna sa har.
ena stunden ar jag energisk och den andra helt seg. har massor jag skulle behova ta tag i men det mesta far jag inte gora for tillfallet for doktorn.
lagenheten ser ut som hej kom och hjalp mig och det ar en av grejerna jag helst inte bor utsatta mig for, far inte anstranga mig och lyfta saker. inte heller att bli stressad, men det ar just vad jag blir av att se elandet har hemma och inte kunna gora nagot at det. ja jag vet!!! jag ar helt stord, men har alltid varit san, pedantiskt alltsa. hade jag bott ensam hade jag formodligen inte kant sa har, men har man en pojkvan som aldrig plockar reda pa sig och bara tar fram saker men aldrig stoppar tillbaka dem blir det sa. jag gillar inte ens att stada, bara efterat nar jag ser hur fint det blev.
undrar om det betyder att jag inte kan kora bil ocksa. far ett smarre nervsammanbrott nar man ger sig ut pa vagarna har, folk ser namligen bara rakt fram och inte vad som hander runt omkring= stor risk for olyckor!!!
hade tankt att aka in till Tel Aviv men bor nog radfraga nagon forst, vill ju inte bryta mot doktorns ord, he he.
bussen ar inte att tanka pa for da stannar jag hellre hemma och inomhus.


no puedo fumar

image136
da haller jag alltsa pa att sluta roka.
efter mycket tjafs och motvillighet har jag gatt med pa att iallafall forsoka for doktorn haller ju pa att ge mig riktig huvudvark om det dar. "ju tidigare desto battre"!!!
I har aven han tjatat jag vet inte hur lange, fast han borde verkligen inte yttra sig eftersom han roker sjalv. ja ja, nan maste val forega med gott exempel. sa jag har inforskaffat mig en san har:
image137  image138
och jag maste nog saga att det fungerar battre an jag trodde. det blir nog latt sa att man blir skeptiskt mot allt man inte provat och inte heller vill innan man faktiskt gjort det. det ser ju lite fanigt ut att sitta dar med plastmojangen mellan fingrarna
MEN mitt roksug har minskat drastiskt sen jag "slutade" i sondags och jag gjorde inte ens nan avtrappning av cigaretterna innan. provade med plaster for nat ar sen men de var helt vardelosa, man ville bara roka mer av dem. vet dock inte om jag kanner nan direkt skillnad vad galler funktioner i kroppen (inte for att jag hade nagra problem innan) men med tiden bor det val markas nagot.
har alltid valdigt bra varden nar jag testar mig och min kondition ar valdigt bra sa har inte markt nagra som helst negativa grejer med mitt rokande annat an i kanske planboken..
men man lever ju bara 1 gang sa njutning borde val vara hogst pa den listan.
for jag gillar faktiskt att roka sa det sa.

annan riktning

har haft det valdigt langtrakigt senaste dagarna sen jag slutade (slutade och slutade, chefen har inte rad att ha mig kvar aven fast han betalat varldens samsta lon till mig sa fick en avskedsansokan tryckt i ansiktet i sondags!!!) jobba.
det var verkligen en chock for mig med tanke pa motet vi hade for en vecka sen, men kan val konstatera att han ar en skit-stovel mer an jag trodde och att det var nog bast vad som hande eftersom jag anda inte far jobba fram till 7e augusti for ar namligen sjukskriven. dessutom gillar jag inte arbets-schemat och hur vi jobbar. sannolikheten att jag hittar ett nytt nara hem och utan att behova spendera timmar i trafiken ar minimal, men for tillfallet kanns det perfekt med att veta att jag har hela sommaren ledig om an att jag ar valdigt rastlos har i mitt vilande.
mitt tillstand kraver att jag tar det lugnt och inte ror pa mig alltfor mycket den narmsta veckan och det ar lite surt eftersom solen skiner ute. men men, sommar ar det lange till sa ingen ide att stressa upp mig antar jag.

har funderat pa att byta arbetsomrade ett tag, eller iallafall vaxla lite och nu kan jag antligen ta tag i det; mina studier och aven leta kurser som kan fordjupa mig inom design igen. har langtat lange efter att kunna ha och utnyttja mitt egna "hobby-rum" med symaskin, design-bord, staffli etc och det verkar som tiden ar inne nu.

morgon-gympa?!

ar det sa har man ska varma upp pa morgonen?!

image135

varma upp och varma upp, he he... tydligen ar detta en form av YOGA som ar popular i Indien....





far semestra igen

har suttit inne och hackat sen i torsdags, kanns inte sa dar vidare kul, men har inte haft nat val tyvarr.
min hand varker fortfarande fran massagen i sondags. vete fan vad M tryckte till i foten for smartan gar inte over, som om allt ont jag hade i resten av kroppen satte sig just dar, lagomt roligt eftersom jag haller saxen i just hogern. man kan saga att jag har betald semester just nu he he... dom ar nog riktigt roade pa jobbet..

lordag och Shabbat ater igen iallafall, vilket far mig bara pa en enda tanke, here we go... THE BEACH!!!! och nu ar det inte filmen jag pratar om.
image133
det enda negativa med lordagar ar att precis alla ger sig ut for att lapa sol, och da menar jag verkligen ALLA inklusive barnfamiljer vilket leder till ett mindre kaos (tror jag namde det forut).
vad som gor denna lordag varre an nagon annan ar att nan slags helg (10 dagars) kommer att avslutas har om nagon dag som inneburit forbud av bad, inte resa och semestra, inga inkop av nya grejer till sig sjalv, inte ata kott, inte klippa sig osv. (allt som har att gora med att man ger sig sjalv nagot man mar bra over) for att minnas templet som forstordes for en himla massa ar sedan. givetvis har detta inte foljts till ord och pricka av alla, men de religiosa gar in for det till 100%, fast de badar aldrig pa lordagar iallafall sa chansen att se en rabbi pa stranden ar minimal.

vad man tycker ar snyggt sjalv

nu ar jag inte en san dar mode-manisk person som foljer alla trender till fullo utan klar mig som jag vill och hur som helst, blandar friskt gammalt och nytt. det jag gillar koper jag.
hade mycket 2nd hand forut och givetvis har min stil andrats med aren men det man trivs i och tycker ar snyggt sjalv ar oftast det man brukar passa i och inte det man koper bara for att hanga med i modet, och som man tror andra gillar men inte ar sin egen stil. det kommer man inte undan med. energin avslojar en om man kanner sig obekvam. och vitsen med det kan man ju undra, men tyvarr finns det sana manniskor dar ute som gor precis det for att kanna sig accepterade. vilket for mig verkar helt absurt, slosa pengar pa sant nagon annan gillar....?! sen finns det ju folk med noll koll med det ar en annan historia...

vad jag ville komma fram till, ja eller, mer en fundering om detta och detta mode ar lika inne i resten av varlden som har.. sjalv har jag ett par tees och de ar valdigt bekvama med bra passform. 
tycker de paminner lite om batik och grunge- modet med sina skrikande farger och stora tryck i alla dess former.

rosa

jag gillar inte rosa sadar vidare mycket i vanliga fall, det beror helt pa i vilket sammanhang.
for givetvis tackar jag inte nej till denna present, och den ar faktiskt battre, snyggare och mer praktisk an vad jag annars brukar tycka om Sony Ericssons mobiler. det ska tydligen vara senaste modellen har i Israel, men antar att i Sverige kom den ut for lange sedan. spelar ingen roll, den ar min nu.

     
(Sony Ericsson Z610i..finns aven i bla- eller svartmetallic)

battre villkor?

fick tillbaka min extra halva lediga dag igen sa nu blir det hela 3 dagar i strack i veckan som innan, eller 4 om man raknar med fredagar som  vi alltid bara jobbar halva dagen. sa t om mandag eftermiddagar har jag tid att gora en massa skoj pa nu. ville ha farre timmar per dag men det gick inte och argumenterade om mer ledighet eller hogre lon sa vi far val se hur det blir med detta senare, fortfarande inte i narheten av vad jag vill men forhoppningsvis om en manad om allt gar som det borde...
sovlenot, sovlenot...jag ar nog en av de fa i hela landet som har just det. pa gott och ont. ar man for snall och har overseende far man ingenting tyvarr. "att behalla kakan och ata den" ar en klassiker, finns inget som heter resonemang i Israel.


tankelasande..

hon sager att jag ar en stressad sjal..., massorskan (M) alltsa. det jobbigaste med det ar nog att hon har helt ratt, och om massa annat ocksa men det finns ingenting jag kan gora at det. det bara ar sa och har alltid varit sa.
(fick t om ett staffli av mamma for x antal ar sen for hon tyckte att jag behovde lugna ner mig lite, och inte vara sa overaktiv och gora saker hela tiden utan sitta ner da och da i lugn och ro och skapa istallet. tyvarr ar det inget man kan planera i forvag, inspiration kommer nar det kommer..)

hur som helst, det konstigaste med hela konversationen och behandlingen jag hade med M nu och som jag hade for typ 7 manader sen ar att hon verka veta allt om mig fastan vi aldrig traffats tidigare sa helt omojligt kunnat fatt tag i nan info om mig. det ar som om hon vore nan slags tankelasande guru/terapeft med massage-kunskaper.
vad vet jag, men lite skrammande ar det iallafall. det var darfor det fick droja sa har langt mellan forra besoket. provade ju aven pa killen harom veckan men har nu konstaterat att M ar sa otroligt bra med sina hander att jag far val sta ut med att ha en stund hos psykologen ocksa, 2 in 1 sa att saga.
bara hon inte forsoker overtyga mig om att man alltid har tid for massage fastan man har mycket att gora och tanka pa, for det haller jag inte med om, och det blir lite jobbigt att hela tiden argumentera om....

(u need to come bitch!!)

Jag ar sa trott och SA TROTT pa att behova ga upp sa tidigt for att utratta saker innan klockan 8 pa morgonen.
Det ar fan inte normal tid!!!  Hela 4 ggr den har veckan har jag gjort samma sak och akt till samma stalle men forhoppningsvis blir det sista gangen idag. For slutet pa denna historia ar det till nagot bra saklart, for vem skulle annars gora det som jag fatt gora.....
Lyckades iallafall fa tag pa massorskan haromdagen sa forhoppningsvis dyker hon upp idag pa den tid vi bokade (hon kom aldrig sist sa min pojkvan fick vanta 40 min forgaves!!!) och kan frigora mig alla hemska knutar pa ryggen och mina onda ben. (You need to come bitch!!! ) Foredrar en manlig massor i vanliga fall, har alltid haft en san, men sen sista gangen da jag fick reda pa att det var min aerobic-ledare (och givetvis kunde jag ju inte bara avboka nar jag sag honom), och som jag for ovrigt visade my ass for hela timmen for glomde handduken hemma kanner jag mig lite obekvam infor annu ett mote. Ar inte redo for det an..
image129


stranden, here we come

Tjohoo!! Har lyckats overtalat en viss kille att vi ska aka till stranden och vara dar hela dan. Han ar i vanliga fall valdigt anti-beach for "det ar ju inte bra for huden, man kan fa rynkor nar man blir aldre och jag ar redan brun naturligt"
Visserligen ar solen starkare har an pa manga andra platser i varlden, och han har ratt men det ar ju bara att kladda in sig extra rejalt med sunblock. Man lever bara en gang och jag tanker inte se ut som ett lakan bara for att det finns risker, allt man gor har nan risk i sig. Inte pa tal om att kora bil har!!!! Skulle man tanka sa hela tiden borde man nog halla sig inomhus i ett skyddsrum for kanske nan skjuter en bomb pa en ocksa. Bast att forsakra sig....
image128
Han sitter dessutom alltid under parasollet sa det spelar ju ingen roll for honom iallafall.  A andra sidan verkar han inte forsta att om han vill vara i solen maste man ha solskydd pa sig och det har inte han sa sjalvklart blir han mer utsatt an mig. En grotta kanske vore det basta?....Forstar inte tankesattet dar ibland.


rena rutor

nu har jag suttit och studerat var vackra utsikt annu en solnedgang och tankt att jag ska ta en bild (som jag gor varje gang) for det ser ju ut precis som pa ett vykort, men att ha typ hundratals bilder (for det lar det ju bli...)pa samma vy ar lite val. med risk for att lata riktigt gammal nu tanker jag anda skryta med att jag "putsade" glasen runt hela balkongen sa nu ser man ju ut ocksa.
jag ar valdigt hojdradd och har retat mig pa att jag inte kan tvatta dem, men hittade och kopte en mojang som gor rent bade pa in och utsidan samtidigt nar jag var pa Shuk Ha'Carmel forra helgen. 
gillar verkligen den marknaden. lite lagom skitig, otroligt mycket folk och oljud men det ar ju sa det ska vara nar man ar pa marknad har, man far inte vara kinkig for da ar det lika bra att stanna hemma.
image126

image127

sen finns ju Jaffo ocksa som ar lite mer utsprid och lugnare. dar finns det valdigt mycket fina bade antika och nya grejer for hemmet och massor av tyger och klader fran Indonesien/Thailand/Indien hallet. dar blir jag helt galen varje gang jag gar omkring. vill kopa allt, men det skulle ju se ut. och tyvarr funkar det inte med en mer bohemisk look i en modern lagenhet som vi har med stora glasrutor och raka linjer. hade vi fortfarande bott i Spanien och inte salt huset hade det varit annat pa tapeten minsann... omgivningen gor sa mycket.

metro,jo tack

har fortfarande varsta kramperna i mina ben och det kanns som myror cirkulerar runt i dem. tror det finns nat sant i sjukdoms-vag om jag inte missminner mig. hade valdigt stora problem att somna igar fastan jag var helt dod.
kanns inte heller sa dar lagomt roligt att jag ar vaken nu, men har inget val for ska till farbror doktorn nu pa morgonen och behover vara ute i god tid i trafiken for att kunna fa en bra plats i kon... (inte ens trafik-rusningen mellan Sodertalje-Stockholm gar att jamforas har.)
det positiva; de har borjat bygga och forbereda for att ha metro har
det negativa; blir fardigt nan gang da jag tror att jag inte bor har langre, typ 7 ar..

ingen buss idag snalla!!!!

vaknade sent idag for att vara mig... ar ju ledig idag. efter en kopp kaffe kan jag konstatera att jag fortfarande inte ser rakt fram, sa trott ar jag av nan anledning, och drack inte ens alkohol igar!!!
I kom precis hem fran gymmet, pigg och hurtig som han ar, verkar vara pa riktigt bra humor idag ocksa.
hoppas att jag kan overtala honom att jag har bilen hela dagen, har massor jag vill utratta i Tel Aviv. att ta den dar javla bussen kanner jag inte for liksom... sitta och svettas och trangas bland annat folk och kanna lukten av alla som inte har samma hygien som jag, usch!!! det vill jag inte. ok pa vintern kanske men i denna varmebolja, nej tack!!!!
image125

har mote med min chef ikvall igen och jag bara ber att denna gang kan han ge mig det jag vill, namligen kortare arbetsdagar. det skulle ge mig sa mycket mer tid over for annat. som tex gymmet. har gatt ner ca 3 kg sen jag ofrivilligt "slutade" ga dit. orkar inte i denna stund. antingen alldeles for mycket folk eller sa ar jag mer eller mindre dod nar jag har tid att bege mig. kanns som 1 gang i veckan ger ingenting sa kan lika garna skita i det..
the progress=0

frestelser

detta ar nagra av vad som dimper ner i min mejl och som valdigt mycket frestar mig for tillfallet.
image121

image122

image123
(detta har ju redan hant, och jag ville ju sa garna aka!!! man vill ju vara dar varje ar, men an finns det tid for the closing-party We Love Sundays At Space vilket ar det absolut basta partyt enligt mig tillsammans med Amnesias...)image124

Ibiza blir verkligen en av de destinationer jag aker och besoker nar forsta basta tillfalle ges.
Saknar allt; kanslan av frihet, naturen, spraket och givetvis vara vanner. Fast jag ar glad att vi fortfarande inte bor dar, for man kan faktiskt fa for mycket av det goda, tro mig eller ej.

ofortrangligt

har sitter jag igen med min skal fylld med glass. denna gang vanilj med chokladkross istallet for med Oreos kakor. inte lika rolig men helt underbart god och kramig.
hittills har det blivit varje dag denna vecka och maste bara bero pa den ofortrangliga tristess och energibrist jag kanner och har sa fort jag satter min fot pa jobbet. ingenting hjalper for att muntra upp mig, blir bara mer irriterad over saken. jag ar nog djupt deprimerad just nu... eller ar det krisen som spokar?
kopte t om 3 nya jeans haromdagen for att ma battre, men inte heller det har gjort mig gladare mer an att jag tycker de sitter valdigt snyggt och att jag har ytterligare valmojligheter i kladvag. vet inte ens sjalv nu vad som skulle kunna bota denna kansla nar varken presenter eller godis hjalper.
karlek har jag redan sa mycket av att det gar nog inte att ha mer...

svaret??

kan det vara mojligt?!  kolla in det har . var bara tvungen att surfa runt lite och hittade, vad jag tror ska forestalla svaret pa min fraga om varfor jag alltid tittar pa klockan 22:22...
ar jag sa unik? he he

22:22

har tittat pa klockan alldeles for manga ganger pa raken nu da den ar precis 22:22. undrar vad det vill saga mig, for nat maste det val anda betyda.... ungefar som drom-tydning bor det val finnas iakttagelse-/handlingstydning, eller?!!


kusligt snabbt

image120

nu har nastan en hel vecka gatt forbi sa dar snabbt igen utan att man fatt nanting annat an att jobba gjort.
borjar kannas lite kusligt faktiskt att tiden rinner ivag sa snabbt. vi pratade faktiskt om det igar jag och I, att fan ocksa, snart borjar man bli riktigt gammal, till aldern atminstone, och det kanns inget vidare.
jag vill inte bli gammal!!, helt allvarligt alltsa.
tror att nar man ar gammal ar man formodligen lika ung som nu men inlast i en gammal kropp som inte kan rora sig och fungera som man vill och det gor en sadar gnallig och sur som vissa aldre farbroder och tanter kan vara.
sager inte att det ar sa men det kanns som att det ar sa jag kommer kanna mig.
fast det varsta som skulle kunna handa ar att man sitter dar ensam i sin rull- eller gungstol, utan varken man eller barn och gramer sig att shit varfor skaffade vi inte barn nar vi funderade pa det istallet for att jag flydde i radslan for att fa extra ansvar och inte tro att jag nansin kan parta loss och aka pa aventyr mer pga det.
tror min 30-ars kris narmar sig med stora steg, tycker jag far fler och fler rynkor for varje dag som jag tittar mig i spegeln och ar smatt konfunderad over framtiden. vi har ju sa pa tok mycket som MASTE hinnas med tills dess, men tiden kanske inte racker till.

divorcees

jag ar omringad av 2 divorce-couples for till fallet. den ena ar varre an den andra.
en av fruarna vill ha ena mannens alla pengar och t om saga upp sitt namn om att han ar pappa till deras 5 arige son efter 6 manader som gift och 11 ar som par, medan de andra paret varit tillsammans i typ 2 ar (gifte sig efter 6 man) , och redan skaffat sig en unge som nu ar 7 manader. i denna historia ar det fruns mamma "the golddigger" och formodligen lite fruns omognad som ar boven i dramat och skapat mer an tillrackligt med elande och rent helvete.  fattar verkligen ingenting av deras situation, totalt fucked up.
jag sager bara peppar peppar till mig sjalv om att nan av ovanstaende historier aldrig kommer intraffa i min relation. sen kanske ett aktenskapsforord hade kunnat hjalpa par nr 1, vilket de inte har sa det ar ju en viktig sak ifall jag skulle hamna i den sitsen, att gifta mig alltsa. kanns i och for sig inte som att jag och I ar sana manniskor som skulle sjunka sa lagt som att pengarna skulle vara det vasentligaste om barn ar med i bilden.
i detta land ar det tyvarr som sa att alltfor manga gifter sig just pga pengar. jag sager inte att ekonomin ar helt oviktigt, men har man barn tillsammans maste man umgas hela sitt liv med varandra oavsett om man vill eller inte. ett ansvar for livet, sa att bryta med klass bor val vara att rekommendera. sen ar det val lattare sagt an gjort...

vacation in my mind...

jag bara langtar till sista veckan i augusti, snalla lat det ga fort!!! maste bort fran den har tortyren NU!!!

aldrig nansin har jag kannt ett sant stort behov av att bara aka bort. nu nar jag tanker efter, har ju faktiskt inte varit nanstans sen jag kom hit, visst har vi "semestrat", men det inom landets granser sa jag raknar inte det aven om jag har upplevt och sett en massa nya stallen.
   
har finns ju verkligen allt egentligen, aven om da sjalva spanningen att flyga till olika destinationer forsvinner ; men vill man rida kamel i oknen kan man gora det, doda havet sjalvklart ingen annan stans, roda havet, den enda sotvatten sjon "Genesaret", snotackta berg for skidakning pa vintern, dock inte Alperna men enda...och givetvis en massa historiska platser och man far att inte glomma bort att medelhavet gransar ju till hela ostkusten sa vill man bada i Europas vatten gar ju det ocksa.

 


medorag" "

chefen fick klippa mitt har idag... blev inte sa tokigt, om an lite for kort i uppklippningen...
senast det hande att min chef fick gora det var typ for 6 ar sen i Stockholm och det gick helt at h....e!!!! sen dess har jag haft varsta paranoida moments varje gang nagon satter saxen i min man, varit sa arg och missnojd efterat, och varit tvungen att vaxa ut  allt igen. har fargat,klippt  och grejat med mitt har sa mycket sa lange jag kan minnas sa har forsokt bara varit mig sjalv sen jag hade moikanen och lila har 2001, dvs blond for att fa ordning pa kalufsen, men har fortfarande inte kommit till mitt mal. formodligen gor jag val aldrig det. man forandras ju hela tiden.

men sa har ser jag typ ut nu, fast blont. formodligen har det nog vaxt till sig nar jag borjar kanna mig hemma igen.

image114

ont oga

den senaste tiden har jag drabbats av en hel del forargliga incidenter, eller ska man kalla det olyckor/ otur?
har pratas det om att man har ett ont oga pa sig, (nagon som pratat alltfor bra om en till andra, eller att det gar bra for en helt enkelt sa det sticker i ogonen pa dem; darmed ont oga, aven kallas avundsjuka)

det borjade for nan vecka sen da skar upp hela tummen och fick in smabitar av en glas-anpull pa jobbet, darefter sma "olyckor" da jag rakat klippa mig i samma finger varje gang (och saret aldrig laker) pga att saxen ar nyslipad. tappat glas vid olika tillfallen sa de kraschat mot golvet osv. brant mig pa armen, sa har nu ett 4 cm langt arr dar, riktigt osnyggt osv.
sa av en slump hittade Jag och M ett oga i en lada pa jobbet sa jag sade till honom att vi bor satta upp det genast for att skydda oss, (jag tror pa sant dar..) for det gor ju ingen nytta dar. sagt och gjort, men dagen efter sag chefen det och tog ner det direkt och lade tillbaka ogat i ladan. -"jag tror inte pa det dar sa varfor ha det uppe?" sager han.
sa vad hander.. jo, 10 min efterat star jag och diskar glas, ska lagga upp ett pa hyllan, det glider ur mina hander, stutsar ner i diskhon, (som verkligen gar sonder i 1000 bitar,) stutsar upp igen och skar sonder ett annat av mina fingrar riktigt rejalt. det ar inte sant!!! star dar chockad av vad jag just sett medan blodet sprutar. hur kunde glassplittret hoppa upp och skara mig sa dar djupt? dagen efter klipper jag mig ytterligare en gang i fingret som just lakt sen forra gangen, och igar slog jag upp det igen nar det nastan lakt. det ar fan inte normalt!!!!
ar det otur eller har jag ett ont oga pa mig? det ar alldeles for manga ganger pa kort tid. berattade for I och han tror definitivt att det ar onda ogon pa mig. klantig ar en sak, men sa dar klantig ar ingen sa uteslot den teorin direkt.

det kanns som jag gar i motvind just nu, inget gar som jag tankt, alltid en massa komplikationer nar man ska gora de mest simpla grejerna. som nar jag skulle ta ut pengar igar, ville se mitt saldo, men istallet for att maskinen bara ska ge mig uppgifter om det, stalls fragan darefter om jag accepterar uppgifterna  (vilket jag givetvis gor), for jag antar att svaret bor val vara det.
namen nej, for vips trycker den ut alla mina pengar, jag menar vekligen ALLA mina pengar fran kontot. hur jakla onormalt ar inte det?!! visste inte att det ens fanns ett alternativ att tomma kontot pa en uttags-automat. sa dar stod jag med navarna fulla med pengar, inga fickor eller vaska med mig att lagga dem i, sa det blev ju bara till att traska hem i rask takt igen och nu maste jag vanta till imorgon innan jag kan satta tillbaka dem. ok, inget allvarligt, men sa jakla onodigt!!!!! hur ar det mojligt liksom?!

RSS 2.0